Skocz do zawartości

The Wire

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja wiem, czy od razu "oparto"... jest trochę rzeczy wziętych, co pewnie nie dziwi, bo Simon zawarł w niej wiele ze swoich najlepszych obserwacji z czasów pracy na ulicy. Pamiętajmy, że serial będący kurde oficjalną adaptacją "Homicide" pod poradnictwem Simona dobił ponad 100 odcinków, więc trochę tam już zużyto wątków z książki...

Opublikowano (edytowane)

Nie oparto, ale część postaci ma cechy charakterystyczne, kilka żartów, sytuacji się powtarza

Stąd też moje określenie "luźno oparto"

Edytowane przez baniek
Opublikowano (edytowane)

tez oglądam - głownie z polecenia niktmnienielubi.

jest bardzo dobrze. jedynie, co mnie drażni to brak wersji HD :( poza tym jest super.

Edytowane przez MEVEK
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja tam jestem na 4. Też jest świetny klimat, ciekawe nowe funkcje "starych" postaci, OMAR!, szkoła. O dziwo mimo dużej ilości polityki, żaden sezon mnie tak nie wciągnął. Oby 5. sezon był równie dobry. i Oby poziom murzyństwa nie spadł ;)

Opublikowano

Ktoś, kto pisał scenariusz miał ogromny łeb, żeby stworzyć takie polityczne wątki. A co wątków szkoły - rewelacja. Pryzbylewski to świetna postać. Pisząc ten post sam myślę, że to absurdalne, żeby ten serial nawet ciekawił takim wątkiem.

Opublikowano

Właśnie leci maraton z odświeżonym Wire na HBO. Czekam na jakiegoś torrenta czy coś.

Opublikowano

O jejciu :fsg: ale będzie oglądane. Beka, że w 2014 to i tak jest najlepszy serial ever a są ludzie, którzy go nie widzieli i wolą oglądać jakieś Walking Dead czy Dextera lul

Opublikowano

pierwszy sezon mnie nie powalil, teraz chociaz drugi zobacze bo wstyd nie zaliczyc tego serialu mimo wszystko.

ale i tak jego fenomen jest dla mnie niezrozumialy. no chyba ze jeszcze za malo go widzialem.

Opublikowano

Przez większość czasu jest dosyć pusto po bokach i ewidentnie widać, żę całość kręcono z myślą o 4:3. W sumie nic wielkiego, ale czasami naprawdę rzuca się to w oczy.

Balony dziewczyny Nicka w HD, ale to będzie dobre. :banderas: