Mendrek 570 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Ten temat służy zadawaniu pytań z zakresu serii Monster Hunter, pytań dotyczących głównie jak co zrobić, gdzie i jak złowić stworka, czy co jak znaleźć Temat dotyczy każdej gry z serii. Zasada jest, że w odpowiedzi na pytanie MUSI znaleźć się cytowany post pytającego Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 MH2G Wiem że w górach jest miejsce z którego da sie wyciągnąc 99 kamieni za jednym razem.Przypomni mi ktoś na którym poziomie i jaka nazwa ?No chyba ze maciejakieś sposoby lepsze na szybkie zdobycie dużej ilości kamieni? Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) nie słyszałem o takim bugu, ale zależy na jakich kamieniach ci zależy. jeśli masz na myśli dosłownie "stone" to tego badziewia jest wszędzie na pęczki na lo-ranku ps. podpowiem że najwięcej "pękniętych skał" z których można wykopać minerały mają pustynia i wulkan w wersji dziennej (w nocy 3 punkty są odcięte) Edytowane 19 Lipca 2009 przez firana140 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 jest taka kupka kamieni w gorach, w jednej ze snieznych lokacji chyba nr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
pumbx83 0 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) helo a nie wiecie przypadkiem po co są te powercharm i armorcharm?? jak ich użyć, czy wystarczy je tylko w inwentarzu mieć?? można je kupić w gethering hall za 30 pare tys Edytowane 20 Lipca 2009 przez pumbx83 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 trzymasz w inv i dzialaja, mozna je wzmocnic kombinujac z lao claw Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 trzymasz w inv i dzialaja, mozna je wzmocnic kombinujac z lao claw dokładnie - potem mozna nosić i te wzmocnione i te zwykłe - ich bonusy się dodają Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 stone sprzedaje sie za 1z wiec troche bezsensu ;b Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 ale robi sie z nich bomb material 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 ja tam bomb material kupuje u babci ;s Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 nie kazdego stac :< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GoltaR 42 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam, jestem nowym wyznawcą monsterka ( mój synio chyba też się wciągną ), za mną dopiero około 10 g gry, więc czuje się jak dziecko we mgle. Pewnie będę miał do wymiataczy setki pytań ale na początek mam jedno . Z jakiego monstra wypada Giant Bone ? wyczytałem w necie ze z bulldrome ale ubiłem go juz kilka razy i nic, jeżeli to jakis droprate w granicach 10 % to sobie daruje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 ale 10% to duzo w sumie btw masz spis tego co można wyciąć + procentowa szansa na to : http://minegarde.com/wip/carve.php Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) z blangogi albo congalali (za złapanie mozna dostac 2), za rozwalenie czaszki hermitaua , najwiecej z buldroma na higranku.. no i z tego co podal Serge najlepiej polwoac na małe wulkaniczne kraby, maja 8% ale lepsze to niz walczyc z kims powaznym, a te kraby sa na 2 ciosy w sumie mysalem ze to bardziej popularny item ee zara moje informacje sa inne niz to co podał Serge, z tego co on dal wynika ze z bulldroma jest az 30% wiec luzik, ze 2-3 zabicia i powiniens miec kilka Edytowane 21 Lipca 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 kumplom sie nie chce grac od nowa w unite ale maja sejvy z japonca z patchem, mozna przekonwertowac te sejvy zeby chodzilu na wersji ue? ktos o tym pisal ostatnio, ale teraz jest tyle tematow ze nie wiem w ktorym to bylo Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 kumplom sie nie chce grac od nowa w unite ale maja sejvy z japonca z patchem, mozna przekonwertowac te sejvy zeby chodzilu na wersji ue? ktos o tym pisal ostatnio, ale teraz jest tyle tematow ze nie wiem w ktorym to bylo no siema http://forums.minegarde.com/index.php?c=10 edit- a moze lepiej tu : http://forums.minegarde.com/index.php?showforum=61 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 robil to ktos? bo szczerze to nie chce mi sie upa robic do softu 5.00, dobrze mi na 3.71 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 robil to ktos? bo szczerze to nie chce mi sie upa robic do softu 5.00, dobrze mi na 3.71 tam masz poradnk jak to robic - http://forums.minegarde.com/index.php?showtopic=13023 serio to zajmuje kilka minut. a jak nie zadziała Ci to (choć na 3.70 ma działać niby) to poslij mi save'y - ja wczoraj skonwertowałem sobie save'a i smiga ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
hipcio 2 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Czy pelne "zestawy" zbroji (np. pelen zestaw congalala) daja jakies dodatkowe bonusy ?? czy moze lepiej olac to i tworzyc poszczegolne elementy zbroi "niezaleznie" (rekawice congalala, helm giaprey itp...) ?? Sory ale dopiero zaczynam swoja przygode z MHU. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 ehhhhhhhh.... tak, będziesz miał jakieśtam skille za cały set każda część zbroi daje kilka punktów skilla w późniejszej części gry warto kombinować różne części z kilku setów żeby mieć najlepsze skille. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 W demku unite, drugi potworek jest na pustyni (taki krab), ale hunter mi tam słabnie cały czas. Jak to zatrzymać? Gdzieś znalazłem o "blue box" w obozie, ale nie moge z tego korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 cool drink trzeba wypić Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GaScAn Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Wyczytałem gdzieś w czeluściach internetu, że głaskanie świni przed wyjściem na questa zwiększa drop rate rzadkich przedmiotów, prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 plotka, niepotwierdzona wiekszosc ludzi kompletnie to olewa zreszta wszystkie "potwierdzone" sposoby na lepsze nagrody też są bardzo malo skuteczne (skille w zbroi i od kotów), czasem zadziałają a czasem nie, czasem wydaje sie ze rpzynosza pecha zamiast pomagac wiec lepiej nie zawracac sobie glowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Keii 0 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Głaskanie świni zwiększa Luck i to nie jest plotka... Potwierdzone w 100% Jak ktoś nie wierzy to polecam UMD-Gen i otworzyć tym plik ISO MH tam znaleźć odpowiedni katalog i sprawdzić w logach wartości + i - Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi