Ken Marinaris 374 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Zapraszam wszystkich do recenzji mojego autorstwa. Moze dzieki niej grono fanow gry sie poszerzy? Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 Valyria jest pierwszą grą z tego gatunku w jaką gram. Przyciągła mnie wojenna tematyka i zacięcie strategiczne. Obecnie jestem w kwietniu i zaczyna sie robić coraz trudniej. Fabuła jeszcze na dobre sie nie rozkręca, a nie przepadam za zagłębianiem się w historie każdego infantylnego bohatera. System rozwoju jak najbardziej na plus ponieważ premiuje postaci które wykazały się na polu bitwy. Myśle, że nawet osoby nie lubiące strategii mogą spróbować przyciąć w ten tytuł. Mam małe pytanie, jak się zdobywa certyfikaty potrzebne do zmiany/rozwoju klasy? Wiem jak zdobywać pozostałe kredyty ale brakuje mi kilku certyfikatów. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 Certyfikaty zdobywasz tak jak kredyty. Dostepne sa w pozniejsztch misjach.(gdzies kolo lipca, z tego, co pamietam) Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 3 stycznia 2011 Opublikowano 3 stycznia 2011 Wykorzystałem promocję od segi na PSS i mając do wyboru VC2 i phantasy star 2 wybrałem Valkyrie... Oprócz faktu, że fabuła jest naciągana na razie gra mi się podoba; system walki jest wypisz wymaluj to co urzekło mnie w części pierwszej więc jak na razie zupełnie mi pasuje Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 4 stycznia 2011 Opublikowano 4 stycznia 2011 W grze znajduje sie 25 medali, swoistych nagrod przyznawanych za spelnienie odpowiednich warunkow. Oto ich lista. Od razu zaznacze, ze otrzymanie niektorych jest baaardzo czasochlonne. Gallian Medal of Honor - Awarded to those who perform special services for Gallia, both military and otherwise. Do zdobycia podczas przechodzenia gry. Laevatein Winner's Cup - Awarded to the winner of the Laevatein Cup at Lanseal Academy. Do zdobycia podczas przechodzenia gry. Graduation Medal - Awarded to Lanseal Academy graduates, who are prime candidates for high ranking army posts. Do zdobycia podczas przechodzenia gry.Ukoncz gre. Class Ring - A ring made for classes upon graduation. Shows the Class G symbol and the year of graduation. Przejdz wszystkie 31 misji "classmate". Graduation Album - ....View all scenes. Zobacz wszystkie scenki. Service Medal - Awarded to squads that carry out difficult missions. For defeating Baldren in battle. Do zdobycia podczas przechodzenia gry. Honorable Service Medal - Awarded to squads that carry out difficult missions. For defeating Audrey in battle. Do zdobycia podczas przechodzenia gry. Order of Merit - Awarded to squads that carry out difficult missions. For defeating Dirk in battle. Do zdobycia podczas przechodzenia gry. ]Grand Order of Merit - Awarded to squads that carry out difficult missions. For destroying the ghost tank. Zniszcz ghost tank, misja do odblokowania po przejsciu gry. Jeweled Order of Merit - ....Clear the mission "Baldren Ship," the last Free mission in postgame. Zalicz misje "Baldren Ship," ostatnia misje podczas powtornego przechodzenia gry. The Splintered Horn - Awarded to squads that suffer casualties in courageous battle. Among Gallia's oldest medals. Ukoncz misje, gdy jedna osoba z twojej zalogi trafila do szpitala. The Lance of Gallia - ...Kill all Aces. Wyeliminuj wszystkich wrogow oznaczonych jako "ace". Bronze Arms of Gallia - A military service medal awarded for defeating over 250 enemies. Wyeliminuj 250 wrogow. Silver Arms of Gallia - A military service medal awarded for defeating over 500 enemies. A rank above the Bronze Arms. Wyeliminuj 500 wrogow. Golden Arms of Gallia - A military service medal awarded for defeating over 1000 enemies. The top award in this class. Wyeliminuj 1000 wrogow. Order of Golden Wings - ...Train all classes to level 50. Wytrenuj wszystkie klasy zolnierzy do poziomu 50. Military Master's Degree - ...Unlock all classes. Odblokuj wszystkie klasy i miej przynajmniej jednego zolnierza w kazdej z nich. Ceremonial Dagger - ...Convert Avan into every class. Avan musi sie zdobyc kazda z 35 specjalnosci w grze. Technology Excellence - ...Create all weapons. Stworz kazda bron dostepna w grze. Armament Excellence - ...Create all Tank/APC parts. Stworz wszystkie czesci do czolgu i APC Leadership Excellence - ...Unlock every order. Odblokuj wszystkie rozkazy. Bell of Lanseal Award - Awarded for extensive military service at Lanseal, completing all 1st grade missions. Przejdz wszystkie misje z jedna gwiazdka. Bell of Lanseal Medal - ...Clear all two star missions. Przejdz wszystkie misje z dwiema gwiazdkami. Lanseal Sword and Bell - ...Clear all three star missions. Przejdz wszystkie misje z trzema gwiazdkami. Special Services Medal - ...Clear all Solo missions. Przejdz wszystkie misje, w ktorych kierujesz dzialaniami tylko jednego zolnierza. Order of the Holy Lance - Awarded to squads that achieve swift victory. Patterned after a Valkyrur lance. Zdobadz ranking A w jakiejkolwiek misji z dwiema gwiazdkami. Royal Randgriz Medal - ...Get an A rank in every mission. Zdobadz ranking A we wszystkich misjach. Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 4 stycznia 2011 Opublikowano 4 stycznia 2011 Ja odpadłem gdzies w polowie gry, misje sa wtorne, mapki podobne, a system rozwoju postaci strasznie prymitywny. Do tego postacie zbyt infantylne jak na ten wojenny klimat. Jedyne co ratuje ta gre to system walki. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 misje sa wtorne, mapki podobne, a system rozwoju postaci strasznie prymitywny. Do tego postacie zbyt infantylne jak na ten wojenny klimat Musze cie zmartwic, ale wszystkie cos okolo 200 misji w grze to misje wtorne. To nie Vagrant Story, gdzie rozwoj postaci byl najwazniejszy. W grze chodzi glownie o ukazana tu historie Galii. Postaci tez nie za bardzo przypadly mi do gustu. Czesc pierwsza byla powazniejsza i czesc trzecia tez chyba taka bedzie. Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Misje zbyt roznorodne nie byly ale przechodzac jedna w drodze do pracy i jedna do domu poszlo gladko Swoja droga DLC slabe jest, wiekszosci tych misji nawet nie chce mi sie grac. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Hmm, a chciałem dokupić sobie ten DLC pack, ale jeśli rzeczywiście tak jest to sobie raczej odpuszczę... Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Ja wiem czy slabe? Dostajesz kilkanascie misji (2 mozna sciagnac za darmo) o roznych stopniach trudnosci i z roznymi nagrodami, bardzo przydatnymi podczas pokonywania pozniejszych etapow w normalnej grze. Ja kupilem i nie zaluje. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 no dobrze, ja skuszony dobrymi opiniami zacząłem "przechodzić" cv2, ale niech ktoś mi napisze mniej więcej na jaką długość rozgrywki się nastawiac, 20, 50h?, grając podstawowe misje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi