grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 A ja właśnie wczoraj pobrałem sobie cały pierwszy sezon w 720p z lektorem i będę oglądał po raz pierwszy. Ciekawe, czy bardzie mniej wciągnie niż np. Breaking Bad, które dotychczas uważam za najlepszy serial. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Mówie ci od razu, że nie wciągnie cię tak jak breaking bad Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 A ja właśnie wczoraj pobrałem sobie cały pierwszy sezon w 720p z lektorem i będę oglądał po raz pierwszy. Ciekawe, czy bardzie mniej wciągnie niż np. Breaking Bad, które dotychczas uważam za najlepszy serial. Co kurwa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 sosna, ale co? Zdziwiony, że jest lektor, czy zniesmaczony lektorem? Nie chcę zaczynać dyskusji o lektorze/dubbingu napisach, ale są te sezony z lektorem np. na nie wiem, czy można podawać, więc PM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Daj pan spokój oglądać The Wire z lektorem to jak czytać Szekspira w polskim przekładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 the wire tylko w oryginale przeciez lektor tylko psuje odbior calego serialu zagluszajac glos kazdej z postaci a to fundament tego serialu juz pomijam sam fakt tlumaczenia, ktore w przypadku the wire i slangu tam wystepujacego jest niemozliwe aby przelozyc to na polski <grzejnika>poszedl raport za the wire z lektorem </grzejnika> 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
zlewo 233 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Oglądałem The wire już 3 czy 4 razy i teraz również oglądam tylko że tym razem 720p z lektorem. Musze powiedzieć, że jest całkiem niezły ten lektor. Nie boją sie przeklnąć itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 update u mnie No niestety. Obecnie jestem na początku drugiego sezonu (2-i odcinek skończony, trzeci przede mną) i niestety, ale musze to powiedzieć głośno. Wiem, jakie jest Wasze podejście do tego serialu, ale powiedzmy sobie to wprost (uwaga spoiler) Jak jakaś łysa szmata po 30tce będzie wmawiaćWam, że The Wire taki sobie to yebiecie mu plaszczaka w potylicę niech wypyerdala z Waszego życia. THE WIRE GOTY mnie pociągnęło od postrzału Kimy czyli to chyba 10ty odcinek, końcówka very najs, potem lekki odcinek pierwszy drugiej serii wprowadzający nowy setting i poszło. Dziś pewnie kolejny nocny maratonik No cholera, najwyższy czas. "The Wire" nie jest tak atrakcyjne (pozornie) jak Breaking Bad czy Person Of Interest, ale jest najbardziej 'życiowym' serialem jaki oglądałem. Dlatego kiedy dochodzi do mocniejszych wydarzeń typu jak Waldek wspomniał, to człowiek je odbiera z 10 razy mocniej niż w innych serialach. Po "The Wire" się odmóżdż Waldi czymś lekkim a potem napierdalaj "The Shield" KONIECZNIE. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 The Shield akurat dobre jest po The Wire nie jest lekkie, ale więcej się dzieje dla samego napier.dalania, mniej rozkmin na szczytach i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Lem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 jak się czuliscie jak acaveda został zmuszony do obciągania? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) głęboko mu współczułem. Edytowane 15 stycznia 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 16 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2015 Ja łyknąłem The Wire gdzieś około 2009 / 2010, w czasach pierwszej podjarki tym dziełem, więc z powodzeniem mogę się tytułować szlachtą. Opróćz przypominania sobie najlepszych scen na yt co pół roku chyba już nieco pozapominałem co niektórych wątków i myślę o wielkim powrocie, a że w hd wyszło to jak tu odmówić. Jeżeli w sklepie proponują mi taki plik za jedyne 235 megabajtów to czy to na pewno jest hd? Pytam bo nie wiem, może jakaś lepsza kompresja plików powstała ostatnimi czasy The.Wire.S01E01.REMASTERED.720p.HDTV.2CH.x265.HEVC-PSA.mkv a jeżeli nie to podeśle mi ktoś na pm link do jakiegoś dobrego sklepu na cały sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2015 Zależy na czym oglądasz, jak na laptopie to taka styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 16 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2015 Ja łyknąłem The Wire gdzieś około 2009 / 2010, w czasach pierwszej podjarki tym dziełem, więc z powodzeniem mogę się tytułować szlachtą. Opróćz przypominania sobie najlepszych scen na yt co pół roku chyba już nieco pozapominałem co niektórych wątków i myślę o wielkim powrocie, a że w hd wyszło to jak tu odmówić. Jeżeli w sklepie proponują mi taki plik za jedyne 235 megabajtów to czy to na pewno jest hd? Pytam bo nie wiem, może jakaś lepsza kompresja plików powstała ostatnimi czasy The.Wire.S01E01.REMASTERED.720p.HDTV.2CH.x265.HEVC-PSA.mkv a jeżeli nie to podeśle mi ktoś na pm link do jakiegoś dobrego sklepu na cały sezon. Nie nie nie, 1 odcinek prawilnie około 1,5gb. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 jak 1,5gb to bdb jakośc Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 tylko, że mają wtedy w sklepie tylko oryginalne napisy (english) co w zasadzie dodaje uroku, ale miejscami jak lecą czarnuchy slangiem to trzeba się skupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Coś tam tommo pisał, że potrafi przerobić napisy żeby działały z wersją HD Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 sezon 2 też? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Przecież są już napisy do HD całego serialu, na napisy24.pl zrobili synchro. Korekta- przepraszam, do piątej serii jeszcze nie ma tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 dzięki za spoilery o Shieldzie w temacie o Wire, (pipi)ki Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 Przecież pisali o zmarłym pisarzu, Panu Stanisławie Lemie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Mówicie, że za pierwszy razem (tak, wiem, wstyd, że dopiero teraz) lepiej obejrzeć w formacie 4:3? A czy ktoś w internetach wpadł już na pomysł aby do tej odnowionej wersji dodać pasy po bokach aby była oryginalna proporcja 4:3 ale z wyższą rozdzielczością :] ?? Bo jednak wersję dvdrip słabo ogląda się na większym telewizorze Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 update u mnie No niestety. Obecnie jestem na początku drugiego sezonu (2-i odcinek skończony, trzeci przede mną) i niestety, ale musze to powiedzieć głośno. Wiem, jakie jest Wasze podejście do tego serialu, ale powiedzmy sobie to wprost (uwaga spoiler) Jak jakaś łysa szmata po 30tce będzie wmawiaćWam, że The Wire taki sobie to yebiecie mu plaszczaka w potylicę niech wypyerdala z Waszego życia. THE WIRE GOTY mnie pociągnęło od postrzału Kimy czyli to chyba 10ty odcinek, końcówka very najs, potem lekki odcinek pierwszy drugiej serii wprowadzający nowy setting i poszło. Dziś pewnie kolejny nocny maratonik No cholera, najwyższy czas. "The Wire" nie jest tak atrakcyjne (pozornie) jak Breaking Bad czy Person Of Interest, ale jest najbardziej 'życiowym' serialem jaki oglądałem. Dlatego kiedy dochodzi do mocniejszych wydarzeń typu jak Waldek wspomniał, to człowiek je odbiera z 10 razy mocniej niż w innych serialach. Po "The Wire" się odmóżdż Waldi czymś lekkim a potem napierdalaj "The Shield" KONIECZNIE. Wciagnelo mnie od razu, 2 pierwsze sezony uwazam za najlepsze, ogladalem calosc ze 3-4 razy, ale wessalem ostatnio shield i imo zjada the wire. Trzyma poziom CALY CZAS, o the wire nie mozna tego powiedziec. Zwlaszcza sezon z polaczkami slabiutki. Vic > Jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Killing spree dawida cieczky po calym forum trwa. Przestań się błaznić chłopie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi