andrij19 6 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 witam jaki jest najlepszy rpg na pc/ps3? moi koledzy proponowali mi gothica 3?dobra gra?tylko nie lubie starych rpg pokroju gothic noc kruka,the elder scrools morrowind,fallout 1,2.mają być nowsze rpg.po prostu po zagraniu fable na pc mam chęć zagrania w dobre rpg ^_^ co doradzicie? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 (edytowane) Na PS3 myślę ża zainteresuję cię Demon's Souls albo Oblivion/Fallout 3. Co do PC może Mass Effect (chociaż to przede wszystkim shooter rpg), albo genialna seria Star Wars KOTOR ? (myślę że to taki staroć nie jest ). A Gothica 3 ? - daruj sobie jak nie masz dobrego kompa (a nawet jeśli to koniecznie z najnowszymi patchami), już prędzej sięgnąłbym po naszego Wiedźmina IMO. Edytowane 4 lipca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Yahoosh 0 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 Na pc > Emu ePSXe i masz Chrono Cross'a i FF9. Może na ps3 też wyszło ;] Cytuj
Coen 0 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 PC - cokolwiek od BioWare, najlepiej sprawdź pierwszego KotOR'a lub Mass Effect PS3 - Fallout 3, chwilowo (?) bezkonkurencyjny Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 5 lipca 2009 Autor Opublikowano 5 lipca 2009 a fallouta 3 lepiej zagrac na ps3 czy na pc? Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 a fallouta 3 lepiej zagrac na ps3 czy na pc? Zależy jaki PC, ale ogólnie lepiej na PC. 1 1 Cytuj
Davon 0 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 Ostatnie gotchici mają co prawda trochę bugów ale jeśli ktoś nie grał w 2 część z dodatkiem NK to polecam Cytuj
Di 839 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 (edytowane) Odkupuję temat, ale lepsze to niż założenie nowego . Szukam jRPG-ów na PSX-a, SNES-a i GBA nastawionych na fabułę, gdzie rozbudowane walki to drugorzędna sprawa. Mówiąc w skrócie: dobra historia, prosta gra (brak konieczności zagłębiania się w poradniki) . Edytowane 9 grudnia 2011 przez Di Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Xenogears, najlepsza fabularnie gra w historii. 1 Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Zgadzam się z Pitem, sam właśnie kończę. Cytuj
Di 839 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 A jak ze złożonością systemu walki? Dodałem dwie platformy: SNES-a oraz GBA. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 zlozonosc jest dosc banalna, 3 buttony na ataki light mid hard z ktorych robisz combosy, gra sie intuicyjnie i przyjemnie. Do tego jakies dodatkowe ability i itemy. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Tak naprawdę tą grę bierz tylko dla fabuły itp. bo gamplay niestety jest średni bardzo. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 jest i tak lepszy niz we wszystkich RPGach na PS2 i PS3 ;b Cytuj
Johnny L 5 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 jest i tak lepszy niz we wszystkich RPGach na PS2 i PS3 ;b Nie grałeś w takim razie w Valkyrie Profile II, Resonance of Fate ani w żadne Shin Megami Tensei Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Też się zgadzam co do Xenogears. : ) System walki jest bardzo prosty, poziom trudności niezbyt wyśrubowany. Niemal cała para poszła w przedstawienie fabuły. Możesz też jeszcze od biedy sprawdzić Chrono Cross. Tam wprawdzie jest sporo do zrobienia poza głównym wątkiem, ale nie ma pakowania, bo postacie zyskują level po ważnej dla fabuły walce. Możesz więc robić co musisz i nie przejmować się innymi sprawami. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 12 grudnia 2011 Opublikowano 12 grudnia 2011 PSX: Xenogears, Suikoden 1 & 2(nie jest tak tragicznie z systemem), Final Fantasy Tactics (wiem, wiem - system jest rozbudowany, ale gra nie jest trudna) , Chrono Cross (tylko jak grało się w Triggera). Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 4 maja 2013 Opublikowano 4 maja 2013 Które jRPGi na PSX wypadałoby ograć?Pomijając FF,7,8,9,Tactics, Xenogears, Chrono Cross/Trigger.Z takich bardziej znanych kojarzę, grandie, wild armsy, suikodeny, talesy - warto coś ruszyć z tego?Albo jakieś inne tytuły? Cytuj
Paliodor 1 768 Opublikowano 4 maja 2013 Opublikowano 4 maja 2013 Pominąłeś FFVI co już jest wielkim błędem. No chyba, że ograłeś to na Snesie. 1 Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 4 maja 2013 Opublikowano 4 maja 2013 Suikodeny obowiązkowo, Wild Arms też jest świetną gierką, przynajmniej mi sie podobał za gównniarza. PAmiętam, że były tam świetne zagadki, które mi sprawiały problem (głównie przez słaby angielski wtedy). Brakuje Legend of Mana, bardzo przyjemna gra od Square. 2 Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 4 maja 2013 Opublikowano 4 maja 2013 Zdecydowanie warto ruszyć Suikodena 2, ale wypadałoby najpierw przejść pierwszą część ze względu na niemałą ilość odniesień (da się ją zaliczyć w ok. 20 godzin). Grandia jest z kolei w porządku, ale ma kilka irytujących cech, jak kamera i nie zawsze dobry balans (przez większą część jest bardzo prosta, żeby w kilku momentach dać po głowie). Z Talesów wydanych na PS1 grałem tylko w Eternie, choć konkretnie rzecz biorąc przechodziłem wersję z PSP. Generalnie bardziej mi się podobały poprzednie tytuły. W Wild Arms nie grałem. Wogle. Możesz też spróbować SaGa Frontier, zwłaszcza 2. 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 4 maja 2013 Opublikowano 4 maja 2013 FF VI celowo omijam, bo żyje w nadziei, że dostaniemy remake na vitę/3dsa Dzięki za propozycje. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 standardowo: FFVII,FFVIII,FFIX, Xenogears i Chrono Cross/Trigger. Ja jeszcze świetnie bawiłem się przy Suikodenach 2 i 5 i obu Valkyria Profiles. Pomimo dość skrajnych opinii super bardzo podobała mi się trylogia Xenosagi (z naciskiem na 3 część) Cytuj
krilluch 2 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Seria Xenosaga to IMO najlepszy jrpg poprzedniej generacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi