Gość MasterShake Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 mam nadzieję że dobry dział... Postanowiłem zostawić sobie moje psone, może ktoś polecić jakieś jRPG? Tylko takie dostępne i w miarę tanie, konsola nieprzerobiona Cytuj
Finch 1 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Myślę, że warto by było sprawdzić Final Fantasy VII i VIII (chyba, że już oklepałeś ten temat?. Na allegro można czasami zakupić w całkiem dobrej cenie, ale też trzeba mieć farta Cytuj
Finch 1 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Ha! Bo tylko w te dwie części grałem Nie chciałbym polecać gier, których nawet nie musnąłem. Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 do tego jeszcze Chrono Cross, Vagrant Story ! Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Heh...Vagrant Story to świetny jRPG ale ogólnodostępnym bym go nie nazwał...Cena w okolicach 150zl jeżeli ktos kupił za mniej to moje gratulacje...;].Na ebay'u oczywisce jeszcze drożej.;/ Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 O Chrono Cross ktoś tam gada, a o Chrono Trigger to nikt nie wspomni ?? Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 (edytowane) Oczywiście - nie zapomniałem o Chrono Triggerze (gdzież bym śmiał zapomniać tak wspaniałego eRPeGa!), tylko, że zasugerowałem się platformą PSOne (w CT zawsze można pograć na snesie ) Co do Vagrant Story to faktycznie ciężko go teraz wyhaczyć, więc kajam się za swoją nieścisłość ;P Edytowane 7 lipca 2009 przez nightrunner Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 (edytowane) CT przecież też na psx wyszedł. FFVII nie polecam, zawiodłem się na tej grze totalnie. FFIX polecam jak najbardziej choć z jego dostępnością jest dość ciężko(a raczej z ceną), w ogóle ceną jrpgów na PSone jest bardzo ciężko(a już na pewno w polsce). Ludzie na allegro myślą, że chyba idiotów znaleźli. Ceny z kosmosu. Często przewyższające dawną cenę nówki w sklepie. Jeżeli nie jesteś kolekcjonerem, chcesz sobie wyłącznie pograć i nie napychać przy tym komuś kieszeni, radzę się zastanowić nad kopiami. Teraz to już żadne piractwo kiedy to SQUERE ani żadna inna firma nie ma z tego zysku. Piractwo zaczyna się wtedy kiedy gra jest dostępna ciągle w oficjalnym kanale dystrybucyjnym, wtedy firma ma realną stratę na tym, że ty sobie tą gierkę ściągniesz. Do niczego nie namawiam ani nie polecam, jednak naprawdę radzę się zastanowić nad tym czy warto ubijać taki interes życia skoro firma która tą grę wyprodukowała nic na tym nie zarobi(ani nie straci). Edytowane 8 lipca 2009 przez mateusz4444 Cytuj
Coen 0 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 (edytowane) FFVII nie polecam, zawiodłem się na tej grze totalnie. FFVIII>FFVII Edytowane 8 lipca 2009 przez blek99 Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 FFVIII>FFVII wtf?! FF7 to klassyk i najlepszy Final Fantasy na PSX Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Dla mnie osobiście fajnym RPG'em był Jade Cocoon...ale kupić go jest prawie niemożliwe a poza tym gra przeznaczona tylko dla fanów(może się do nich nie zaliczam ale gra mi sie podobała) Sayuki Journey West tez było dobre ja grałem na kopii(Kiedyś grałem tylko na kopiach...;/).Takie dwa rarytasy z mojej strony Cytuj
Coen 0 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 FFVIII>FFVII wtf?! FF7 to klassyk i najlepszy Final Fantasy na PSX I najbardziej przehajpowany tytuł w całej historii gier wideo. Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 Heh...Vagrant Story to świetny jRPG ale ogólnodostępnym bym go nie nazwał...Cena w okolicach 150zl jeżeli ktos kupił za mniej to moje gratulacje...;].Na ebay'u oczywisce jeszcze drożej.;/ Dałem 89zł stan idealny Ja polecę Vagranta, FF VII, VIII i IX, Front Mission 3. Z tych bardziej dostępnych, a tak to Jade Cocoon jeszcze, FFT oczywiście. Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 Heh...Vagrant Story to świetny jRPG ale ogólnodostępnym bym go nie nazwał...Cena w okolicach 150zl jeżeli ktos kupił za mniej to moje gratulacje...;].Na ebay'u oczywisce jeszcze drożej.;/ Dałem 89zł stan idealny Ja polecę Vagranta, FF VII, VIII i IX, Front Mission 3. Z tych bardziej dostępnych, a tak to Jade Cocoon jeszcze, FFT oczywiście. To w takim razie moje gratulacje.. . Cytuj
Berion 207 Opublikowano 14 lipca 2009 Opublikowano 14 lipca 2009 To standardowa cena. Spróbuj wyhaczyć CC, FFT, PE albo XG w premierowych pudłach. Swojego czasu dałem 160zł za CC, może "trochę" przepłaciłem, ale nie żałuję. _ Cytuj
Yuki 3 Opublikowano 16 lipca 2009 Opublikowano 16 lipca 2009 Praktycznie cala lista RPG na PSX...w 99% tego gralem, 80% tego przeszedlem i wszystko moge polecic PSX to byla konsola dla milosnikow PRG to nie to co teraz Snes i PSX...i rpgowcy sa w 7 niebie :] Alundra Alundra 2 Arc the Lad Collection Azure Dreams Beyond the Beyond Brave Fencer Breath of Fire III Breath of Fire IV Brigandine Chocobo's Dungeon II Chrono Cross Dragon Valor Dragon Warrior VII Final Fantasy Anthology Final Fantasy Chronicles Final Fantasy VII Final Fantasy VIII Final Fantasy IX Final Fantasy Origins Final Fantasy Tactics Front Mission 3 Grandia Grandstream Saga Guardian's Crusade Hoshigami Jade Cocoon Kartia Legend of Dragoon Legend of Legaia Legend of Mana Lunar: Complete Lunar 2: Eternal Blue Ogre Battle Parasite Eve Parasite Eve 2 Persona Persona 2 Rhapsody Saga Frontier Saga Frontier II Saiyuki Shadow Madness Star Ocean Suikoden Suikoden II Tactic Ogre Tales of Destiny Tales of Destiny 2 Thousand Arms Threads of Fate Torneko: Last Hope Vagrant Story Valkyrie Profile Vandal Hearts Vandal Hearts II Vanguard Bandits Wild Arms Wild Arms 2 Xenogears Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi