marbel007 857 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Też kupiłem... Tylko za 350 zł od Janusza z OLX. I tak 150 zl taniej niż w sklepie, więc i tak się opłaca. Wpadły też gry kupione po promocji. Ankh I dostalem jeszcze Memento mori i Challengers od Rebela z konkursu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Gracie? U mnie bliskie spotkania z Nemesis, zarówno malarskie jak i na planszy. Wczorajsze starcie w 5 osób zakończyło się ponad 4h-sesją i nikt nie przeżył... W dodatku zapomnieliśmy, że przy sprawdzaniu życia Królowej ciągniemy 2 karty a nie jedną i zeszła za szybko z planszy Być może w piątek kolejna sesja, tym razem w Wysokie Napięcie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 8 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Kolejny etap wtajemniczenia. Zostaje chyba tylko granie w bitewniaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 8 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 57 minut temu, WisnieR napisał: Kolejny etap wtajemniczenia. Zostaje chyba tylko granie w bitewniaki. Mnie to raczej nie grozi. Nie lubię RPGów, nie lubię fantasy, nie lubię WH. Choć malowanie jest nawet fajne. Z drugiej strony mam tyle teraz kolorów, że nie mogę się zdecydować U nas grane było dalej: Wysokie Napięcie na mapie Europy Środkowej Jeszcze Zombicide wskoczył, krótki scenariusz: Z córką pierwszy raz Hexik. Ale było fajnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Pierwsze efekty. Jednak modele GW to inna liga niż gumoplastik z planszówek. Z drugiej strony tutaj już nie wystarczają speedpainty. Muszę teraz zacząć wykańczać szczegóły zwykłymi farbami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Rozcieńczaj farbę i nakładaj powoli kolejne warstwy. Malowanie będzie trwało dłużej ale pozwoli to zachować gładką teksturę i wyrazistsze szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Jutro Everdell na allegro za 129,99 zł dla posiadaczy smarta: Rebel Everdell - Stan: nowy 129,99 zł - Sklepy, Opinie, Ceny w Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Byłem wczoraj na BookGame w Krakowie. Szału nie było. Byłem z rodzinką to dzieci trochę pobawiły się, a ja zaliczyłem konwent. Trochę IMO średni wyszedł w porównaniu do Spodka. Zakupy, głównie dla dzieci: Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 https://metalgearsolid.backerkit.com/hosted_preorders 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Do ziomeczka dzisiaj zawitał kurier z Wiesławem z KS. Będzie grane Spoiler jak będzie czas... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 No właśnie do mnie jedzie, dwa lata czekania, oby było dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 No i przyszło, zobaczymy co tam wyszło. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 W dniu 30.05.2023 o 21:01, smoo napisał: Do ziomeczka dzisiaj zawitał kurier z Wiesławem z KS. Będzie grane Ukryj zawartość jak będzie czas... Oglądałem jakies recki i jesli chodzi o gameplay to podobno straszne gowno. Dajcie znac jak wasze wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Też jestem ciekaw. Ogólnie to całe FB zalane sprzedawcami, którzym się znudziło już granie w planszówki albo nie mają czasu na granie i sprzedadzą wiedźmina za 1000-2000 złotych:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 3 minuty temu, Sedrak napisał: Też jestem ciekaw. Ogólnie to całe FB zalane sprzedawcami, którzym się znudziło już granie w planszówki albo nie mają czasu na granie i sprzedadzą wiedźmina za 1000-2000 złotych:) duzo ludzi brało po prostu na handel, sam chciałem tak zrobic, ale odpuscilem Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Oglądałem gameplaye i no taka poprawna przygodówka bez szału. Tematyka jak widać zrobiła swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Ja już jestem po partii 3-osobowej. Od razu zaznaczę, że mam wydanie All-In i graliśmy z dodatkami: karty przygód, zaawansowane karty akcji, na tropie potworów, legendarne łowy oraz karty mutagenów. Z plusów: - Karty przygód. Tworzą fajny klimat Wiedźmina i można z nich zdobyć naprawdę ciekawe rzeczy, np. towarzyszy lub ekwipunek. - Świetny system walki. W porównaniu z takim Runebound 3ed to niebo a ziemia. - Każdym wiedźminem gra się niby podobnie, ale jego specjalna zdolność powoduje, że trzeba inaczej budować swoją talię. - Deck building, w którym ilość twojego życia to liczba kart w talii. - Możliwość bicia się między graczami i obstawiania wyniku starcia. Z minusów: - Downtime. Nie jest to gra na 5 osób. Na 4 znające zasady tak, ale na 5 lepiej zagrać w 2 inne gry w tym samym czasie. - Parę niejasności w instrukcji. Trzeba poczekać na oficjalny FAQ. - Brak karty pomocy z całą ikonografią występującą w grze. - Każdy potwór powinien mieć 1-2 specjalne karty walki dokładane do ogólnej talii ataków potworów. - Mając wszystko do tej gry i chcąc grać z większą liczbą modułów/dodatków trzeba wertować 5/6 instrukcji. Podsumowując: Bez dodatków jest to tylko poprawna gra, takie 6/10. Z dodatkami bardzo dobra (legendarne łowy i na tropie potworów to must have) - 8+/10. Z rzeczy jakich mi brakuje to ogólnej talii wydarzeń, z której co rundę dobieramy nową kartę i ma wpływ na nasze poczynania, np. zwiększony koszt ruchu albo brak możliwości trenowania statystyk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Wczoraj grałem wrażenia bardzo pozytywne na 4 osoby rzeczywiście trochę był downtime ale do przeżycia . Na początku fajnie każdy podróżował szukał zadań ale później jak się dopakowalismy to miałem wrażenie ze nikt już nie zwracał uwagi ze gdzieś czeka zadanie. W podstawce figurki potworów wyglądają fajnie ale tylko stoją wiec w sumie dodatkowy plastik i tracenie czasu na szukanie figurek . W dodatkach figurki maja sens jakNp legendarne łowy ale myśle ze w podstawce spokojnie wystarczy wersja podstawowa z żetonami . Jak dla mnie wrażenia bardzo pozytywne , podstawka za te 269 jak najbardziej nikt się nie zawiedzie aha i rzeczywiście bez Adventure packu trochę bieda jak chcecie grać czesciejKościany poker spoko ale jak gracie na 4 i wiedzmin walczy z wiedzminem to naprawdę można się naczekac tak samo jak walka wiedźmina z potworem. Duża losowość i tez brak konsekwencji za poniesiona porażkę , w sumie nie da się zginąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Jutro o 10 startuje przedsprzedaż Night Parade (pol. Nocna Parada), czyli uroczej gierki o japońskich yokai. Urocza oprawa graficzna, dużo interakcji i tak dalej. Ja czekam. Jest to szpil od gościa od "Keep the Heroes Out", na BGG ma 7,6 więc całkiem nieźle. https://diceandbones.pl/nocna-parada/ Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Kupiłem w sumie pod wpływem impulsu i szarpnąłem się na wersję Deluxe. Figurki rzeczywiście świetne i lepsze od żetonów. Kiedyś pewnie się strzeli jakąś partyjkę- jak się ogarnie zasady. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Będziesz miał malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 O jak mnie dawno tu nie było. U mnie jakieś malowanko weszło: Jeszcze mi tylko kilka figurek dorosłych i 2 reproduktorów zostało. W międzyczasie kupiłem oba dodatki Do Eldorado, All in Rallyman GT (mam do sprzedania podstawkę), Nemesis Aftermath a w tym tygodniu Gejsze i Brzdęk w Kosmosie oraz Neuroshimę Last Aurorę, które jeszcze do mnie lecą. A czekam na Planet Unknown od Portalu Ale i pograne było: Wpierdziel w Ankh 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Jak ktoś szuka gierki dla dwóch, to polecam Mr. Jack. Trochę już tych planszówek przerobiłem i wg mnie ścisła czołówka jeżeli chodzi o gry tylko dla dwóch graczy. Gierka to mix elementów losowych i kombinowania. Jeden user to przestępca, a drugi to detektywi. Jest 8 rund na złapanie przestępcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Mam, grałem że 3 razy. Czekam chyba aż dzieci podrosną, ale chyba dłużej niż 3-4 rundy nie da się w to pograć Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, marbel007 napisał: Mam, grałem że 3 razy. Czekam chyba aż dzieci podrosną, ale chyba dłużej niż 3-4 rundy nie da się w to pograć Da, da. Grałem z żoną z 10 razy już. Raz nawet do 8 rudny doszliśmy, ale ucieczka od 2-3 była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi