Hubi. 39 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 (edytowane) czemu nie robisz trica? PNklata wyciskanie na płaskiej 4x6 wyciskanie na skosie 4x6 rozpiętki 4x6 Na Twoim miejscu nie robiłbym dwóch wyciskań jednego dnia i dodałbym tutaj bica. ŚRplecy drążek martwy ciąg 4x6 szrugsy 4x6 Co na drążku dokładnie? Można coś dodać jeszcze. PTbary, biceps wyciskanie sztangi sprzed głowy 4x6 wyciskanie sztangielek 6x6 uginanie rąk w oparciu o kolano(czy jakos tak wieta o co biega) 5x6 uginanie ramion ze sztangą 5x6 Barki to duża partia mięśni dodałbym jedno ćwiczenie i np kaptury. Tak poza tym zupełnie nie podoba mi się Twoja liczba powtózeń i serii. Jeśli chcesz ćwiczyć na mase to polecałbym progresje ciężarów i zmniejszanie liczby powtózeń, np. tak jak u mnie (patrz wyżej). Edytowane 3 stycznia 2010 przez Hubi. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Trica i tak mam dobrego a robi się po trochu z innymi ćwiczeniami. PN napewno zostawie tak jak jest tylko musze sie zastanowić nad tym co proponujesz system np 12,10,8,6, pokombinować bedzie trzeba. Na drążku podciąganie ofkors. Czyli sugerujesz ze lepiej by było podmienic bic na poniedziałek a zamiast niego dolozyc szrugsy np? Aha to prócz tych dwóch ćwiczen na bary które robie jakie jeszcze jest dobre to bym dołożył w sumie. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Trica i tak mam dobrego a robi się po trochu z innymi ćwiczeniami. No jak uważasz. Wg. mnie warto go ćwiczyć oddzielnie. PN napewno zostawie tak jak jest tylko musze sie zastanowić nad tym co proponujesz system np 12,10,8,6, pokombinować bedzie trzeba. Sprawdz jak Twój system się sprawdzi i czy bęzie Ci tak wygodniej. Jest dziwny moim zdaniem. Proponowałbym dodać inne ćwiczenie zamiast jednego wyciskania i np. po 4 tygodniach zmienić wyciskanie na płaskiej na skos. Na drążku podciąganie ofkors. Się domyślam, ale jakie? W wąskim uchwycie (podchwyt, nadchwyt)? do karku, klaty? Czyli sugerujesz ze lepiej by było podmienic bic na poniedziałek a zamiast niego dolozyc szrugsy np? Aha to prócz tych dwóch ćwiczen na bary które robie jakie jeszcze jest dobre to bym dołożył w sumie. Np wznosy boczne, wznosy boczne w opadzie, wiosłowanie sztanga i kilka innych jest Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Co do klaty to miesiąc potrenuje swoim eksperymentowym ustawieniem , jak bedzie lipa sprawdze Twój. Do brody raczej Podchwyt , uchwyt szerszy. Dołoże wiosłowanie Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Canabis dobrze klate cwiczysz. Rozpietki minimum 12 powtorzen. Reszta balas;p Pozniej sie przyjrze dokladniej. Podciagan nachwytem powinno byc wiecej niz podchwytem. Wioslowanie jest na plecy, chyba chodzi Wam o podciaganie sztangi wzdluz tulowia. To jest cwiczenie dla zaawansowanych, bardzo kontuzjogenne. Najlepiej robic w bardzo szerokim chwycie. Na kaptury - w waskim. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 No właśnie myśle że z klatą będzie git. Po wyciskaniu nie ma szans żebym robił 12 powtórzeń wczoraj ledwo 6 w ostatniej serii zrobiłem, no chyba że zmniejszyc obciążenie. Zauważyłem że ładnie mi plecy idą , już widać spory progres, cieszy mnie to. Nie wiem czemu ale coś bary mi ciężko idą Będe miał aparat to też się pochwale Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 To zmniejsz ciezar, w rozpietkach chodzi o to zeby porzadnie rozciagnac miesnie. Rozciagniete szybciej rosna. Plecy pierwsze rosna. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Aha , jo. A jakiś hint do barów? Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 A jaki dokładnie masz problem z nimi? Cytuj
Shago 3 608 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 Pytanie skierowane raczej do Toriego chodz od innych odpowiedz tez mile widziana: Masz jakis plan treningowy, ale skierowany na rozciaganie ? (chodzi o wysokie kopniecia) ? Cytuj
Gość Oran Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 No właśnie jakie ćwiczenia by móc nogę wyżej podnieść? W parze to wiadome, ale samemu co można robić? Cytuj
Shago 3 608 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 (edytowane) Na dzien dzisiejszy intesywnie cwicze szpagat, aczkowleik nie wiem do konca czy akurat tedy droga... edit: Zapytam jeszcze ogolnie : Lepiej cwiczyc mniejszymi seriami a wiekszymi ciezarami, czy odwrotnie ?? Edytowane 5 stycznia 2010 przez Shagohad Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Standardowe podejście : masa : większe ciężary i mniej serii, dłuższe przerwy między seriami. rzeźba : więcej serii, więcej powtórzeń, krótsze przerwy, mniejszy ciężar. W praktyce robiąc masę często dorzuca się na "dobicie" mięśnia jakieś ćwiczenie w większym tempie. Co do szpagatu, to już padał tu chyba ten link : http://www.sfd.pl/Szpagat-t158106.html któryś post z kolei zawiera opis systemu. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 A jaki dokładnie masz problem z nimi? No w porównaniu do reszty (klaty, pleców) są za mało masywne. Troszke to psuje efekt Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 A jaki dokładnie masz problem z nimi? No w porównaniu do reszty (klaty, pleców) są za mało masywne. Troszke to psuje efekt Jak na razie poradziłbym Ci tylko cierpliwie czekać i systematycznie ćwiczyć. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 (edytowane) Robiłem te ćwiczenia na szpagat (po biegu - więc rozgrzany elegancko), ale... Słabo opisane są, może ktoś polecić coś na youtube? Żebym widział co robić, bo tak z czytania to du.pa, nie jest to jednoznaczne często. No i wygodniej jak jest wideo. edit: Tak przy okazji, mam taki mini plan, mający na celu zrzucenie parę kilo i do MT przygotowanie, czyli kopy z tego całego rozciągania. PN - bieganie i rozciąganie WT - Muay Thai ŚR - bieganie i rozciąganie CZ - Muay Thai PT - bieganie i rozciąganie SO - piłka na hali NDZ - luz Edytowane 6 stycznia 2010 przez Oran Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 1 lutego 2010 Autor Opublikowano 1 lutego 2010 Jednak białka nie kupuję, bo masa powoli idzie i bez niego (ale fundusze sobie zostawiam, jak będzie zastój to kupię, albo jak mi się Mutant Mass skończy), cel - do 1 marca dobić do 75kg (czyli jakieś 4kg). Jak będzie? Wpiszę się tu w marcu i zobaczymy ; ) Cytuj
Tori 12 Opublikowano 1 lutego 2010 Opublikowano 1 lutego 2010 Pytanie skierowane raczej do Toriego chodz od innych odpowiedz tez mile widziana: Masz jakis plan treningowy, ale skierowany na rozciaganie ? (chodzi o wysokie kopniecia) ? Po treningu siłowym (3x w tyg) robię 5 minut rozciągania dynamicznego + ok. 5-8 min rozciągania statycznego. Na koniec, żeby nie dostać zakwaszenia po statycznym "pogłębianiu" mięśni robię sobie małe combo wytrzymałościowe, by jeszcze te 15-30 min utrzymać cisnienie we krwi. 5 rund x 3 min walki z cieniem (bez ataków, same uniki, kontry- po siłówce mięśnie są spompowane i ich nie nadwyrężam) między rundami skakanka 1-2 minuty Bez odpoczynku, w sumie jakieś 20 minut ciągłego napie.rdalania. Na koniec jeszcze robię 4 poziom ABS2 Nie są to ćwiczenia, które dają mi jakiś tam szpagat, czy co Ty tam chcesz, ale fakt faktem, że na treningu po 15 minutach rozgrzewki w rundach bez problemu walę czyste hajki, ale to też 50% technika, 50% rozciągnięcie. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 po 3 miesiacach BEZ TRENINGU wracam do cwiczen. to jak przez ten czas sie zapuscilem przechodzi ludzkie pojecie. czasu do lata niewiele, ale jestem pelen optymizmu, ze uda sie chociaz troche odbudowac forme. aeroby, trening, odpowiednie suplementy, dieta i RUUSZZAMMYYY Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 Kuba - piąteczka ;] wczoraj byłem na pierwszym trenningu, powolutku rozruszałem sie, a teraz trzeba zaczac prawdziwa zabawe ;D Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 zamiast mnie dopingowac, to zniechecasz ale jestes Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 xD Mnie tez zniechecali: "za chudy jestes, nic Ci to nie da", bla bla... A po roku: "przeciez on sie koksuje, to niemozliwe" xD Cytuj
Tori 12 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 Yaczes, polecisz jakieś dobre szpryce na początek? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi