Skocz do zawartości

Tomb Raider

_mike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ciekawe kiedy peta się doczepi do tej gry :)

włosy lary wyglądają koszmarnie, jestem ciekaw czy w finalnej wersji to poprawią

Edytowane przez dApo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zła wiadomość dla polskich graczy: TR ukaże się w pełnej polskiej wersji językowej :/ , a znając cenegę nie będzie możliwości wyboru ang+napisy pl. Larę dubbingował będzie Jarosław Boberek.... xD, a tak na serio to jeszcze nie wiadomo kto użyczy głosu Croftównie (pewnie jakaś największa "gwiazda" polskiego showbiznesu - nie orientuję się kto jest teraz na topie? Gessler :P ?).

Opublikowano

Natalia Siwiec.

Nie wiem czemu ludzie się tak znęcają nad tą cenegą. Odwalają kawał dobrej roboty i choćby miałby to być najbardziej gówniany dubbing, to dam im zarobić, bo wiem, że może być tylko lepiej i wszystko idzie w dobrym kierunku. Kilkanaście lat temu, ludzie zastanawiali się kiedy gry będą polonizowane/dubbingowane. Teraz gdy te czasy nadeszły to narzekania - źle mówi, za mało słów "kur.wa", słabo przetłumaczone..

Weźcie się ogarnijcie.

• Plusik 1
Opublikowano

Gdyby zrobili tylko napisy, to ile kasy można oszczędzić (szczególnie na "znawcach: tematu, którzy 20 lat temu grali w Hitmana heh), a i odbiór przyjemniejszy niż jakaś sztuczna gra aktorska. Bo, że oryginału w tym temacie nie przebiją to oczywistość, tam aktorzy nagrywają zazwyczaj kwestie przy odgrywaniu scen, a nie czytają z kartki.

Opublikowano (edytowane)

Kilkanaście lat temu, ludzie zastanawiali się kiedy gry będą polonizowane/dubbingowane. Teraz gdy te czasy nadeszły to narzekania - źle mówi, za mało słów "kur.wa", słabo przetłumaczone..

Weźcie się ogarnijcie.

Sam się ogarnij , niech sobie dubbingują jak chcą tylko niech ludzie do (pipi) mają wybór. Ja na przykład nie mając wyboru między ścieżkami audio nigdy nie kupie gry która narzuca mi z góry polski dubbing(tak będę szukał wersji Eng) .Czemu nie mogą robić jak Sony dając ludziom wybór by wszyscy byli zadowoleni ?

Ps.(nawet nie są wstanie spolonizować wszystkich gier kinowo które u nas wydają ale mają za to parcie na (pipi)any dubbing)

Edytowane przez Karas
Opublikowano

Gdyby zrobili tylko napisy, to ile kasy można oszczędzić (szczególnie na "znawcach: tematu, którzy 20 lat temu grali w Hitmana heh), a i odbiór przyjemniejszy niż jakaś sztuczna gra aktorska. Bo, że oryginału w tym temacie nie przebiją to oczywistość, tam aktorzy nagrywają zazwyczaj kwestie przy odgrywaniu scen, a nie czytają z kartki.

Tak to się odbywa chyba tylko przy Uncharted i produkcjach Davida Cage'a. W większości innych przypadków aktorzy po prostu czytają z kartki z dodatkowymi podpowiedziami z reżyserki.

Opublikowano (edytowane)

Nawet nie wiecie czy będzie wybór oryginalnej ścieżki, ale narzekać musicie. Lipa w swoim poprzednim poście napisał wszystko na temat, a jak chcecie dalej to ciągnąć to jest odpowiedni topic do tej dyskusji.

Edytowane przez Square
zjadło kilka literek m
Opublikowano

Nie pasuje Ci dubbing, zamów anglika i przestań narzekać.

Koniec offtopa z moje strony.

Ding ding ding! Zła odpowiedź. Zamawiajac anglika psujemy sprzedaż polskich wydań, przez co inwestorzy nie interesują się naszym krajem. Nie zmienia to faktu, że Cenega wychodzi z założenia "wszyscy wolą polską wersję, więc po co dawać wybór?"

Przedwczoraj byłem na Eurogamer Expo i zagrałem w demo TR. Niestety na małym, słabym lcd, przez co gra wyglądała koszmarnie, ale na pociechę widziałem też wersje na dużym ekranie i tam wyglądała cudownie. Wybrałem pierwszą wersję, bo nie było kolejek :).

Przede wszystkim gra rusza się bardzo dobrze, animacja i w ogóle mechanika ruchu prosto z Uncharted - Lara biegnie kiedy chce i idzie jak już nie może, a my tylko możemy popychać gałkę. Animacja również pierwszej próby, podobnie jak we wspomnianej grze. Czyli co, kolejny Uncharted? Pod względem platformowym - tak, ale cała reszta - nie do końca. Pierwsze co musiałem zrobić, to schronić się przed deszczem. Znalazłem jakąś półkę skalną z zadaszeniem, a tam stary stos ogniskowy. Lara w scence nazbierała trochę suchej trawy (osłoniętej przez "dach" skały) i rozpaliła ogień ostatnią zapałką. Nikt nie odpowiada przez radio. Pogoda się uspokoiła, za to zagrzmiał żołądek. Czas na polowanie! Włączyłem mapę żeby rozejrzeć się gdzie mogę iść. Rzuciło mi się w oczy, że wyspa na której jest Lara wygląda na OGROMNĄ - tylko się upewniłem co do inspiracji Lost. Na mapie oznaczono obozowisko, pojawił się kominukat że je odkryłem - czyli będziemy odkrywać kolejne obozowiska jako savepointy rozrzucone na wyspie. W obozowisku możemy też pożytkować nasze doświadczenie i kupować różne skille, np wyjmowanie strzał z przeciwników, zbieranie zielska i inne umiejętności survivalowe. Wracając do gry.

Poszedłem wąską ścieżką i trafiłem na bardziej otwarty teren, a raczej otwartą lokację. Lara zauważyła dyndającego trupa wyposażonego w łuk. Po krótkiej żałobie mogłem wspiąć się po rujnach, następnie gałęziach, sięgnąłem po trupa, skok i... gleba. Ale łuk mam :). Zaczynam polować. Ustrzeliłem ptaka, ale dla Lary to mało, więc idę po sarnę (czy co to tam jest). Strzelam w jej szyję, a ta ucieka. Hm... Gonię ją, ale chyba pogodziłą się z losem, bo daleko nie zaszła. Padają kolejne strzały, trochę chaotyczne, w końcu Lara sięga za siebie.... ups, zauważa, że nie ma strzał :). Włączam "instynky przetrwania" (coś jak tryb detektywa w Batmanie) i zauważam porzucony kołczan. Biorę strzały i wykańczam jelenia. Zebrałem mięso, wróciłem do obozu i odżywiłem Larę. Zasłużyłem na upgrade umiejętności, wybrałem coś tam z roślinkami. Nie dane mi było wypróbować, bo zaczęła się scenka, ktoś się odezwał przez radio, wyświetlił się trailer gry i koniec dema.

Wrażenia bardzo pozytywne, taki Uncharted z survivalem i swobodnym (zakładam) bieganiem po wyspie. Fakt, że wyspa składa się z pojedynczych, ogrodzonych skałami lokacji z dwoma wejściami mnie nie odstrasza. Jestem pod wrażeniem i nie mogę się doczekać premiery, żeby pomóc Larze przetrwać piekło :). Swoją drogą, ostatnio niezły wysyp tego survivalu. I Am Alive, The Last of Us... jakaś nowa moda. I dobrze, bo moim zdaniem temat ma bardzo duży potencjał.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na razie pokazują tylko Uncharted i ludzie którzy w to grali też tak w większości twierdzą.

Trudno żeby nie brali przykładu z Uncharted, które jest naturalną ewolucją formuły starych TR.

Napier.dalanie skrypcików i cut-scenek co chwilę to nie jest coś, co powinna mieć gra o przetrwaniu, a przynajmniej nie-hollywodzka gra o przetrwaniu, wierz mi.

Edytowane przez Kre3k
Opublikowano
Trudno żeby nie brali przykładu z Uncharted, które jest naturalną ewolucją formuły starych TR.

Napier.dalanie skrypcików i cut-scenek co chwilę to nie jest coś, co powinna mieć gra o przetrwaniu, a przynajmniej nie-hollywodzka gra o przetrwaniu, wierz mi.

To nie wiem czego się spodziewałeś, skoro od początku było wiadomo jak to będzie oglądać. Jak ktoś ci obiecał TR S.T.A.L.K.E.R, to cię oszukał.

• Minusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Graczom, którzy marcową przygodę z Larą Croft zamierzają potraktować jako szybki numerek, nie robi większej różnicy, w jakim opakowaniu trzymają płytę z grą. Jednakże wielbiciele cyklu oraz fani nowego wizerunku młodziutkiej archeolog obok edycji kolekcjonerskiej TOMB RAIDER nie powinni przejść obojętnie.

Na rynku europejskim pojawią się dwa limitowane wydania nowej gry Crystal Dynamics:Survival Edition oraz Collector's Edition.

http://www.ppe.pl/news-19088-Lara_Croft_w_edycji_kolekcjonerskiej.html

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Multiplayer w nowym TR został oficjalnie potwierdzony. Za tryb online odpowiedzialni są ludzie ze studia Eidos Montreal, którzy póki co na swoim koncie mają jedną grę singleplayer - DE:HR :P . Więcej informacji w najnowszym OXM, numer jutro trafia do subskrybentów więc pewnie i jutro doczekamy się skanów na neogafie :) .

8317670585_8a73847539.jpg

Gość Szprota
Opublikowano

No to w takim tempie na kolejnego Deus Exa będzie się czekać latami, skoro teraz ekipa robi jakieś niepotrzebne multi.

+1

Klepią multi w które parę miesięcy po premierze nikt nie bedzie grał(no może łowcy trofeów jak będą pucharki online)

Opublikowano

lolz przecież nic jeszcze o tym multuplayerze nie wiesz

IMHO nie taki zły pomysł ,wiadomo restart serii więc jest miejsce na nowości.Poza tym gra przypomina konwencją Uncharted gdzie multiplayer pomimo takiego samego gadania się sprawdził