Skocz do zawartości

MMA

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat tej całej Gini mi nie żal. Zwisała mi. Na ważeniu przed walką też niezłe cyrki:

-Valentijn Overeem jest w drodze z lotniska i zostanie zważony po przyjeździe do Płocka

-Mario Miranda przekroczył limit, ale Jan Błachowicz zgodził się na walkę i zwolnił rywala z dodatkowej redukcji.

-Dean Amasinger nie zrobił wagi z powodu zatrucia pokarmowego. Obaj zawodnicy stanęli na wadze, ale wyników ważenia nie podano do publicznej wiadomości.

Miranda kolejnym zawodnikiem który ma w (pipi)e "najlepszą organizację MMA w Europie" i nie robi wagi.

Dzisiaj z kumplem zaświtała nam myśl by przejechać się do Katowic 27 kwietnia na MMA Attack 2 ^^

Odchodząc od KSW, dobrze, że w sobote jest za to UFC z kapitalną rozpiską w kapitalnym miejscu:

Data: 26 lutego 2012

Miejsce: Saitama Super Arena, Saitama, Japonia

Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej

155 lbs.: Frankie Edgar (14-1-1) vs. Ben Henderson (15-2)

Główna karta:

205 lbs.: Quinton Jackson (32-9) vs. Ryan Bader (13-2)

265 lbs.: Cheick Kongo (17-6-2) vs. Mark Hunt (7-7)

170 lbs.: Yoshihiro Akiyama (13-4) vs. Jake Shields (26-6-1)

185 lbs.: Yushin Okami (26-6) vs. Tim Boetsch (14-4)

145 lbs.: Hatsu Hioki (25-4-2) vs. Bart Palaszewski (36-14)

155 lbs.: Anthony Pettis (14-2) vs. Joe Lauzon (21-6)

Walki w FX:

155 lbs.: Takanori Gomi (32-8) vs. Eiji Mitsuoka (18-7-2)

135 lbs.: Norifumi Yamamoto (18-5) vs. Vaughan Lee (11-7-1)

185 lbs.: Steve Cantwell (7-5) vs. Riki Fukuda (17-5)

135 lbs.: Chris Cariaso (12-3) vs. Takeya Mizugaki (15-6-2)

Walki na facebooku

145 lbs.: Tiequan Zhang (15-2) vs. Issei Tamura (6-2)

gniję

słaba gala

walka błachowicza nudy, różalski słaby i jeszcze walił się z przeciwnikiem co waży 20 kilo więcej

Jurkowski, jak on mnie wkuhwia

jeszcze z ringu nie zeszli a hala pusta.

Oglądaliśmy tą samą galę ? Jak dla mnie za(pipi)ista. Przed galą ksw wszsytko sypało się jak domki po huraganie. A sama "18" na duży puls. Walki mega ciekawe, dobre ko, poddania. Bez skandali i dziwnych werdyktów sędziowskich.

UFC w Japonii

Ramp ale manianę od(pipi)ał. Weście przy muzyce z Pride to nie wszystko.

Kongo, Sexy, Okami no i Ramp :confused: Dobrze, że Ben chociaż wygrał. A i cieszy mnie porażka tego Palszewskiego całego.

Gale w Brazylii bardziej mi się podobały.

Sorka. Nie wiem czemu nie zrobiłem. No ale kto widział czytać temat o mma przed obejrzeniem gali :P

Edytowane przez lukas1988

UFC w Japonii

Ramp ale manianę od(pipi)ał. Weście przy muzyce z Pride to nie wszystko.

Kongo, Sexy, Okami no i Ramp :confused: Dobrze, że Ben chociaż wygrał. A i cieszy mnie porażka tego Palszewskiego całego.

Gale w Brazylii bardziej mi się podobały.

Sorka. Nie wiem czemu nie zrobiłem. No ale kto widział czytać temat o mma przed obejrzeniem gali :P

Ja.

SPOILERY

Dopiero skończyłem oglądać wszystkie walki.

Gala w Japonii przekonkretna. Każda walka z maincardu trzymała poziom. Z undercardu, to obejrzałem starcie Gomiego z Mitsuoką i tutaj też było dobrze. No gala przekozacka.

Ramp trochę zawalił, bo sprawiał wrażenie człowieka, który do Japonii przyleciał na wakacje. Musiał mieć jakieś zj.ebane przygotowania, bo nawet nie zrobił wagi (ponoć była jakaś kontuzja) i w ogóle sprawiał złe wrażenie w octagonie. No ale zaplusikował tym slamem, hehe.

Za to KSW coś takie se. Jeżeli ktoś nie widział, to polecam pierwszą walkę z gali. Dobry kocur. Rośnie nam Mamed 2:

http://www.youtube.com/watch?v=KVppmCAPSvU

Na początku pomyślałem, że to fake. Z drugiej strony ten wpis Pudziana (wymieniony w piśmie) też pachniał fakiem, bo jego poziom odpowiadał mniej więcej temu jaki zaprezentował Bazelak w walce z Walusiem. Z tego co się orientuję to ten ich konflikt prezentuje się tak, że kiedyś, kiedyś Bazelak (z tego co mówił) pożyczył Pudzianowi jakiś sprzęt do ćwiczeń (typu ławeczka, ciężary itp.), no i Mario mu ten sprzęt zaje.bał. Bazelak wspominał też, że kiedyś (przypadkowo) spotkali się z Mariuszem i Mario darł w długą przed Bazelakiem. Generalnie w trakcie kariery Pudziana w MMA, Bazelak regularnie dissował Pudziana i wyzywał go na pojedynek, a Pudzian na te zaczepki nie odpowiadał. Nie pamiętam aby odniósł się również do oskarżeń o kradzież sprzętu czy ucieczkę przed Bazelakiem. Natomiast pamiętam, że pod koniec ubiegłego roku Bazelak sam mówił, że wysłał do Pudziana maila, w którym przeprasza Mariusza i uważa, iż jego zachowanie, polegające na dissowaniu Maria, było nieprofesjonalne. Przy czym warto nadmienić, iż Bazelak nie wyzywał Pudziana od najgorszych.

Reasumując, dziwi mnie, że nagle Mario wyjechał na swojej stronie z takim żenującym wpisem. Nie wiem, może robi/robią podkład pod ich ewentualne starcie? No ale Bazelak nie dość, że przegrał z Walusiem, to jeszcze pokazał tak żenujący poziom, że można zestawić go co najwyżej z Najmanem. Poza tym jest w dalszym ciągu nonamem dla mas, bo nawet nie walczył na otwartym Polsacie. Już nawet nie chodzi o to, że nie widzę ich starcia na najbliższej gali, co generalnie nie widzę takiego starcia po padace, którą pokazał Bazelak. Poza tym złapał niby jeszcze jakąś kontuzję. Tak w ogóle to fragment wywiadu z nim:

Witaj Kamilu! Jak się czujesz?

Fatalnie!W walce w Kamilem Walusiem odniosłem dość poważną kontuzję. Było to skręcenie stawu kolanowego i zerwanie torebki stawowej. Lekarze chcieli wsadzić mnie gips, ale wybrałem jako alternatywę stabilizator.

A jak doszło do tej kontuzji?

W trakcie jednej z akcji Walusia lekko się poślizgnąłem co spowodowało destabilizację pozycji i upadek w trakcie,którego doznałem tego urazu.Kamil Waluś w tej sytuacji mnie dobił,ale z powodu bólu, który czułem w kolanie nie byłem się w stanie nawet bronić. Nie mam jednak do nikogo pretensji.Tak widocznie musiało być.

http://stsport.pl/20...am-tylko-jeden/

Heh

Edytowane przez --wojtas--

Oby KSW nie wpadło na genialny pomysł, czyli Sapp dla Pudzilli. Bo żenua sięgnie zenitu :D

UFC 146 zapowiada się R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-I-E!

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze ciężkiej

265 lbs.: Junior Dos Santos (14-1) vs. Alistair Overeem (36-11)

Główna karta:

265 lbs.: Cain Velasquez (9-1) vs. Frank Mir (16-5)

265 lbs.: Antonio Silva (16-3) vs. Roy Nelson (16-7)

155 lbs.: Edson Barboza (10-0) vs. Evan Dunham (13-2)

265 lbs.: Gabriel Gonzaga (13-6) vs. Shane del Rosario (11-0)

Pozostałe:

145 lbs.: Diego Brandao (14-7) vs. Darren Elkins (13-2)

185 lbs.: Jason Miller (23-8) vs. C.B. Dollaway (11-4)

170 lbs.: Dan Hardy (23-10) vs. Duane Ludwig (21-12)

155 lbs.: Jacob Volkmann (14-2) vs. Paul Sass (12-0)

205 lbs.: Glover Teixeira (17-2) vs. Kyle Kingsbury (11-3)

• Plusik 1