Seifu 46 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Ostatnio kumpel spytał mnie czy da rade podłączyć PS2 pod LCD Samsunga SM2333SW... Motyw jest taki, że chce on to zrobić podłączając PS2 pod DVI korzystając z przejściówki DVI->Component. Ja w ogóle sie na tym nie znam więc niech wypowie sie ktoś obeznany w temacie (wiem tylko, że DVI jest cyfrowe a Component analogowy-więc wlasnie nie wiem czy taka kombinacja zadziała). Pzdr. Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Hmm niby sa do tego jakies przejsciowki (chociaz z tego co widzialem to sa one component-> d-sub), ale kosztuja straszne pieniadze na poziomie uzywanego ps2. Jak pod DVI to chyba zostaje tylko tuner, ale tam z kolei moze byc problem z szybkimi grami (chociaz u siebie w domu mam PS2->tuner Leadteka -> monitor 24" i do rpgow nie ma problemow ) Cytuj
Gość Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Zapytaj go czy widział jak wyglądają gry z ps2 na LCD ? Bo to co ujrzy może go przerazić Poza tym raczej nie ma takich standardowych/tanich przejściówek bo to tak jakby musi być osobne urządzenie. A nie ma w monitorze złącza D-sub? [czek] Inputs: 1x Analogue & 1x DVI-D czyli ma d-suba. Nich kompa podłączy przez DVI a konsolę przez analoga. Wyjdzie wtedy tanio, bo takie przejściówki chyba są po ok 20 zików. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi