marbel007 857 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 IMO w Nemesisa z 9 latkiem nie pograsz, poza tym źle się gra we 2 osoby. 3-4 minimum. Wsiąść do Pociągu spoko. Może Zombie Kids Ewolucja albo Karak, choć może będzie już za duży na te tytuły. Cytuj
okens 541 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 On jest juz trohe zaprawiony w planszowkach( catan z dodatkami, memoir 44 itp.) dlatego smialo moge celowac w bardziej zaawansowane mechaniki( z rozsadkiem oczywiscie). Mysle, ze wzbiore wsiasc do pociagu dla niego i zamki dla siebie. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Bardzo dobry wybór. Będziesz zadowolony Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 https://allegro.pl/oferta/nemesis-10768368210?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=36f782b6-71c7-4158-a047-2bccf2dde44e&fbclid=IwAR3BuvsA3XOAYyny6xsdaa1FIH5hQEIoxlhvUmiQcYEF0MC6c809EGf6JSc @WisnieR Nemesis za 339,99 Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Już po ptakach.... Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 6 hours ago, okens said: On jest juz trohe zaprawiony w planszowkach( catan z dodatkami, memoir 44 itp.) dlatego smialo moge celowac w bardziej zaawansowane mechaniki( z rozsadkiem oczywiscie). Mysle, ze wzbiore wsiasc do pociagu dla niego i zamki dla siebie. Od siebie jeszcze polecę 7 cudów świata: pojedynek. Świetna gra na dwie osoby oraz Osadnicy: narodziny imperium Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Nemesis może się wyprzedał szybko ale udało mi się kupić dodatek do Everdell za 135zł. Świetna cena. Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Udało się wyrwać Nemesisa, ale rozeszły się w moment. 1 Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 22 października 2021 Opublikowano 22 października 2021 Jest pierwszy unboxing Nemesis: Lockdown Ależ hype wzrósł, będzie grane ostro Figureczki do malowania, zabawa na długie miesiące. 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 23 października 2021 Opublikowano 23 października 2021 Mnie powoli rośnie ochota na odkup Nemesisa. Ostatnio był po 270-330 na Rebelu i Empiku czy Allegro. Chyba któryś Nemek dołączy w końcu do mojej kolekcji jak da radę kupić za ok 3 stówki. Ostatnio wpadły : Plus matą do podstawki. Będzie grane. Detektyw bardzo mi przypadł do gustu mimo, że gram go solo. Jeszcze 5 sprawa i mam skończoną podstawową kampanię. 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 23 października 2021 Opublikowano 23 października 2021 4 hours ago, marbel007 said: Mnie powoli rośnie ochota na odkup Nemesisa. Ostatnio był po 270-330 na Rebelu i Empiku czy Allegro. Chyba któryś Nemek dołączy w końcu do mojej kolekcji jak da radę kupić za ok 3 stówki. Ostatnio wpadły : Plus matą do podstawki. Będzie grane. Detektyw bardzo mi przypadł do gustu mimo, że gram go solo. Jeszcze 5 sprawa i mam skończoną podstawową kampanię. Daj znać jak Mr. Jack. Chciałem kupić by z narzeczoną pograć Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 24 października 2021 Opublikowano 24 października 2021 Kurdę to everdell to,faktycznie mało mistrzostwo świata, wciąga niesamowicie. Który dodatek jest najciekawszy? Z minusów tandetne drzewo, nie przetrwa za długo.Powoli też czaje się na Descent Legendy Mroku, gra podobna do posiadłości szaleństwa, czyli planszówka połączona z aplikacją, co nie każdemu podejdzie. Możliwość rozgrywania scenariusza na kilka sposobów to fajna rzecz i ciągle biję się z myślami czy kupić, bo tanio nie jest. Cytuj
okens 541 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 Jesli dokupisz swieto lata to podobno calkiem udany dodatek a to trojwymiarowe drzewo( ktore tez mi sie rozpadlo krotko po zlozeniu) jest zastapione zwykla planszetka( sama wygoda). Odskakujac od tematu Ogladacie na youtube jakies recenzje, newsy itd.? Ja ostatnio coraz czesciej ogladam Asie z On Table. Babka zna sie na rzeczy, ma trafne uwagi i mozna chyba zaufac jej opiniom Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 Ta babka z On Table tak średnio bym powiedział, za dużo materiałów, za dużo gadania, idzie w ilość bardziej niż jakość. Zdarzało jej się też zmieniać zdanie z odcinka na odcinek (jak to baba). Kiedyś oglądałem ale szybko mi się przejadło. Z mniejszych kanałów mogę polecić Wyjdzie w graniu, wnikliwe recenzje okraszone dobrym humorem. https://www.youtube.com/c/WyjdziewGraniu/videos Poza tym nie oglądam nic regularnie, w zasadzie tylko gdy gdzieś mnie zainteresuje konkretny tytuł, to szukam recenzji. Oglądam też tutoriale malowania figurek, jest to bardzo relaksujące, taki prawie że asmr. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 Popatrzyłem na te dodatki do Everdell na youtube i jednak nie dla mnie. Za dużo już kombinacji i raczej zdecyduję się tylko na te dodatkowe karty, jak "Legendy" i "więcej więcej" Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 W dniu 23.10.2021 o 14:02, Sedrak napisał: Daj znać jak Mr. Jack. Chciałem kupić by z narzeczoną pograć Jak małżonka raczy to ja chętnie, bo kupiłem trochę w ciemno, zasady już ogarnąłem i wygląda na fajne. Czeka na testy. 15 godzin temu, okens napisał: Ogladacie na youtube jakies recenzje, newsy itd.? Ja oglądam chłopaków z Pogramy TV https://youtube.com/c/PoGraMyTV Fajne podcasty, recki z klimatem: Ostatnio ciekawy wywiad z Adamem Kwapińskim. No i oczywiście Portalowe Planszówki TV https://youtube.com/channel/UCHgXll5dsNl3CFvjp_tHTCA Co piątek o 14 na żywo Ignacy Trzewiczek nadaje zawsze jakimś tematem przewodnim a ich 20 lat Portalu spowodowało, że to jest mój top wydawca w pl pod kątem komunikacji z graczami. Choć jeszcze ich ciężkich gier nie biorę. Asię z On Table czasem zobaczę niedzielne newsy. Kiedyś jeszcze Kawę Rozmówki i Planszówki oglądałem z Łukaszem Wookim Woźniakiem. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 W dniu 23.10.2021 o 14:02, Sedrak napisał: Daj znać jak Mr. Jack. Chciałem kupić by z narzeczoną pograć Bardzo fajna gra. Mega szybko łapie się zasady. W obu rolach gra się trochę inaczej. Po kilku rozgrywkach łapie się też trochę strategii. Muszę popytać w necie, bo mam 2 wątpliwości - gra sugeruje, że po każdej z 4 pierwszych rund gaśnie 1 latarnia, a po tym dopiero Mr Jack określa czy jest widoczny czy nie. Więc wychodzi na to, że w pierwszej rundzie bez sensu, że w ogóle się pali pierwsza latarnia. Generalnie super. Kupiłem za 50 zł i gra jest warta tej ceny. Nie ma dużo komponentow, więc wyższa cena IMO jest przesadą. 1 Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 16 listopada 2021 Opublikowano 16 listopada 2021 Nie wiem czy te gry są warte uwagi, ale obnizka spora https://www.pepper.pl/promocje/gra-planszowa-wydawnictwa-galacta-new-angeles-gildie-volt-discover-459692 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 16 listopada 2021 Opublikowano 16 listopada 2021 (edytowane) Jestem laikiem jeśli chodzi o planszówki. Więcej niż raz to pograłem tylko w kilka z nich, więc domyślam się, że są lepsze pozycje, ale niedawno kupiliśmy z żoną Catan, w którego dość często graliśmy u różnych znajomych, i znowu się wkręciliśmy. Zawsze graliśmy tylko w samą podstawkę lub z dodatkiem z Wyspami, bo słyszeliśmy, że inne dodatki są słabe.. Trafiła się jednak okazja na kupno dodatku Miasta i Rycerze i jesteśmy nim zachwyceni. Wkręciliśmy się na tyle mocno, że teraz gramy co weekend. Chętnych jest piątka, więc póki co się zmieniamy, ale w najbliższym czasie dokupimy dodatki na 5-6 osób. Przy okazji chciałem zapytać jakie jeszcze dodatki do tej gry warto dokupić. Edytowane 16 listopada 2021 przez funditto Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Mysle o dice throne, łatwa do ogarniecia i pieknie wyglada. No i jeden zestaw bohaterow do gry 1na1 w przystepnej cenie. Tytuł nie dla kazdego, bo jednak duzo losowosc https://grybezpradu.eu/dice-throne-starcie-3-piromantka-vs-mroczny-zlodziej-sklep Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Ja mam stresa przed Black Friday - jak zaczną wchodzić promki to się chyba nie powstrzymam... Żona pytała o listę na święta i gdzieś ją jeszcze zupgradeowałem i chyba ma 20 pozycji. W dodatku zamówiłem wczoraj Pandemic Legacy Sezon 1 w dadada.pl - 177 zł preorder, premiera za 2 tyg. Kupiłem też ostatnio Pret a porter Trzewiczka... na razie na półkę i z miejscem już średnio. Trzeba trzymać portfel na uwięzi Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Mnie na szczescie do nowych gier nie ciagnie, to co mam wystarcza. Tylko to dice throne mam na oku od dluzszego czasu. Cytuj
zajudzony 38 Opublikowano 18 listopada 2021 Opublikowano 18 listopada 2021 Siema, polecam sprawdzić grę Dicey Dungeons, pojawila się ostatnio w game passie. Sympatyczna turlanka, może szata graficzna nie przypadnie każdemu do gustu ale mechanicznie gra nieźle pomyślana. Polecam, wczoraj jak odpaliłem to do 2.30 poznawałem nowe kości i je zdolności. Pozdro !! Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 18 listopada 2021 Opublikowano 18 listopada 2021 Planszówka na tv? Herezje! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi