Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 TwardkiSlovian - Sorry, ale ja nie do ciebie tylko do poirytowanego Estela . Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Czytam kilka faktów (platforma, zmiany w systemie) o kontynuacji gry która mi się podoba i której jeszcze nie skończyłem? I myslisz ze NIKT nie napisze nic w tym temacie, o rzeczach o ktorych jeszcze nie wiesz ?? Jakbym ja tego nie zrobil to ktos inny Ależ możesz sobie pisać co ci się żywnie podoba, ale to w twoim (pipi)ym interesie leży, żeby ewentualne spoilery cenzurować. Tyczy się to każdego tematu i nie podlega dyskusji. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Ale czy ty rozumiesz ze to guzik daje bo ludzie swoja glupota (nie obrazajac ciebie oczywiscie) i tak zagladaja pod te spojlery i potem pluja zolcia w postach ? Wszyscy musieliby chyba co chwila dopisywac - "uwaga super duper spojler - jezeli nie przeszedles X i nie doszedles do Y nie czytaj tresci Z blablabla" Bo ktos np nie przeszedl 1 misji i nie wie co jest w drugiej no LOL . Rozumiem twoja irytacje, ale serio, gdybym byl toba i nie przeszedl jeszcze kampanii Gallian i wchodzil na temat VC2 (imo kuszacy) i jeszcze posty czytal .... Balbym sie . Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Sorry, ale to temat o VC2 nie VC, jak nie przeszedłeś jeszcze tej części i wszedłeś w ten temat to niczyja wina, że dostałeś spoilerem w twarz ;o imo. Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 To, że ktoś sobie zagląda pod ospoilerowany tekst mam głęboko w d, bo ja tego nie robię. Pisałem. Wchodząc do tego tematu spodziewam się poczytać coś o grze, pooglądać skany, obrazki. A nie rozpaczać, których z bohaterów z poprzedniej części nie zobaczę, bo zgineli -_- Chcecie gadać o kontynuacji? Droga wolna, ale łaskawie proszę odwalić się od części pierwszej, bo to nie temat od tego. PS: Co innego nawiązania do systemu, wzmianka o wydarzeniach, a co innego jawne spoilowanie fabuły. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Aha, a więc jak ktoś napisze text w stylu "ciekawe czy zobaczymy Welkina" - tzn że chyba przeżył w jedynce, to może też spojler, bo co mógł też zginąć ?? To jest sequel a więc wzmianka o poprzednich wydarzeniach jest czymś normalnym, a zaglądanie do sequela nie znając wydarzeń z poprzedniczki już nie za bardzo IMO. Kończę offtop. Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Dobra. Po tej akcji gdzie walnąłeś byka, ale ostro wszystkim wkręcałeś, że tak miało być bo "miałeś coś innego na myśli" wiem, że nie jesteś człowiekiem który przyzna się do błędu i powie "sry, z(pipi)ałem, mea culpa". Nie szkodzi. Też kończę offa, ale mam nadzieję że jakieś wnioski zostały wyciągnięte. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Chodziło ci o mój stary versus z Gooralskim ? A to zupełnie co innego i nie mieszaj tamtej sprawy z tą, i żadnego byka nie strzeliłem, tylko ty czytając posty człowieku o-o'. I błagam nie pouczaj, doskonale wiem do czego służy przycisk spojler i zaprawdę umiem się nim posługiwać w razie konieczności. I owszem umiem przyznać się szczerzę jak naprawdę coś spie.rdolę (chociaż na tym forum generalnie wolę pisać bardziej na luzie aniżeli poważnie), ale tylko jeżeli naprawdę . Wracając do tematu - Strasznie nie podoba mi się dolna-prawa część hud'u, taki ... prostacki, jak na sequel ... Tak ... nadal przeżywam dlaczego to musi mieć "2" w tytule, a nie jakiś PSP'kowy spin-off ! Cytuj
Paliodor 1 792 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Strasznie nie podoba mi się dolna-prawa część hud'u, taki ... prostacki, jak na sequel ... No nie jest jakiś rewelacyjny ale może jeszcze go zmienią w finalnej wersji gry. Tak ... nadal przeżywam dlaczego to musi mieć "2" w tytule, a nie jakiś PSP'kowy spin-off ! Nie tylko ty tak to przeżywasz <_< Cytuj
estel 806 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 (edytowane) Za Polygamii: http://polygamia.pl/Polygamia/1,95339,6899...sam_Fuhrer.html Z kategorii humor. Edytowane 8 sierpnia 2009 przez estel Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 " I finally A-ranked EX hard mode last night" - padlem . Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 10 września 2009 Opublikowano 10 września 2009 (edytowane) Sega wrzuciła filmy z gameplay'u (to chyba pierwsze?) http://valkyria2.jp/battle01.html Wygląda przyzwoicie. Edit: Gdyby ktoś się nie domyślił - klikać w napis (zwiadowca i żołnierz piechoty) pod wizerunkiem postaci. Edytowane 10 września 2009 przez Enkidou Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 września 2009 Opublikowano 16 września 2009 Dziś zostało to oficjalnie potwierdzone przez firmę, iż tytuł Valkyria Chronicles 2 ukaże się w anglojęzycznej wersji w Ameryce Północnej oraz w Europie w przyszłe wakacje. Wersja japońska otrzyma swoją premierę w najbliższą zimę. troche jeszcze poczekamy Cytuj
Paliodor 1 792 Opublikowano 5 października 2009 Opublikowano 5 października 2009 Nowe informacje o VC2: http://kontownia.wor...-nowych-detali/ Jak dla mnie to jedna z niewielu gier jakie kupie na psp. Widze, ze po poczatkowych obawach o to, ze zrobia z VC na psp jakas gre po(pipi)ke, okazuje sie ostatecznie, ze Sega przyklada sie do tej czesci i mozna smialo oczekiwac, dobrego nastepce poprzedniej czesci. Cytuj
Paliodor 1 792 Opublikowano 16 października 2009 Opublikowano 16 października 2009 8min. gameplay'u z VC2: http://kontownia.wordpress.com/2009/10/15/valkyria-chronicles-2-8-minutowy-material-video/ Oczywiscie wszystko dzieki Kontowni i Enkidou. Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 Na japonskim PSNie jest demko do pobrania. Tylko , ze chwilowo nie moge przejsc przez tworzenie konta Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Tak btw to jeśli ktoś z Was nie ma dostępu do PSN to może ściągnąć demo z oficjalnej strony VC2: http://valkyria2.jp/download_taiken.html Przy Step 3 kliknijcie po prostu na ten niebieski button z żółtą strzałką. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Demok jest japan only? ;p Glupie pytanie no ale kto wie... Cytuj
Paliodor 1 792 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Demo pewnie tylko JP wiec mozna sie obejsc smakiem. Wiadomo cos na temat premiery w USA? Cytuj
Figaro 8 226 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 Co sądzicie o dwójeczce? Mogę tanio zdobyć, ale nie chcę psuć sobie smaku po genialnej jedynce... Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 września 2013 Opublikowano 23 września 2013 Bardzo dobra gra, nie zastanawiaj sie. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 23 września 2013 Opublikowano 23 września 2013 W porównaniu do jedynki to bieda z nędzą, a postacie są do bani, uczniaki na wojnie wypas Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 23 września 2013 Opublikowano 23 września 2013 Guernica, na serio? to ja chyba w inną grę grałem... Historia w grze jest do bani, postaci są do bani a ich problemy życiowe to jakiś żart, po genialnej jedynce dwójka ma tylko system walki taki sam, reszta jest gorsza... Tak czy siak, osobiście nie przeszedłem gry, poddałem się po około 17h na liczniku Cytuj
Paliodor 1 792 Opublikowano 23 września 2013 Opublikowano 23 września 2013 Dwójka to na tle odsłony z PS3 jedynie mega średniak.Tak to jest jak przenosi się taki tytuł z PS3 na PSP i jeszcze celuje w dzieciaki. VC3 jest o niebo lepsza i bardziej przypomina jedynkę, no ale wiadomo tego już się nie doczekaliśmy więc FU SEGA. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 września 2013 Opublikowano 23 września 2013 Fabula moze troche gorsza niz w jedynce ale gra dla mnie i tak swietna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi