IslandClaws 0 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 nie wiem co to growy hipster, ale niech Ci będzie. reszty Twojej opinii nie chce mi się komentować, wystarczy mi, że ją przeczytałem i jakiś tam obraz Twoich oczekiwań i wymagań mam. widzisz progres, fabułka Cię porwała i o to twórcom chodziło. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Jestes chyba jedna z nielicznych osob na swiecie ktora ocenia TR 5/10 bo jest nudny i strasznie biedny fabularnie,gameplayowo(szkoda ze nie dodales ze lokacje sa monotonne),a z Max Payne'em 3 jest jeszcze gorzej bo nie byłes w stanie go nawet ukonczyc......musisz byc widocznie smakoszem z wyrafinowanym gustem.Tylko tak z ciekawosci na koniec moglbys wymienic nowe tytuły ktore sa warte uwagi i nie zauwazyłeś w nich jak to okreslasz" wszechogarniajacej biedy" czy moze moze juz takie gry nie powstaja,bo dzisiaj to juz tylko komercja,marketing i ładne słówka 1 Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 6 września 2013 Opublikowano 6 września 2013 W sumie też chciałbym wiedzieć co wg Ciebie jest bardziej warte zainteresowania. Ja zachęcam do gry, nawet jako osoba podobno hejtująca (BTW: w trakcie godziny raz wypadłem poza mapę i raz zwiesiła się konsola... ftw). Właśnie nauczyłem się robić "kaboom" z metalowymi bramami (+50% na liczniku mam, daleko do finału?). Gra zamieniła się w strzelaninę na chwilę i to strzelanie całkiem fajne. Brak rasowego cover systemu (opierającego się na manualnym przechodzeniu za osłonę i takim samym opuszczaniu jej) początkowo uznawałem za minut, ale w praktyce sprawdza się rewelacyjnie. Jak dla mnie to ogromny postęp i czegoś podobnego - działającego - do tego pory chyba nie było. (Walka w płonącej sali pokazała, że system z Uncharted może się wzorować na rozwiązania z TR, a nie, że TR ściągało z U!) Jedno dla mnie jest pewne. Jeśli są gry na PS3, które zasłużyły na [pegi 18] to jest to Maxio i Larka. Mogę rąbać, ciąć i rozszarpywać w wielu grach, ale tylko te dwie robią z efektów takiej pracy coś naprawdę poruszającego. Właśnie obejrzałem napisy końcowe 89% na zakończeniu i ogromna satysfakcja z ogrania czegoś tak fajnego. Początkowo nudna konwencja przerodziła się w coś bardzo wciągającego i muszę przyznać, że spać chodziłem ostatnie 2 dni dopiero jak już mi się oczy same zamykały i głowa opadała Wciągnęło mnie jak diabli. Problem z tym, ze kiepsko widzę replayability, bo jakoś nie ciągnie mnie do przejścia drugi raz. (Może nabiorę więcej ochoty, jak się zaraz okaże, że jest trofik za hard ). Co stoi na przeszkodzie, żeby na świecie zapanowała miłość? Niemcy. Co stoi na przeszkodzie, żeby TR zostało GOTY? Gimbaza, która zagłosuje na GTA5. Pomimo fantastycznego wykonania, wszystko w grze w zasadzie było wtórne, a co gorsza (wiem, że to czepianie się, ale mówię tu o odczuciach) 90% czasu nuciłem "ale to już było..." bo wszystko wydawało się znajome z pewnej sympatycznej gierki na U. W niektórych lokacjach gdyby zamiast Lary postawić Drake'a, niektórzy mogliby nie poznać, że znalazł się on w nie swoim środowisku. Mijają prawie 2 miesiące odkąd kupiłem grę (15 lipca), na początku chwilę pograłem, później miałem przerwę i do gry wróciłem w tym tygodniu. Powyższą opinię cytuję dlatego, że najtrafniej oddaje moje odczucia co do gry, z początku nie wciągneła mnie, daleki jestem zachwytów nad nią, ale teraz jestem w Shantytown i gra sięnaprawdę miło, strzelam, szukam geoskrzynek i innych pierdół, ale nie z przymusa, a raczej dlatego, że sprawia mi to przyjemność. Planuje skończyć w ten weekend. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 18 listopada 2013 Opublikowano 18 listopada 2013 Wygląda na to, że wysmażyli wersję na PS4 - Tomb Raider: Definitive Edition. Premiera ponoć 24 stycznia. http://www.eurogamer.pl/articles/2013-11-18-tomb-raider-w-wersji-na-ps4-zadebiutuje-w-styczniu-2014-roku-raport 1 1 Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Orientuje się ktoś jak to jest z kompatybilnością save'ów w wersji cyfrowej (PS+) do polskiego pudełka? Czy będzie to kompatybilne? Cytuj
Daffy 10 566 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 alez mi sie ten tomb raider podoba, kapitalny jest, stawiam go na razie nawet nad u1 i u3 i jedynie ciut ustepuje u2 - no przefantastyczna podrobka uncharted 2 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 Dlaczego podróbka? xD Kiedyś mawiano, że Uncharted kopiuje po części Tomb Raidery a teraz na odwrót. Obie serie są kwita. Cytuj
Daffy 10 566 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 ale ja nie mowie tego obrazliwie bardzo mi sie podoba. Choc odbior tej gry wg mnie poteguje po czesci to ze ogrywam ja po takim czasie od premiery. Gdybym kupowal w dniu premiery mozliwe zebym sie zawiodl bo gra byla promowana jako survival open world na wyspie. Komentarze po premierze zrewiowaly sprawe i gre okrzyknieto kopia serii ND i tak tez do tej gry podeszlem - potraktowalem ja jak mroczniejsza, najnowsza czesc ucnahrted czyli taka nieoficjana czesc czwarta i jestem po prostu ZACHWYCONY Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 Te gry może i mechaniką są zbliżone za to cała reszta jest już odmienna. Uncharted to taki disnejowski feeling za to TR jest bardziej brutalny, dosadny i mroczniejszy. Świetna alternatywa a dobrych przygodówek nigdy za wiele. A nie zapomniałem xD: Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 Action adventure to jednak nie stricte przygodowka Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 Bardziej to są filmy, które dają możliwość w nich uczestniczenia. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Czy jest możliwe, że po przejściu gry, kilku znajdziek znaleźć się już nie da? Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Po skończeniu gry masz dostęp do całej wyspy, gdzie są jakieś znajdźki. Cytuj
fredybizkit 99 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Dokładnie nie ma takiej opcji ,że którejś przegapisz bo po skończeniu fabuły wszystkie można dozbierać. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 (edytowane) Po skończeniu gry masz dostęp do całej wyspy, gdzie są jakieś znajdźki.Tak, wiem. Tylko niektóre przejścia są zawalone i nie wiem, czy czasem za nimi coś się nie kryje. EDIT: Dobra, widocznie nie ma to znaczenia. Dzięki za odpowiedzi. Edytowane 23 marca 2014 przez Ludwes Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Jestem już przy ostatnim czekpoincie i zabrakło mi całkiem sporo surowców do wymaksowania wszystkich broni, jakieś 1000 jednostek. Jedyny sposób to wracać się i szukać ukrytych skrzynek? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Skrzynki znajdziesz w Shantytown, w Wrecked Ship Beach, w Lesie po katastrofie helikoptera, i w lokacji gdzie rozbił się samolot. Ale czy nazbierasz aż 1000? Tego nie wiem, może przegapiłeś gdzieś jeszcze jakiś Grobowiec albo zadania poboczne jak spalenie flag, zestrzelenie totemów, bo za to też się dostaje exp. Możesz zabijać dziki, jelenie, ptaki i cokolwiek żyje tutaj też wpada Exp To jest bardzo pomocne. Zabijaj teraz wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 W każdej miejscówce mam 100%, lokacje też mocno przetrzepałem wszystkie ale sprawdzę raz jeszcze plus zapoluję na trochę zwierzyny, dzięki. Cytuj
Qra 160 Opublikowano 10 czerwca 2014 Opublikowano 10 czerwca 2014 Jestem już przy ostatnim czekpoincie i zabrakło mi całkiem sporo surowców do wymaksowania wszystkich broni, jakieś 1000 jednostek. Jedyny sposób to wracać się i szukać ukrytych skrzynek? Miałem podobny problem. 15 minut w coastal forest i uzbierałem potrzebne 700. Zwierzęta spawnują tam bez limitu i zostawiają 6-15 surowców. Na szybko po przejściu gry co mi się podobało: Lara, kustomizacja broni, rozwój postaci, ogólny feeling płynący z gry, a choć motywy zerżnięte z uncharted widać na każdym kroku, fajnie że wybrali inny klimat i gra jest dość mroczna i brutalna. Nie podobały mi się w większości lokacje, i kolorystyka, i ich design. Wybrzeże ze statkami jest tragiczne, nudne, puste i smutne, do tego te piętrowe konstrukcje nie wiem nawet z czego zrobione, konia z rzędem temu kto kur.wa widział kiedyś coś podobnego. Zupełnie jakby chcieli na siłę dorzucić trochę skakania, ale nie mieli chyba jednak na to czasu i mamy nawrzucane jakieś brązowe słupy i inne guwna no i oczywiście wiszące skrzynki, które przewijają się przez całą grę, a nie są do niczego potrzebne. Irytował ciągły motyw biegania po rozpadającym się moście/budynku/ścianie/czymkolwiek, ileż można, a do tego motyw ze zjeżdżaniem po śliskim zboczu/płynięcie rzeką, takie coś przewinęło się w grze chyba z 10 razy! Mało typowej eksploracji, skakania i rozwiązywania zagadek. To co jest to za mało i za łatwo. Poziom trudności w ogóle jest śmiesznie niski, wprawdzie grałem na normalnym poziomie, ale nie było ani jednej sekcji z którą miałbym problem. Ginąłem głównie przez czekan, który nie trafiał gdzie mu kazałem. Przeciwnicy z łukami to jest dramat, można sobie biegać wokół takiego choćby godzinę, nie trafi ani razu, ani nie wpadnie żeby zaatakować wręcz. Jak się jednak zorientuje że tak jednak można, animacja ataku trwa godzine, a potem mamy kolejną godzinę na wciśnięcie kontry, przez co walka wręcz staje się niemożliwie prosta i mamy później przed sobą absurd gdzie drobniutka pani archeolog bez zadraśnięcia masakruje 6 dwumetrowych samurajów, nie że jeden po drugim, tylko kręcących się wokół niej, kur.wa co za głupota. Za dużo jest strzelania, za mało skradania. Fabuła jest głupia i nie pasuje mi kompletnie do takiej poważniejszej otoczki gry, znowu mamy jakiś kult, czary bla bla, główny zły jest strasznie byle jaki, mamy ekipę swoich znajomych którzy są bandą totalnych randomów, jeden z nich nas zdradza NO KTO BY SIĘ SPODZIEWAŁ???? Dobra tyle mi na myśl przyszło, oceniam grę na 7, bo mimo sporej ilości wad i głupot, grało mi się niezwykle przyjemnie Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 11 czerwca 2014 Opublikowano 11 czerwca 2014 Nigdy tak mocno nie wnikam w fabułę więc nie mam na co narzekać. Eksploracja zabijanie wrogów i cała tak otoczka dla mnie jest genialna, ograłem te grę na 100% zarówno na PS3 i PS4. Totalnie watro było. Czekam na kontynuacje. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 lutego 2015 Opublikowano 8 lutego 2015 Jezeli bedzie mial ktos ochote poboostowac multi to zapraszam, niech sle zaproszenie - VoytecCFC Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 lutego 2015 Opublikowano 10 lutego 2015 A co chcesz boostowac? Jak wiezyczki to ludzie czesto na psnprofiles.com albo playstationtrophies.org sie sami oglaszaja, na bank kogos znajdziesz. A jak tylko xp do wbicia levelu to mozesz to robic sam, i tak bym ci radzil. Cytuj
Lukas. 12 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 Ja też leciałem sam z xp. Plaża, noszenie apteczek i to załatwiło sprawę. Większość trofików z multi również zrobiłem sam, na YT są filmiki co i jak. Ale oczywiście boost z kimś to zawsze lepiej bo przynajmniej pogadać i pośmiać się można Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 Ja po dwóch godzinach noszenia aptek stwierdziłem że jednak lepiej poszukać kogoś do wzajemnego strzelania do siebie z granatników bo i czas we dwójkę szybciej zlatuje, pogadać można, pośmiać się. Raz boostowałem z takim nowojorczykiem, z akcentu był czarny i po jakiś 3 godzinach byliśmy już tak znudzeni gadaniem o grach samochodach i innych pierdołach ale nadal na fali grania więc aby nie marnować czasu gość zarzucił pomysł żebyśmy zaczęli się na wzajem obrażać. A że ja po angielsku obrażać nie potrafię to powiedziałem że chętnie posłucham jak gruba jest moja mama. To był jeden z lepszych wieczorów jaki spędziłem na bez sensownym grindowaniu. Śmiałem się tak że nie mogłem trafiać tym granatnikiem. A EXP więcej dostajesz za granie we dwóch. 2 Cytuj
Wredny 9 550 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 @ussr - dobre, uśmiałem się podczas lektury - fajna historyjka. Jak tylko dostanę plusiki to jeden leci do Ciebie, bo poprawiłeś mi humor 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi