Skocz do zawartości

Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten temat służy zadawaniu pytań z zakresu serii Monster Hunter, pytań dotyczących głównie jak co zrobić, gdzie i jak złowić stworka, czy co jak znaleźć :)

Temat dotyczy każdej gry z serii. Zasada jest, że w odpowiedzi na pytanie MUSI znaleźć się cytowany post pytającego :)

Opublikowano

MH2G

Wiem że w górach jest miejsce z którego da sie wyciągnąc 99 kamieni za jednym razem.Przypomni mi ktoś na którym poziomie i jaka nazwa ?No chyba ze maciejakieś sposoby lepsze na szybkie zdobycie dużej ilości kamieni?

Opublikowano (edytowane)

nie słyszałem o takim bugu, ale zależy na jakich kamieniach ci zależy.

jeśli masz na myśli dosłownie "stone" to tego badziewia jest wszędzie na pęczki na lo-ranku

ps. podpowiem że najwięcej "pękniętych skał" z których można wykopać minerały mają pustynia i wulkan w wersji dziennej (w nocy 3 punkty są odcięte)

Edytowane przez firana140
Opublikowano (edytowane)

helo

a nie wiecie przypadkiem po co są te powercharm i armorcharm?? jak ich użyć, czy wystarczy je tylko w inwentarzu mieć??

można je kupić w gethering hall za 30 pare tys

Edytowane przez pumbx83
Opublikowano

Witam, jestem nowym wyznawcą monsterka ( mój synio chyba też się wciągną ), za mną dopiero około 10 g gry, więc czuje się jak dziecko we mgle. Pewnie będę miał do wymiataczy setki pytań ale na początek mam jedno :). Z jakiego monstra wypada Giant Bone ? wyczytałem w necie ze z bulldrome ale ubiłem go juz kilka razy i nic, jeżeli to jakis droprate w granicach 10 % to sobie daruje.

Opublikowano (edytowane)

z blangogi albo congalali (za złapanie mozna dostac 2), za rozwalenie czaszki hermitaua , najwiecej z buldroma na higranku..

no i z tego co podal Serge najlepiej polwoac na małe wulkaniczne kraby, maja 8% ale lepsze to niz walczyc z kims powaznym, a te kraby sa na 2 ciosy

w sumie mysalem ze to bardziej popularny item

ee zara moje informacje sa inne niz to co podał Serge, z tego co on dal wynika ze z bulldroma jest az 30% wiec luzik, ze 2-3 zabicia i powiniens miec kilka

Edytowane przez Yano
Opublikowano

kumplom sie nie chce grac od nowa w unite ale maja sejvy z japonca z patchem, mozna przekonwertowac te sejvy zeby chodzilu na wersji ue? ktos o tym pisal ostatnio, ale teraz jest tyle tematow ze nie wiem w ktorym to bylo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy pelne "zestawy" zbroji (np. pelen zestaw congalala) daja jakies dodatkowe bonusy ?? czy moze lepiej olac to i tworzyc poszczegolne elementy zbroi "niezaleznie" (rekawice congalala, helm giaprey itp...) ??

Sory ale dopiero zaczynam swoja przygode z MHU.

Pozdrawiam

Opublikowano

ehhhhhhhh....

tak, będziesz miał jakieśtam skille za cały set

każda część zbroi daje kilka punktów skilla

w późniejszej części gry warto kombinować różne części z kilku setów żeby mieć najlepsze skille.

Opublikowano

W demku unite, drugi potworek jest na pustyni (taki krab), ale hunter mi tam słabnie cały czas. Jak to zatrzymać? Gdzieś znalazłem o "blue box" w obozie, ale nie moge z tego korzystać. :(

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wyczytałem gdzieś w czeluściach internetu, że głaskanie świni przed wyjściem na questa zwiększa drop rate rzadkich przedmiotów, prawda to?

Opublikowano

plotka, niepotwierdzona

wiekszosc ludzi kompletnie to olewa

zreszta wszystkie "potwierdzone" sposoby na lepsze nagrody też są bardzo malo skuteczne (skille w zbroi i od kotów), czasem zadziałają a czasem nie, czasem wydaje sie ze rpzynosza pecha zamiast pomagac

wiec lepiej nie zawracac sobie glowy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Głaskanie świni zwiększa Luck ^^ i to nie jest plotka... Potwierdzone w 100%

Jak ktoś nie wierzy to polecam UMD-Gen i otworzyć tym plik ISO MH tam znaleźć odpowiedni katalog i sprawdzić w logach wartości + i -