Lucek 4 417 Opublikowano 6 czerwca 2018 Opublikowano 6 czerwca 2018 Wątpię żeby było jeszcze coś wolnego teraz, więc raczej szukaj we Wrocławiu. W sumie do leśnicy masz z centrum bezpośredni tramwaj i autobus więc nie jest to jakiś straszny ból. Cytuj
Arkady 1 009 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja (edytowane) Gdzie polecacie nocleg w pobliżu dworca głównego PKP? Jakie atrakcje polecacie? Na bank zwiedzę zoo i ogrody japońskie, co jeszcze proponujecie? Edytowane 16 maja przez Arkady Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Ze dwa albo trzy razy zostawaliśmy w Vanilla Hostel. Pamiętam, że bardzo spoko miejscówka do spania, dobre opinie no i z kwadrans z buta z dworca. Z jakichś okolicznych atrakcji: Panorama Racławicka 10 min spacerem Hydropolis tez rzut beretem. Ogród Botaniczny (to chyba cos innego niż japonski?) 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Vanilla pamietam jak byla rudera i jak ja pozniej remontowali. Dokladnie na jednym z czubkow slynnego wroclawskiego t r o j k a t a, mozna pozwiezdzac noca Ale fakt, lokalizacja bardzo dobra i blisko do wszystkiego z buta (nawet o zoo bedzie z 30min ladnym wybrzezem wyspianskiego). To co wyzej to jeszcze rynek i ostrow tumski, wszystko praktycznie w jednym rejonie. Mozna na skytower na taras widokowy, w rynku kosciol tez ma opcje wejsca na wieze. Blisko zoo i ogrodu jap jest hala stulecia, przez niektorych nadal nazywana ludowa, a obok niej park szczytnicki z tymze ogrodem wlasnie. Za zoo (rownolegle do ulicy) sa waly nadodrzanskie i mozna pospacerowac wzdluz rzeki. Tam jest tez drugie wejscie, wydaje sie ze mniej uczeszczane niz glowne. Ale nie wiem jak teraz wyglada kupowanie biletow, chyba mozna online bo stania w kolejce w weekend nie polecam. 1 Cytuj
OldMuffin 12 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Hotel Piast, tuż na przeciwko dworca. Warunki spartańskie, ale jako baza wypadowa daje radę. Polecam muzeum gier i starych komputerów czy jakoś tak. Można sobie pograć na starych automatach i w stare gierki do oporu, a przy okazji zobaczyć ciekawe retro eksponaty. 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Ja polecam Brassel Aparthotel na Komandorskiej - znacznie lepsze warunki niż hotel Piast, 5 minut od dworca, śniadania są bardzo przyzwoite. Zasadniczo super baza wypadowa. 1 1 Cytuj
Hanza71 42 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Uzytkownicy dajcie namiary na jakas top miescowke na drineczki z zonka plus fajna szamka. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Przyjemnie się siedzi na Włodkowica, przede wszystkim ja tam polecam woosabi. Druga ich lokalizacja, na Świdnickiej, też jest elegancka. Przy Odrze jest sporo beach barów. No i na wyspie słodowej do concordia design można zajrzeć. 1 Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 2 godziny temu, Blaise napisał(a): Przyjemnie się siedzi na Włodkowica, przede wszystkim ja tam polecam woosabi. Druga ich lokalizacja, na Świdnickiej, też jest elegancka. Przy Odrze jest sporo beach barów. No i na wyspie słodowej do concordia design można zajrzeć. Rzadko bywam we Wrocku ostatnio, ale poprzednim razem byłem w fajnej knajpie. Sprawdziłem nazwę i to właśnie Woosabi było 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi