z2djtkose 74 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 Tomasz Bagiński pracuje nad nowym filmem opowiadającym o Powstaniu Warszawskim. Obraz ma być przełomowy ponieważ będzie realizowany na wzór 300 czy 'Sin City'. Tobiasz Piątkowski i Łukasz Orbitowski, którzy pracują nad scenariuszem, z historii Powstania Warszawskiego zostawili tylko czas i miejsce. Akcja toczyć się będzie pod koniec lata 1944 roku. Do walczącej Warszawy Niemcy kierują oddział słynącego z okrucieństwa oberführera SS Wagnera. Oszpecony na twarzy esesman ma zmieść stolicę Polski z powierzchni ziemi. Tymczasem po polskiej stronie barykad pojawia się tajemniczy Arnold. Przystojny żołnierz, który w 1939 roku zaginął bez śladu. Z praskich i wolskich cwaniaków, którzy próbują wyjść cało z walk, montuje ekipę. Razem z drobnymi przestępcami, kolaborantami i innymi typami spod ciemnej gwiazdy spróbuje zdobyć wojenne łupy, które zgromadził Wagner.Na warszawskich cwaniaków czeka jednak niespodzianka. Wagner ma asa w rękawie - na jego rozkaz czeka oddział cyborgów zbudowanych z metalu i organów najgorszych recydywistów, na jakich w obozach i więzieniach udało się trafić psychopatycznym niemieckim naukowcom. To z nimi zmierzyć się będzie musiała drużna Arnolda. Bo tylko ona będzie mogła postawić się takiej sile, a przy okazji odkryć prawdę o sobie. Film zostanie zrealizowany techniką, która pozwoliła przenieść na ekran klasyczne komiksy Franka Millera, "Sin City" czy "300". Grali w nich prawdziwi aktorzy, ale cały otaczających ich świat wykreowany został na komputerach. Dzięki temu Maisto Grzechu mogło być czarno-białe, a kadry z "300" przypominały malowane farbami obrazy. Dzięki tej technice Warszawa Bagińskiego będzie mroczna, posępna, płonąca piekielnym ogniem, wypełniona złowieszczymi maszynami i postaciami z piekła rodem. Gotowy ma być za 3 lata. Póki co miejmy nadzieję , że ten projekt wypali :o Link gdzie można zobaczyć więcej szkiców : http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1608918,0,,zo...,wiadomosc.html Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 nazisci-cyborgi w warszawie - zapowiada sie konkretnie ;] Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 Wbrew pozorom to faktycznie brzmi ciekawie. Cytuj
wlad 0 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 wbrew pozorom ? wedlug mnie to swietna inicjatywa pod kazdym wzgledem. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 Widziałem sporo tych szkiców przy okazji premiery "Kinematografu" i moim zdaniem Bagińskiemu ciągle brakuje jakiejś dobrej treści do zrealizowania. Generalnie ostatnie projekty jego studia to w większości banały, ambitne tylko pod względem technologii. Z tego, co mówił Bagiński, odnoszę wrażenie, że to będzie coś w stylu "Gwiezdnych Wojen" w realiach powstania. Ciągle tylko "patrzcie, jak to czy tamto wygląda", a nic o jakichś typowo filmowych walorach (nie wiem, o scenariuszu na przykład). Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 predzej w stylu "300" niz SW. fajnie fajnie Cytuj
nWo 1 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 filmy Bagińskiego trwają ze 40 sekund, oby ten był dłuższy <_< Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 o fabule + troche artów http://opium.org.pl/2009/07/10/hardkor-44-...macje-o-fabule/ Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 RTCW + KZ 2 + Powstanie Warszawskie. Hehe. Nie no, jak będzie w kinach to pójdę, na pewno będę chciał to zobaczyć. Jeśli będzie konkretna jatka niczym w FPS-ach, to z chęcią, a i młodzież może wynieść coś z tej lekcji, byle nie było przerostu formy nad treścią... chociaż pewnie takie są założenia. Cóż, ja mam nadzieję że jakieś walory edukacyjne będzie posiadał. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 12 lipca 2009 Opublikowano 12 lipca 2009 a to już wiadomo czy to będzie film czy tylko taka króciutka animacja? tzn chodzi mi o długość bo wcześniejsze filmiki nie zachwycały długością a teraz taki szok, klimat ok zupełnie jakby Bagiński wzorował sie na Wolfenstein, tylko żeby to był film dłuższy niż 15 minut. a arty na stronie zachwycają, a co do walorów edukacyjnych to bym sie nie rozpędzał. raczej czysto rozrywkowe. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 września 2011 Opublikowano 25 września 2011 Są jakieś nowe informacje dotyczące filmu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi