QBH 246 Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 nie no, jaczes bije na bank. śmiem twierdzić, że z cyklu przez pół roku nie schodzi. lekko. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 Abstrahujac od tego, zrobilem sobie tydzien przerwy na regeneracje przed cyklem na kretce. Myslalem, ze sam mi sie nadgarstek wyleczy, ale dupa, jest jeszcze gorzej;\ Nie mam kasy na zadne specyfiki juz Bandaz i jazda Mam nadzieje, ze nic sie peknie, bo z wylaczonym nadgarstkiem raczej ciezko cwiczyc ;p Cytuj
Tori 12 Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 Przywiąż ciężar do kikuta i jedziesz!! PS. Ja też mam jazdę z nadgarstkiem, noszę neoprenowy stabilizator, po każdym treningu boli jeszcze bardziej ;( Cytuj
Manor 645 Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 A mieliście taki ból w przedramieniu, jakby miała wam pęknąć kość od nadgarstka do łokcia? Miałem to już kiedyś przy robieniu bicepsa i znowu i się to zaczęło. Największy ból jest po zakończeniu serii, gdy opuszczam gryf i rozluźniam łapę. Gryf nie jest prosty tylko łamany, więc to chyba nie jego wina. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 Mieliscie. Na razie zamien sztange na sztangielki i cwicz przedramie. Niestety przez to moj biceps jest kiepski:/ Dopiero wracam do sztangi po dwoch latach. Cytuj
Dziewiątek 88 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 banny, poka fita na siłownie. Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 8 marca 2010 Autor Opublikowano 8 marca 2010 A mieliście taki ból w przedramieniu, jakby miała wam pęknąć kość od nadgarstka do łokcia? Miałem to już kiedyś przy robieniu bicepsa i znowu i się to zaczęło. Największy ból jest po zakończeniu serii, gdy opuszczam gryf i rozluźniam łapę. Gryf nie jest prosty tylko łamany, więc to chyba nie jego wina. Miałem, jak robiłem bic niezbyt poprawnie technicznie Wtedy też nie było żadnego progressu, może masz za duży ciężar? Polecam zmniejszyć, ale robić 100% dobrze technicznie. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 9 marca 2010 Opublikowano 9 marca 2010 To nic nie da, musi odstawic sztange. "Bardziej poprawnie technicznie" bedzie jeszcze bardziej bolalo, bo wyizoluje przedramie i bica. Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Zmniejsz obciążenie ewentualnie, bo często przedramiona za bardzo pracują przy większym ciężarze. Sytuacja, że dajesz radę tym i tym ciężarem pocisnąć serię, ale bic lepiej popracuje przy mniejszym. Takie kłucie mi się zdarzyło ze trzy razy w życiu, zazwyczaj od ciulowego chwytu i przeciążenia. Cytuj
Tori 12 Opublikowano 19 marca 2010 Opublikowano 19 marca 2010 Marcowy, 3 tygodniowy plan pod tytułem: "powrót do formy po kontuzji" pon- MT wt- kettlebell workout śr- MT czw- kettlebell workout pt- sparringi/bieg interwałowy sob,nd- laba Opisuję Kettlebell workout: 5:00 Rozgrzewka 1:00 AROUND THE BODY 1:00 Scyzoryki 1:00 2 ARM KETTLEBELL SWING 1:00 Spięcia brzucha 1:00 1 ARM KETTLEBELL SWING R 1:00 Rowerek 1:00 1 ARM KETTLEBELL SWING L 1:00 Lewy łokieć do prawego kolana (noga na nogę) 1:00 1 ARM CLEAN AND PRESS R 1:00 Prawy łokieć do lewego kolana (noga na nogę) 1:00 1 ARM CLEAN AND PRESS L 1:00 Świece 1:00 1 ARM HIGH PULL R 1:00 Spięcia brzucha (wolniej i mocniej) 1:00 1 ARM HIGH PULL L 1:00 Świece + na boki 1:00 1 ARM SNATCH R 1:00 Spięcia, leżąc na boku 1:00 1 ARM SNATCH L 1:00 Spięcia, leżąc na drugim boku 2:00 Rozciąganie 3:00 Skakanka Do mierzenia interwałów używałem aplikacji w telefonie: MITT Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 marca 2010 Opublikowano 20 marca 2010 A mieliście taki ból w przedramieniu, jakby miała wam pęknąć kość od nadgarstka do łokcia? Miałem to już kiedyś przy robieniu bicepsa i znowu i się to zaczęło. Największy ból jest po zakończeniu serii, gdy opuszczam gryf i rozluźniam łapę. Gryf nie jest prosty tylko łamany, więc to chyba nie jego wina. Mnie cos innego zaatakowalo. Pomiedzy lokciem a obrecza barkowa, tak na wysokosci 3/4 tego odcinka w gore.Najbardziej przy wyciskaniu na klate , ale tylko sztanga.Nie wiem czy moze za wasko trzymam, ale czasem ten bol dosc mocno dokucza.Czuje go tez np dzien ,czasem dwa po treningu jak wezme ramiona i sprobuje nimi obracac. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 Po wczorajszym, drugim, delikatnym treningu nóg, ktore w koncu postanowilem zaczac cwiczyc, dzisiaj nie moge nawet lezec nie czujac bolu, nie mowiac o chodzeniu. Zakwasy na girach (no i brzuchu) zdecydowanie sa na pierwszym miejscu tych najbardziej dokuczliwych ;/. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 A co za łorkałt na nogi robisz? Cytuj
QBH 246 Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 Póki co nic co warte by było opisania. Wczoraj dałem sobie za duzo na przysiadach (na maszynie), dobiłem sie wypychaniem i mimo, iz nie sadzilem, ze przesadze to dzisiaj nie moge po schodach zejsc ;f. Obecna siłka daje mi taka palete ćwiczen na nogi, ze każdy trening na pewno bedzie inny. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 oke jako, ze zaciągam swoją dupe po pracy na siłownie coraz częściej to pytanie kontrolne: 2-3 razy tygodniowo na siłowni jestem i używam większości machin (rozpiętki, jakieś wypychanie żelastwa do góry, plecy, brzuchy, ramiona i nogi - wszystko w sumie). Robię serie po 15/13/12/10/10 powtórzeń dodając 5kg co serie (czyli 15 x 30kg, potem 13 x 35kg, 12x40 itp). Może tak być? ogolnie to chce sie po prostu ogarnąć jakoś ;] Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Moge spytac skad pomysl na taki wlasnie koncept treningu? Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Za mało informacji. Jaki jest cel treningu, aktualny wygląd (wzrost, waga, %BF), kolejność ćwiczeń, sposób łączenia (obwody, superserie, serie łączone, pojedyncze), DIETA? Wtedy można powiedzieć czy jest ok. Cytuj
mj 13 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 musisz ustalic jaki chcesz osiagnac cel, chaotyczne machanie bez planu przynosi malo pozytku. Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 (edytowane) Jak chcesz się ogólnie ogarnąć to aeroby+basen i masz ciało jak grecki bóg. Jak chcesz nabrać masy to mniej, ale ciężej. Jak chcesz nabrać siły to raczej zwiększaj ilość powtórzeń w serii ale zostaw takie samo obciążenie. @down: No fakt, pomieszało mi się i w efekcie sam zamieszałem. Na siłę mało ale ciężko, na masę trochę lżej i częściej. Edytowane 23 marca 2010 przez Pan Pieczarka Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 (edytowane) Eee Panie Pieczarko, na sile to sie mniej powtorzen robi a duzym obciazeniem by max 6 ruchow zrobic. Edytowane 23 marca 2010 przez El Loco Chocko Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 25 marca 2010 Opublikowano 25 marca 2010 Nie, to jest na mase. Na sile do 3. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 marca 2010 Opublikowano 25 marca 2010 (edytowane) Fak. Gdzie lezy wiec prawda?Moze ja caly czas zle cwicze?To bylby zonk Zawsze mi powtarzano ze mase robimy robiac od 6-10 ewentualnie 12 powtorzen.Sile 2-6. Edytowane 25 marca 2010 przez El Loco Chocko Cytuj
Dziewiątek 88 Opublikowano 26 marca 2010 Opublikowano 26 marca 2010 hmm, z tego co wiem to mniejszą ilość powtórzeń dużymi ciężarami robi się na masę. Podczas ciężkich ćwiczeń mięśnie bardziej się niszczą, a później dostarczamy im stosownych składników do regeneracji. Jest nawet taki trening dla zaawansowanych, robi się 2-3 powtórzenia w każdym ćwiczeniu żeby jak najbardziej się rozp... niestety nie mogę podać źródła bo czytałem o tym w "Kulturystyce i Fitness" kilka lat temu. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 marca 2010 Opublikowano 26 marca 2010 (edytowane) Serio, glupieje. http://www.u.waw.pl/...ng-na-mase.html W każdej serii należy wykonywać od 6 do 12 powtórzeń, można zwiększać ciężar jednocześnie zmniejszając liczbę powtórzeń http://kulturystyka.magicsport.pl/27,trening,na,mase.html W cyklu na masę intensywność naszego treningu jest średnia. Ćwiczymy z obciążeniami na poziomie 70-85% maksymalnego pojedynczego powtórzenia. W każdej serii wykonujemy od 8 do 12 powtórzeń. Hmm moge jeszcze z setke takich stron dac gdzie pisze ze jednak mase robimy tak jak powyzej.Na zadnej jednak nie znalazlem ze sie robi 3, 4 powtorzenia. Edytowane 26 marca 2010 przez El Loco Chocko Cytuj
Tori 12 Opublikowano 26 marca 2010 Opublikowano 26 marca 2010 (edytowane) Wczoraj w SDW czytałem wywiad z jakimś karkiem i pisał, że dla początkujących na 3 miechy proponuje FBW max do 15 powt. Następne 3 miechy Split na masę max do 15 powt. Także ja się już nie wypowiadam, bo co czytam jakiś tekst, to głupieję. Dobrze, że moje cykle treningowe nie wymagają tak dużo myślenia Edytowane 26 marca 2010 przez Tori Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi