LiŚciu 1 300 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 1 minutę temu, Masorz napisał: Nie istnieje lepszy. Naprawde taki kozak? Pytam serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 Serio napisałem. Tylko jak zawsze w takim przypadku warto wejść z bardzo niskimi oczekiwaniami, wtedy nie ma mowy o rozczarowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 The Sopranos i The Wire to najlepsze rzeczy w historii seriali. Przy czym The Wire ma jednak jakis tam próg wejścia, bo początkowo liczba postaci i wątków może powodować lekką dezorientację. Ale jak już wejdzie to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 IMO sopranos >> the wire ale oba trzeba obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 I nawet mam aktywne HBO. To wjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 410 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 50 minut temu, Masorz napisał: Nie istnieje lepszy. <angry Vic Mackey noises> The Wire, The Shield, The Sopranos - tak wygląda numer jeden na podium "najlepsze seriale telewizyjne jakie powstały i nic lepszego już raczej nie zobaczysz w swoim życiu". Kolejność dowolna, wszystkie trzy to najczystszej próby złoto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 The Shield > The Wire Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 7 września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 września 2021 Omar is coming ayooooo Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 (edytowane) W dniu 7.09.2021 o 14:03, Il Brutto napisał: The Shield > The Wire Lol. Nie no gusta są różne, ale nawet patrząc obiektywnie na tzw. production value, to to są dwa różne światy, gdzie Shield bliżej do CSI, niż tuzów świata seriali. No nie przepadam za tą serią, bo przez takie hasła, jak w tym temacie, nastawiłem się na arcydzieło, a dostałem ambitnego średniaka z kilkoma ciekawszymi rolami i wątkami oraz mnóstwem nijakich wypychaczy. Edytowane 6 listopada 2021 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 340 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Właśnie jak zaczynałem przygodę z serialingiem to widziałem często shield vs The wire ale już właśnie w pierwszym odcinku shielda na myśl przychodziły mi na myśl takie seriale jak to csi które wspomniałeś xD I jeszcze jakaś śmieszne ujęcia tam były co mnie odrzuciły od dalszego oglądania. No może dam kiedyś 2 szansę ale czy po the wire ma to sens? Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 852 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Nie no chlopaki nie kompromitujcie sie z tymi porownaniami do CSI. Wiadomo ze The Wire to jest klasa sama w sobie, ale The Shield to tez kawal poteznego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 17 godzin temu, Pupcio napisał: Właśnie jak zaczynałem przygodę z serialingiem to widziałem często shield vs The wire ale już właśnie w pierwszym odcinku shielda na myśl przychodziły mi na myśl takie seriale jak to csi które wspomniałeś xD I jeszcze jakaś śmieszne ujęcia tam były co mnie odrzuciły od dalszego oglądania. No może dam kiedyś 2 szansę ale czy po the wire ma to sens? Nie wiem Ok zoomer. Masz w tej chwili obejrzeć The Shield. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Dahaka napisał: Nie no chlopaki nie kompromitujcie sie z tymi porownaniami do CSI. Wiadomo ze The Wire to jest klasa sama w sobie, ale The Shield to tez kawal poteznego serialu. Umówmy się, że przestaniemy, jak Wy przestaniecie się kompromitować porównywaniem go do seriali z najwyższej półki. W dniu 6.11.2021 o 17:50, Pupcio napisał: No może dam kiedyś 2 szansę ale czy po the wire ma to sens? Nie wiem Sens zawsze jest, bo wartość rozrywkową ten serial ma (nie wszystko musi być od razu arcydziełem, z takim nastawieniem byłoby strasznie trudno oglądać większość produkcji telewizyjnych), w najgorszym wypadku utwierdzisz się w przekonaniu, że to nie dla Ciebie i przerwiesz tym razem już na dobre. Nie bójmy się napisać, że The Wire też miało słabsze momenty, kiedy faktycznie nie byłoby ujmą postawić go obok The Shield (Hamsterdam, brat Mouzone i inne tego typu "odloty", a cały ostatni sezon niestety zalicza zjazd formy). Dlatego też koniec końców, dla mnie król jest jeden, niekwestionowany. Edytowane 7 listopada 2021 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Gdybym miał wybierac, to The Wire trochę wyżej od The Shield. Co nie zmienia faktu, że oba seriale znakomite i wpisały się na stałe w kanon forumka. Moze The Shield miał troche naleciałości procedurala, to jednak główny wątek był sensownie prowadzony i final serialu pamiętam do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 340 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 A to prawda że w tym serialu jest 0 przekleństw? Pamiętam że ktoś mi o tym powiedział i jakoś mnie to rozbawiło xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 tak to prawda. dowód: 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Ale wiesz, że on pytał o Shield? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Godzinę temu, Pupcio napisał: A to prawda że w tym serialu jest 0 przekleństw? Pamiętam że ktoś mi o tym powiedział i jakoś mnie to rozbawiło xD Są przekleństwa, ale tak dobrane pod stację, czyli np prick, shit itp. W dalszym ciągu The Shield to topka seriali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 410 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 The Shield? Zdecydowane takie top 3 seriali kiedykolwiek i gdziekolwiek. A ostatni odcinek to jest zdecydowanie najlepsze zakończenie, jakie widziałem i kolejny rok mija, a żadne medium nawet się do tego nie zbliżyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2022 Pierwszy i drugi sezon, to jest proszę państwa, szczyt wytwórstwa serialowego, wyraziste postaci (tak się właśnie idealnie wprowadza wątki homoseksualne), klimat śledztw, klimat dirty fuckin' Baltimore, Lester Stringer McNulty , Polaki z drugiego sezonu (końcówka ;_;), no miazguchna. Ale... ...od miesiąc nie mogę popchnąć 3 odcinka 3 sezonu, w zasadzie wszystkie wątki pozamykane (no jest niby Avon, ale to już było w pierwszym), i musiałem odpocząć Nie czuć tego pieprzu; dla mnie serial mógł mieć tylko te dwa sezony (sam jestem miłośnikiem właśnie takich skondensowanych - jeden sezon, maksymalnie dwa). Pytanie jest jedno - będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2022 Czy będzie lepiej? Czwarty sezon to najlepszy sezon The Wire, a być może jeden z najlepszych sezonów jakiegokolwiek serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2022 Tak jak Schabowy napisał, oczywiście trzeci też sztos, ale czwarty sezon topka czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 21 września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 września 2022 6 odcinek 4 sezonu, serial póki co 10/10, z tendencją do 12/10. Nigdzie nie widziałem lepiej zarysowanych relacji międzyludzkich, pierdolone arcydzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 września 2022 Post pod postem, ale chuj. Skończyłem czwarty sezon. Prawie się popłakałem, czułem gniew, bezsilność i rozczarowanie. Zostało mi 13 godzin tego serialu, potem życie będzie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 23 września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 września 2022 Zazdroszczę Ci ze pierwszy raz to oglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi