Masorz 13 197 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Mount Everest seriali. 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 the wire w 1080p? szadap & tej maj many. 1 Cytuj
Cohle 4 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 (edytowane) Skończyłem piąty sezon. Widok upadającego Marlo i jego chwilowy pobyt w pierdlu dają do myślenia. Prop-Joe według mnie druga konkretna postać po Stringu, a jego cień, który załatwił Cheesa - podobała mi się ta lojalność. And all the pieces better. Edytowane 25 września 2014 przez Cohle Cytuj
bartiz 1 617 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Spoiler = ban nie wiem czy wiesz. Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 30 września 2014 Opublikowano 30 września 2014 Podobno HBO spotkało się z toną szyderstw gdy wyszło na jaw, że natywnie ma tylko 720p. Gdy pękł milion kliknięć na hashtaga #tylkoWalkingDead, anulowano projekt. 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 A ja slyszalem, ze ktos w hbo podobno widzial twoj kabaretowy filmik i odechcialo im sie cokolwiek remasterowac po nim. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 (edytowane) bułka_z_masłem.mp4 HD Remaster poleci w hbo na stojaka. Edytowane 1 października 2014 przez tk___tk 2 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 23 listopada 2014 Opublikowano 23 listopada 2014 Recenzja drugiego sezonu autorstwa mojego przyjaciela Pleja. hujowy tyn drugi sezon, czarnuchy chodzą i przypierdalają się do ciężko pracujących Poloków 5 Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 23 listopada 2014 Opublikowano 23 listopada 2014 jakiś update na temat remastera najlepszego serialu we wszechświecie? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 listopada 2014 Opublikowano 24 listopada 2014 ogorek uploaduje na youtube w w 4k Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 Tadaaam http://hbowatch.com/the-wire-being-remastered-rebroadcast-in-hd-by-hbo/ Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 Skończyłem wczoraj drugi sezon, dalej Sopranos > Wire, niemniej zachwyty nad tym serialem mnie nie dziwią, no przepiękny. https://www.youtube.com/watch?v=OhaZunwvW5o w ogóle rozmowy bunka i jimmiego na na(pipi)ce goty Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 Ja zaczynam 4 sezon. Mam nadzieję, że utrzyma poziom. I że poziom murzyństwa nie spadnie. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 W 4 sezonie murzyństwa jest pod dostatkiem. Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 (edytowane) Wypowiedź Davida Simona o nowej wersji. http://davidsimon.com/the-wire-hd-with-videos/ Simonowi pomagała to robić ekipa doświadczonych filmówców, bo on sam nie miał wielkiego pojęcia o reżyserii. Serial był zawsze kręcony z założeniem, że będzie leciał w 4:3. To sprawia, że np. postaci są mniejsze na ekranie. Wpłynęło na ujęcia i montaż każdej sceny. Kamera bardziej "podglądała", niż robiła show. Zwłaszcza z kolejnymi sezonami ekipa skupiła się na wykorzystywaniu formatu 4:3. Twórców nikt nie pytał o zdanie. Opóźnienie, które tutaj dyskutowaliśmy, wyniknęło właśnie z tego, że twórcy wyrazili niezadowolenie z braku konsultacji. Dopiero wtedy one nastąpiły, po pierwszym ogłoszeniu publicznym. Co nieco poprawiono. Zdaniem Simona (wkleja przykładowe sceny), wiele scen nie traci, a nawet zyskuje w 16:9. Jednak wiele innych traci. Nie tylko dlatego, że zmienia się wydźwięk sceny, ale też widać rzeczy, które w założeniu były poza kadrem, więc o nie nie dbano, aktorzy nie grali itp. HD uwydatnia też sztuczność niektórych efektów czy charakteryzacji. Ostatecznie, Simon uznaje, że obecna poprawiona wersja ma prawo istnieć jako alternatywna, nieco inna wersja i nie jest jakimś wypaczeniem, a ponadto cieszy się, że serial ma szansę trafić do większej ilości odbiorców. Edytowane 3 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
baniek 246 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 A czytali książkę na której luźno oparto serial? Cytuj
Bzduras 12 579 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Czytałem ten temat, czytałem i w końcu stwierdziłem, że muszę obejrzeć The Wire. Właśnie kończę (w zasadzie to po napisaniu tego posta włączę ostatni odcinek) i... Szieeeeeeeeeeet, gdyby ktoś chciał kiedyś zrobić listę najlepszych serialowych momentów, dialogów i postaci to w zasadzie zamiast szukać nie wiadomo czego wystarczy napisać "The Wire" i ze spokojnym sumieniem odłożyć długopis. Nawet nie mam zamiaru podejmować się wypisywania, co w tym serialu jest przynajmniej bardzo dobre. Takie trochę serialowe Metal Gear Solid 3. Dzięki forumku, moje życie nabrało sensu po tym serialu. A w zasadzie nabierze za półtorej godziny, jak już poznam zakończenie historii. 1 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Czytałem ten temat, czytałem i w końcu stwierdziłem, że muszę obejrzeć The Wire. Właśnie kończę (w zasadzie to po napisaniu tego posta włączę ostatni odcinek) i... Szieeeeeeeeeeet, gdyby ktoś chciał kiedyś zrobić listę najlepszych serialowych momentów, dialogów i postaci to w zasadzie zamiast szukać nie wiadomo czego wystarczy napisać "The Wire" i ze spokojnym sumieniem odłożyć długopis. Nawet nie mam zamiaru podejmować się wypisywania, co w tym serialu jest przynajmniej bardzo dobre. Takie trochę serialowe Metal Gear Solid 3. Dzięki forumku, moje życie nabrało sensu po tym serialu. A w zasadzie nabierze za półtorej godziny, jak już poznam zakończenie historii. nie nabierze straci zobaczysz, wiem co mówię Cytuj
Bzduras 12 579 Opublikowano 8 grudnia 2014 Opublikowano 8 grudnia 2014 Jest moc, cholernie szkoda, że już się skończył Omar i Snoop >>>>>>>>>> wszystko Cytuj
Texz 670 Opublikowano 8 grudnia 2014 Opublikowano 8 grudnia 2014 Widzę że nie tylko mnie ten forumik przekonał do The Wire. Sheeeeeeeeet! 1 Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 8 grudnia 2014 Opublikowano 8 grudnia 2014 Również zacząłem oglądać, jakoś 2 tygodnie temu a dzisiaj nad ranem skończyłem 4 sezon. Przeraża i dołuje mnie, że to zaraz koniec póki co boję się odpalać S5E01. Swoją drogą niezły szok miałem, że tylu murzynów z The Wire gra obecnie w Walking Dead (tu jestem na bieżąco). O Omarze - panu Chalky'm z Boardwalk Empire nawet nie wspominam. Sheeeeeeeeet! ^_^ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi