Opublikowano 11 maja 201311 l Persony są dobrę, Inazumy Eleven też. Jeszcze wiele tytułów mam do ogrania, więc to się pewnie zmieni.
Opublikowano 13 maja 201311 l Final Fantasy 8 i taka fajna gra na GBA ale nie pamietam tytułu wiem że przy niej płakałem
Opublikowano 14 maja 201311 l Może by tak utworzyć przyklejony, MULTIPLATFORMOWY ranking gier forumowiczów, wiadomego, szeroko pojętego gatunku ?
Opublikowano 26 maja 201311 l Dzisiaj mi się przypomniało. Vagrant Story to gra, która trzeba przejść. Dodatkowo wersja ang jest o nieba lepsza od jap (Alexander O. Smith! Gościu zamiata tłumaczeniami)
Opublikowano 26 maja 201311 l z pieców to planescape torment który dialogami i fabułą bije wszystko w co do tej pory grałem, obydwa kotory też są rewelacyjne. Z konsol to jednak bof4, i ff7!
Opublikowano 27 grudnia 201311 l ja też chcem snes: final fantasy 3(6 jak powszechnie wiadomo) - za totalnie wysztko! chrono trigger (jeden z lepszych jrpg) psx: vagrant story (za system walki i kombinowanie) xenogears (moje ulubione jrpg) final fantasy 9 (za Viviego i klimat) legend of mana (za klimat baśni i generalnie całokształ artystyczny) ps2 bof dq (za mroczny klimat i kombinowanie z masterowaniem) suikoden 3 (za bardzo dobry całokształt) dq VIII (wiadomo! ) xbox -brak (na doczepkę fable 1 bo mi się poprstu podobał ale sie nie "obsrałem") gacek -poza zeldą ww nie odnotowałem a to nie jest czyste rpg - no dobra paper mario było w dechę xbox360 -lost oddysey (damn to dobre jest) -tales of vesperia (moim zdaniem najlepszy tales) -eternal sonata (za frycka ale generalnie wolę wersję na ps3 za podbity stopień trudności) -nier (moje numero 2 rpg tej generacji) -wiedźmin 2 (tak patriotycznie bo to po prostu za(pipi)iste jest) ps3 -eternal sonata (jw) -nier(jw <3) -nnk (mój osobisty jrpg tej generacji który dla mnie jest objawieniem i jedną z lepszych gier jakie ogrywałem w życiu!) wii - xenoblade (bardzo dobra gra i system seller dla fanów dżapońskich role playing gejms) - the last story (piekna gra) ps -baldurs gate saga za tysiące godzin i niszczenie systemu z tym tytułem -planescape - za fabułę -septera core (na piecu też kiedyś wyszła perełka jrpgowa...) -arcanum (za kreację świata i połączeni9e stylów) dodatkowo gry około rpgowe to seria yakuza (świetne gry fabularne)/ zeldy jak leci i alundra (bardzo lubię)/ dragons crown która wessała totalnie/ zeldy (za magię) i okami jako najlepszego tytułu ever dla mnie, parasite eve (piękna gra horroro jrpgowa), fragile dreams (najwieksze pozytywne zaskoczenie gier ever dla mnie - i ta potęgujaca samotność), ... tyle na dzień dobry tyle z moich topów i gier wartych polecenia w gatunku... Edytowane 27 grudnia 201311 l przez okami_fan
Opublikowano 27 grudnia 201311 l Na GC jest między innymi Baten Kaitos Origins, które zabiło dla mnie większość turowych systemów walki w jRPG. Trudno będzie zrobić coś lepszego. ;_; Jest też Skies of Arcadia Legends, podobno bardzo dobra giera, ale wciąż nie miałem okazji odpalić. Leży i czeka na swoją kolej. : )