Gość Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 Jak wiadomo wszystkie lcd borykaja sie z input lagiem, czyli opoznieniem wyswietlanego ekranu w stosunku do wcisniecia czegos na padzie/gitarce i innych cudach. Moze to byc 10 ms, moze byc 100! zaleznie od modelu TV. Jak dziala kalibracja tego w gitar hirołach i rokbendach? Po prawidlowym konfigu nie ma opoznien, gra sie komfortowo? Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 Nie wiem, ja ram nic nie kalibrowalem a mam Bravie W4000, raz sprobowalem skalibrowac perke i o wiele gorzej się grało wiec już nic nie ruszalem. Cytuj
Gość Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 W4000 jest bardzo szybki, Sony nawet nie wkladalo do niego Game Mode. HD Console Gaming (PS3) We measured the input lag on the Sony KDL40W4000 to be 30ms better/ faster than our resident Samsung F96 reference, meaning that it's probably on par with a CRT (as good as it gets). Now we know why Sony didn't bother including a [Game Mode] in the user menu... there's simply no need. The gaming response on the latest Sony Bravia KDL40W5500 did not come close to this, probably due to more complicated video processing. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 U mnie tak samo po kalibracji bylo gorzej, wiec sobie odpuscilem. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 (edytowane) Tez mam W4000:P Fajnie, ale nie o tym tu mowa. Ja próbowałem kalibrować mój monitor Samsunga na matrycy PVA i nic nie udało mi się zrobić. Może nie wiem jak to działa? ^_^ Gram bez kalibracji i jest dobrze. Edytowane 11 lipca 2009 przez Fisiu Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 (edytowane) W tym problem, że nie wykrywa. Bo jest głupi sposób wykrywania tego. Trzeba kliknąć w strunę gdy słyszysz dźwięk, a ja klikam na pamięć i wykrywa 0, co jest oczywiście nieprawdą. /chyba, że mówimy o czym innym/ Edytowane 11 lipca 2009 przez Fisiu Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 (edytowane) Samsung 940 FN, matryca PVA, opóźnienie jakieś 20 ms+, bo w ciemnych miejscach i szybkich akcjach mam rozmazany obraz mimo braku Blura. Mówię Ci, przy grach muzycznych nie ma z tym problemu - tym bardziej, że na bank nie zaczniesz od Experta, no chyba, że masz jakieś doświadczenie w tym. Edytowane 11 lipca 2009 przez Fisiu Cytuj
AdaSKo2211 1 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 (edytowane) No myślałem że sobie coś przez moją nagrywarkę ponagrywam a tu dupaa.. jest taki lag na TV crt że się grać odechciewa ale opracowałem tajny plan działania i myślę że zadziała ^_^ Patrzeć: Edytowane 11 lipca 2009 przez AdaSKo2211 Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 11 lipca 2009 Opublikowano 11 lipca 2009 Ja zawsze kalibruję. Pierwsze co robię uruchamiając nowy tytuł muzyczny to kalibracja Raz grałem na projektorze w GH3 to nie mogłem znieść laga i musiałem zmienić o kilkadziesiąt czy nawet -set milisekund. Przeważnie ustawiam na swoim tv tylko video lag i to na nie więcej niż 30ms w jedną lub drugą stronę. Strasznie mnie irytuje jak gubię nutki przez laga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi