Gość donsterydo Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Po co mu technika, jak przeciwnik będzie się stawiał to skoczy na niego szczupakiem i będzie po ptokach Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Technikę może sobie wyrobić. Poza tym nie musi być super zdolny technicznie i wszystko robić super ładnie - ma być skuteczny. Masa i siła jednak daje mu ogromną przewagę. Mimo wszystko czekam na walkę z jakimś konkretnym przeciwnikiem, a nie kolejnym workiem kartofli. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Czemu pudzian miał jako jedyny buty ??? Nie zdejmowal butow, bo za 44 sekundy musialby je znowu zakladac. Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) mialo byc "xD" ale obejrzalem to go.wno jeszcze raz i poprostu zenada, jak mozna w taki syfie wystapic ;f szkoda ze seidzia przerwał bo pewnie mariusz by mu wyrwał ten tępy łeb Edytowane 12 grudnia 2009 przez puszkin Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) ogółem klasyczny polski przykład z zera do bohatera. Jola Rutowicz dzięki swojej tępocie stała się celebrytką Frykowska bo dała dupy wylądowała na salonach Teraz koksika chce się promować do rangi boksera lub innego porządnego zawodnika sztuk walki. Niech się el ciota cieszy,50tyś zł ma na koncie za 44sekundy walki.By musiał z 5 lat stać na bramce na jakiejś wiejskiej dysce by zarobić tyle samo... A z Mariuszkiem nie ma co się podniecać,zobaczymy co przyniesie przyszłość,ważne że serce i dusze sportowca ma Jedno ale muszę przyznać - tak jak zawsze z znajomymi oglądam walki to często sobie mówimy,że za taką kasę co oni tam zarabiają to wyszedł bym na te parę sekund na ring by dostać gonga w ryj ale dziś.....nie ma ch.uja wkurzony Pudzian zrobił wrażenie Edytowane 12 grudnia 2009 przez Ficuś Cytuj
polaki899 32 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) Mnie śmieszą komentarze na różnych forach na różnych portalch ze to sie pod remiza działo. Może nie było to techniczne widoowisko ale czego oczekiwać po AMATORACH w tym stylu i formule. Dla mnie to nejman przegrał przez kibiców którzy strasznie go wygwizdali jak wchodził i jak jego twarz pojawiała sie na telewimie. Tak jak komentator powiedział "za kilka walk pudzian bedzie groźny". A tak pozatym to walka trwała ok 30 sek bo te 10 to było czajenie sie kto pierwszy zaatakuje. Ale i szacun wielki dla pudziana i bardzo sie czesze że spuścił taki łomot temu "gadaczowi" jak pudzian powiedział on mało gadał a dużo zrobił bo licza sie czyny a nie c....a :biggrin: A drugi szacun dla sedziego, ja bym nie miał odwagi zaczymać rozwścieczonego pudziana :smile: Teraz czekamy na innego wielkiego polskiego boksera, który bedzie sie chciał "pobić" pudziana Edytowane 12 grudnia 2009 przez polaki899 Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Pudzian ma szansę, myślę że zapaśników jest w stanie roznosić, co do striker'ów to musi uważać. Uważam, że powinien zacząć robić karierę w MMA, bo występowanie w zawodach strongmanów mocno go nadwyręża i na starość może mieć problem. Tutaj jak się nauczy co nieco, to co najwyżej będzie trochę poobijany. Bo ma predyspozycje to nie bycia workiem do bicia. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) E tam, narzekacie na technicznosc - nie trzeba byc mega technicznym zeby wygrywac. Wystarczy spojrzec na Lesnara - przeciez on tez wali na chama. Edytowane 12 grudnia 2009 przez Yabollek007 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Walka wygladala jakby gral jakis newbie w SF IV - maszuje tylko 1 przycisk. Cytuj
Julita 17 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 To był żenujący występ kogutów. Po ludziach pokroju najmana (przez małą literę) tylko takich występów można się spodziewać. No i Pudzianowski zasłużył na swoją sławę poprzez tytuły strong mena, wygrywając wszystko i wszędzie, ciężko pracował i jednak zasłużył. Nie podoba mi się stawianie jego nazwiska razem z rutowicz i frytki (przez małą litere), weźcie sie trochę ogarnijcie. Cytuj
Gość Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 kto stawia Pudziana obok Dżoli i Frytki ? Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Beznadziejny sport. Sędzia rozdzielił sportsmenów i wszystko było spoko - Pudzian się nie zmęczył, a Najman dalej żył. Dlaczego więc nie walczyli dalej? W boksie byłoby to raczej oczywiste po nokdaunie. No, ale ja się nie znam i oczywiście mogę się mylić. Cytuj
Gość Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Dalej nie byłoby walki, tylko okładanie truchła Najmana Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Propsy dla Marjusza. Generalnie przez chwilę był opanowany a potem nastąpiło pierdo'lnięcie, niezbyt dobre technicznie (xD), ale efektowne i efektywne. Ciekaw jestem jakiejś następnej jego walki, jak trochę podszkoli technikę i wybiorą mu kogoś godnego. Cytuj
hellium 0 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 jeden pudzian jest szybszy niż jeden gołota powinni wystąpić razem byłaby to najkrótsza walka w historii, a jakie emocje - kiedy zwieje gołota i czy już zwiał Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 ktos chcial gifa:) http://i45.tinypic.com/6squsj.gif Cytuj
Wojthas 93 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 No to doczekaliśmy się polskiego Boba Sappa. Dużo ciekawsze były wcześniejsze walki. Cytuj
Gość Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 No bardzo ciekawe, takie techniczne przytulanie się Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 No to doczekaliśmy się polskiego Boba Sappa. Dużo ciekawsze były wcześniejsze walki. Być może, ale to pewnie przez wzgląd, że faktycznie były one walkami, podczas gdy zwięczenie wieczoru stanowił 40 sekundowy przejazd jednego zawodnika po drugim. IMO ciężko doszukiwać się w tym technik czy spektakularnych akcji. Co nie zmienia oczywiście faktu, że Mariusz pokazał to, za czym od dawna się opowiadam: liczy się masa oraz wynikająca z niej siła. Przynajmniej w sytuacji gdy 2-ga strona wcale nie jest pro. Osobiście nie jestem zawiedziony. Cytuj
Figaro 8 216 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Haha, pudzian goniący nogą Nejmana - bezcenne :F najciekawsza walka z tamtego dnia, ale myślałem, że będzie krótsza. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 To dopiero nazywa sie dostac wp.ier.dol lol . Walka... fajnie bylo zobaczyc, ale co to za widowisko, gdzie walki koncza sie po 44 sekundach. Przyszle walki Pudziana chetnie obadam, ale nie jest to jakies show, ktore bede musial koniecznie obejrzec - wieje nuda na dluzsza mete. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 No to i ja się wypowiem. Dla mnie ta "walka" to jedna wielka ŻENADA i wstyd mi, że Polacy w taki sposób walczą (ci wcześniejsi panowie również nie zachwycili). Jak to ktoś z zagranicy to zobaczy, to nigdy do Polski nie przyjedzie, bo się będzie bał, że go jakaś małpa napadnie czy coś. Przecież Pudzian dostał wścieklizny jakiejś i rzucił się na Najmana jak jakiś szympans. Wyglądało to co najwyżej jak barowa bijatyka, niż profesjonalna walka MMA. Troszkę się interesuję takimi walkami i powiem, że się BARDZO zawiodłem brakiem jakiejkolwiek techniki i zdrowego podejścia do całej sprawy. Co z tego, że Pudzian go zmiótł z powierzchni Ziemi? Najman to kelner jakich mało, ładnie tylko w mediach podrasowany na dobrego polskiego pięściarza. Co by nie gadać - potencjał Mariusz ma z pewnością, ale póki co mnie nie przekonuje. Wczoraj mogłem zobaczyć tylko jak wielką siłą dysponuje. Ciekaw jestem jak poradzi sobie z bardziej obytym przeciwnikiem. Życzę mu jak najlepiej i mam nadzieję, że pokaże prócz siły jeszcze technikę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi