tk___tk 4 795 Opublikowano 20 lipca 2012 Opublikowano 20 lipca 2012 http://screen.yahoo.com/the-lego-wire-29977908.html 3 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Skad moge sciagnac napisy do wszystkich 5 sezonow? nie chce mi sie po odcinku sciagac Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 No jak masz ściągnięty sezon, to zaznacz wszystkie pliki, kliknij prawy myszy i znajdź napisy napiprojektem. Chyba że coś źle rozumiałem :? Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 NIewiedzialem o istnieniu takiego programu, dzieki Cytuj
szaden 228 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Dzisiaj obejrzałem ostatni odcinek i moje zdanie nie będzie się różnić od Waszego- ten serial jest genialny! Realistyczne podejście do pracy policjanta, syf i korupcja na każdym szczeblu polityki i beznadzieja życia w najbiedniejszych dzielnicach. Każdy odcinek śledziłem z ogromnym zainteresowaniem, chociaż z początku ciężko było mi się przekonać, a sam pierwszy sezon uważam za trochę słabszy od następnych. Najlepsze odcinki to oczywiście te, których akcja toczy się wokoło portu i mamy sporo polskich akcentów. Co by tu jeszcze napisać? Na pewno to, że polecam The Wire każdemu, ponieważ wątpię, żeby kiedykolwiek powstało coś lepszego. To nie jest kolejna opowieść o dobrych policjantach walczących ze złymi gangsterami, to dzieło kompletne, którego nie wypada nie znać. Szkoda, że pewnie nigdy nie pokażą całości w polskiej tv... Cytuj
django 549 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 ;_;7 ale najlepszy sezon to chyba jednak czwarty, IMO oczywiscie Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 16 września 2012 Opublikowano 16 września 2012 Frank Sobotka gra też szeryfa Andy'ego w True Blood. The Wire muszę w końcu obejrzeć, bo zatrzymałem się ponad rok temu na 4ym odcinku pierwszego sezonu. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 września 2012 Opublikowano 16 września 2012 Frank Sobotka gra też szeryfa Andy'ego w True Blood. The Wire muszę w końcu obejrzeć, bo zatrzymałem się ponad rok temu na 4ym odcinku pierwszego sezonu. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 16 września 2012 Opublikowano 16 września 2012 czyli nawet nie lizłeś tego serialu Cytuj
agst 131 Opublikowano 17 września 2012 Opublikowano 17 września 2012 W moim przypadku pierwsze 4 odc były trochę ciężkie, ale nie zrezygnowałem z serialu i dobrze zrobiłem. Początek może być cięzki, mnóstwo bohaterów naraz itd, ale warto pociągnąć dalej. Dla mnie nie ma lepszego serialu. The wire to mistrzostwo. Każdy to powinien obejrzeć i oceniać dopiero po skończeniu ostatniego sezonu. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 26 września 2012 Opublikowano 26 września 2012 (edytowane) No, ale akcja z wolna strefa psuje troche serial Edytowane 26 września 2012 przez Dave Czezky Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 26 września 2012 Opublikowano 26 września 2012 pisałem o tym kiedys, motyw sci-fi w tak realistycznym serialu troche boli. Cytuj
django 549 Opublikowano 26 września 2012 Opublikowano 26 września 2012 No chyba nic tutaj nie jest sci-fi, przeciez nawet skok Omara w ostatnim sezonie to ril lajf. A i to ugladzone bo tak na serio skoczyl z 6, ale ludzie by nie uwierzyli. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 (edytowane) spędziłem trochę czasu szukając potwierdzenia, że obs.rane du.py macie i hamsterdam oparty jest jednak w części na prawdziwym wydarzeniach, ale jedyne co znalazłem to podobna historia z zurychu z lat 80tych w komentarzach na jakimś blogu więc nie wyszło . jednakże moja wiara w research simona biorąc pod uwagę z jakiego środowiska się wywodzi jestem skłonny przymknąć na to oko i nie zmienia to mojego obrazu tego serialowego arcydzieła. Edytowane 27 września 2012 przez tk___tk Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 stycznia 2013 Opublikowano 19 stycznia 2013 http://www.baltimoresun.com/entertainment/tv/z-on-tv-blog/bal-proposition-joe-the-wire-robert-chew-dead-at-52-20130118,0,2016217.story All part of the game [*] Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 Wreszcie zabrałem się za ten serial. Przebrnąłem przez pierwszy odcinek. Nie lubię tej całej amerykańskiej biurokracji, ich prawa, lieutenant'ów, tych wszystkich zależności i koneksji między policjantami, majorami, oficerami, sierżantami, sędziami i politykami więc było ciężko. Za to motywy niggerskie bardzo spoko. Drugi odcinek już lepszy chociaż jeszcze sobie przeczytam na wiki streszczenie tych dwóch odcinków żeby wszystko wyłapać. Brnąć dalej? Będzie łatwiej? Będzie więcej ciekawych postaci? Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 Tak. Też na początku zaglądałem na wiki, ale po jakimś czasie zaczynasz wszystko ogarniać w locie i tylko chłoniesz kolejne odcinki. Seriale od HBO mają taką przypadłość, że wrzucając cię w wir wydarzeń bez przedstawiania postaci itd, więc sam musisz się wkręcić, żeby szło płynnie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 stycznia 2013 Opublikowano 29 stycznia 2013 Będzie więcej ciekawych postaci? Nawet nie masz pojęcia. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 stycznia 2013 Opublikowano 29 stycznia 2013 (edytowane) THEY WERE INNOCENT & THEY'RE IN HEAVEN NOW & WE'll ALWAYS BE A FAMILY Edytowane 29 stycznia 2013 przez tk___tk Cytuj
Manor 645 Opublikowano 29 stycznia 2013 Opublikowano 29 stycznia 2013 Wreszcie zabrałem się za ten serial. Przebrnąłem przez pierwszy odcinek. Nie lubię tej całej amerykańskiej biurokracji, ich prawa, lieutenant'ów, tych wszystkich zależności i koneksji między policjantami, majorami, oficerami, sierżantami, sędziami i politykami więc było ciężko. Za to motywy niggerskie bardzo spoko. Drugi odcinek już lepszy chociaż jeszcze sobie przeczytam na wiki streszczenie tych dwóch odcinków żeby wszystko wyłapać. Brnąć dalej? Będzie łatwiej? Będzie więcej ciekawych postaci? Nie będzie łatwiej, będzie coraz trudniej. Nie chcę cię zniechęcać do jednego z najlepszych seriali jakie wyszły, ale połowa motywów The Wire to właśnie koneksje, zależności, nazwiska i system feudalny. Pytanie czy tylko nie lubisz biurokracji, czy nie lubisz o tym oglądać. W każdym razie, nie poddawaj się, dalej jest tylko lepiej. 1 Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 29 stycznia 2013 Opublikowano 29 stycznia 2013 Nie poddaję się akcje jak ta z rzucaniem telewizorami z bloku w pijanych policjantów albo dialogi jak np. ten podczas nauki gry w szachy skutecznie mnie zachęciły. Cytuj
Dante 433 Opublikowano 29 stycznia 2013 Opublikowano 29 stycznia 2013 Akcji spoko będziesz miał wiele a postaci jeszcze więcej. Tylko przyszykuj się, że będzie dużo o wyborach, szkolnictwo itp. Chyba sobie zrobię maraton żeby odświeżyć ten genialny serial. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi