HBKwowo 2 Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 Persony są dobrę, Inazumy Eleven też. Jeszcze wiele tytułów mam do ogrania, więc to się pewnie zmieni. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Final Fantasy 8 i taka fajna gra na GBA ale nie pamietam tytułu wiem że przy niej płakałem Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 Może by tak utworzyć przyklejony, MULTIPLATFORMOWY ranking gier forumowiczów, wiadomego, szeroko pojętego gatunku ? Cytuj
Suavek 4 686 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 Błagam, żadnych więcej rankingów na tym forum... Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 Dzisiaj mi się przypomniało. Vagrant Story to gra, która trzeba przejść. Dodatkowo wersja ang jest o nieba lepsza od jap (Alexander O. Smith! Gościu zamiata tłumaczeniami) Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 z pieców to planescape torment który dialogami i fabułą bije wszystko w co do tej pory grałem, obydwa kotory też są rewelacyjne. Z konsol to jednak bof4, i ff7! Cytuj
okami_fan 17 Opublikowano 27 grudnia 2013 Opublikowano 27 grudnia 2013 (edytowane) ja też chcem snes: final fantasy 3(6 jak powszechnie wiadomo) - za totalnie wysztko! chrono trigger (jeden z lepszych jrpg) psx: vagrant story (za system walki i kombinowanie) xenogears (moje ulubione jrpg) final fantasy 9 (za Viviego i klimat) legend of mana (za klimat baśni i generalnie całokształ artystyczny) ps2 bof dq (za mroczny klimat i kombinowanie z masterowaniem) suikoden 3 (za bardzo dobry całokształt) dq VIII (wiadomo! ) xbox -brak (na doczepkę fable 1 bo mi się poprstu podobał ale sie nie "obsrałem") gacek -poza zeldą ww nie odnotowałem a to nie jest czyste rpg - no dobra paper mario było w dechę xbox360 -lost oddysey (damn to dobre jest) -tales of vesperia (moim zdaniem najlepszy tales) -eternal sonata (za frycka ale generalnie wolę wersję na ps3 za podbity stopień trudności) -nier (moje numero 2 rpg tej generacji) -wiedźmin 2 (tak patriotycznie bo to po prostu za(pipi)iste jest) ps3 -eternal sonata (jw) -nier(jw <3) -nnk (mój osobisty jrpg tej generacji który dla mnie jest objawieniem i jedną z lepszych gier jakie ogrywałem w życiu!) wii - xenoblade (bardzo dobra gra i system seller dla fanów dżapońskich role playing gejms) - the last story (piekna gra) ps -baldurs gate saga za tysiące godzin i niszczenie systemu z tym tytułem -planescape - za fabułę -septera core (na piecu też kiedyś wyszła perełka jrpgowa...) -arcanum (za kreację świata i połączeni9e stylów) dodatkowo gry około rpgowe to seria yakuza (świetne gry fabularne)/ zeldy jak leci i alundra (bardzo lubię)/ dragons crown która wessała totalnie/ zeldy (za magię) i okami jako najlepszego tytułu ever dla mnie, parasite eve (piękna gra horroro jrpgowa), fragile dreams (najwieksze pozytywne zaskoczenie gier ever dla mnie - i ta potęgujaca samotność), ... tyle na dzień dobry tyle z moich topów i gier wartych polecenia w gatunku... Edytowane 27 grudnia 2013 przez okami_fan Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 27 grudnia 2013 Opublikowano 27 grudnia 2013 Na GC jest między innymi Baten Kaitos Origins, które zabiło dla mnie większość turowych systemów walki w jRPG. Trudno będzie zrobić coś lepszego. ;_; Jest też Skies of Arcadia Legends, podobno bardzo dobra giera, ale wciąż nie miałem okazji odpalić. Leży i czeka na swoją kolej. : ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi