Sig 396 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 (edytowane) Siemka , kupiłem sobie dzisiaj głośniki do kompa creative inspire t6100 5.1 i pomyślałem że dobrze by było je podłączyć do xboxa 360 . Xbox jest podłączony do monitora samsung kablem vga , z tego kabla wychodzą 2 kabelki do dźwięku , problem w tym że z creativow wychodzą 3 kabelki ^_^ jaką przejściówkę musiał bym kupić żeby grało ? Edytowane 30 czerwca 2009 przez Raiga Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 Nie będziesz miał 5.1 na tych głośnikach gdy spróbujesz je podłączyć przez przejściówkę do XBoxa 360. To jest zestaw dedykowany do pracy z kartami dźwiękowymi w pecetach (Stąd trzy jacki). W sprzęcie RTV aby uzyskać 5.1 należy wyposażyć się w zestaw z wbudowanym dekoderem i wyjściem optycznym lub kupić zestaw głośników dołączanych kablem głośnikowym do amplitunera 5.1. Kupiłeś niestety nie takie 5.1 jakie trzeba by cieszyć się dźwiękiem przestrzennym z X360. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 zeby to podlaczyc to musisz kupic kabel chinch-minijack (chinch'e zenskie, minijack meski) i wkladasz tylko w jeden otwor Cytuj
Sig 396 Opublikowano 30 czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 czerwca 2009 Gooralesko napisał(a): Nie będziesz miał 5.1 na tych głośnikach gdy spróbujesz je podłączyć przez przejściówkę do XBoxa 360. To jest zestaw dedykowany do pracy z kartami dźwiękowymi w pecetach (Stąd trzy jacki). W sprzęcie RTV aby uzyskać 5.1 należy wyposażyć się w zestaw z wbudowanym dekoderem i wyjściem optycznym lub kupić zestaw głośników dołączanych kablem głośnikowym do amplitunera 5.1. Kupiłeś niestety nie takie 5.1 jakie trzeba by cieszyć się dźwiękiem przestrzennym z X360. i tak je kupowałem z myślą o pc , spróbuje z tą przejściówką Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 Raiga napisał(a): i tak je kupowałem z myślą o pc , spróbuje z tą przejściówką Ale pamiętaj, będziesz miał wtedy tylko stereo z wykorzystaniem suba. Tylne i centralny nie zagrają. Cytuj
Sig 396 Opublikowano 30 czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 czerwca 2009 podłączyłem cały ten szajs do kompa ustawiłem w opcjach na 5.1 , potencjometr w ogóle nie działa nie da się przyciszyć ani pogłośnić jak zakręcę na środek to 2 przednie satelitki trzeszczą , pierdzą może to wina sterowników karty dźwiękowej ? sound blaster audigy 2 no bo bez kitu jak bym musiał jutro jechać je oddać na gwarę Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 (edytowane) Raiga napisał(a): podłączyłem cały ten szajs do kompa ustawiłem w opcjach na 5.1 , potencjometr w ogóle nie działa nie da się przyciszyć ani pogłośnić jak zakręcę na środek to 2 przednie satelitki trzeszczą , pierdzą może to wina sterowników karty dźwiękowej ? sound blaster audigy 2 no bo bez kitu jak bym musiał jutro jechać je oddać na gwarę Może podłączyłeś do nieodpowiednich kanałów. Z tego co pamiętam zestawy PC 5.1 mają trzy jacki. Każdy z nich obsługuje dwa kanały - front L/P, center/subwoofer i surround L/R. Podłącz je do odpowiednich wyjść w audigy i będziesz miał dźwięk. Jeśli to nie pomoże to spróbuj sprawdzić ustawienia w programie sterującym dźwiękówki. Nie zaszkodziłaby wycieczka do kolegi i sprawdzenie zestawu u niego. Później zostaje już tylko serwis. Edytowane 30 czerwca 2009 przez Gooralesko Cytuj
Sig 396 Opublikowano 30 czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 czerwca 2009 końcówki mam kolejno zielona , czarna , pomarańczowa w głośnikach . Teraz w karcie mam : mocne pomarańczowe , niebieskie ,różowe , zielone ,czarne jasne pomarańczowe ;/ . Podłączone mam zielona z zielonym , czarna z czarnym , pomarańczowa z jasno pomarańczowym Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 (edytowane) Za co odpowiadają jasny i ciemny pomarańcz na A2? I jeszcze pytanie w jakich opcjach ustawiłęś to 5.1? W programie sterującym kartą dźwiękową (nie wiem jak to się nazywa bo nie ma karty creativa od 8 lat w kompie, jadę na integrach )? Edytowane 30 czerwca 2009 przez Gooralesko Cytuj
Sig 396 Opublikowano 30 czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 czerwca 2009 (edytowane) opcje 5.1 wybrałem > panel sterowania > dźwięk i urządzenia audio >zaawansowane . Objaśnienia kabelków zaraz znajdę edit . (pipi) szukałem tych objaśnień wejść ale nie mogę znaleźć taką mam kartę i identyczne wyjścia mam tak podłączone jak na zdjęciu niby jest ok ( głośniki działają wszystkie , 2 przednie jakby słabiej ale za to tylne nadrabiają tylko że potencjometr nie działa ;/ Edytowane 30 czerwca 2009 przez Raiga Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Wszystko odbrze masz podłączone więc nie wiem skąd problem z tym zestawem. Cytuj
Sig 396 Opublikowano 1 lipca 2009 Autor Opublikowano 1 lipca 2009 Gooralesko napisał(a): Wszystko odbrze masz podłączone więc nie wiem skąd problem z tym zestawem. Rano wstaje włączam i działa głośniki same się naprawiły ^_^ można zamknać thx za pomoc w każdym razie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi