Skocz do zawartości

Dzienniki treningowe

Featured Replies

Opublikowano

Może bic wytrenował w photoshopie :)

• Odpowiedzi 209
  • Wyświetleń 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ja jak chodziłem na tk miałem hardkor podobny, na pewno mniejszy z uwagi na wiek, ale wyglądało to tak   12 przeskoków jedną nogą nad workiem 12 drugą 12 obunóż w przód 12 obunóż w tył Kurde, w

• Bosh, pozapominałem o kilku ćwiczeniach, bo na treningu ostatni raz byłem w styczniu, więc się nie w(pipi)iaj . No zapomniałem o kilku ćwiczeniach na bank, skompromitowałem się tym i skompromituję si

• Ja naturalnie na razie i mam nadzieję, że ciągle, ewentualnie kiedyś, może, MOŻE, jakieś białko, ale się nie zanosi. Niby jakbym miał 90-95 kg to byłoby ok, ale w moim wieku taka waga nie byłaby ok, z

Opublikowano

Mógłby podać wzrost i wage, no ale dysproporcja łap do reszty jest niezła trzeba przyznać

Opublikowano

195 cm/ 84 kg. Jakoś 1-1,5 roku trenowałem hantelkami, trochę drążka i pompki. Niecałe 3 miesiące temu kupiłem ławeczkę i obecnie na niej właściwie tylko pracuję ( rozpiętki i winda ). Macie racje z dysproporcją, ale dopiero teraz nad klatą pracuje i już są efekty pierwsze, dzieli mi się na pół i niedługo zacznie się od dołu cycek uwypuklać :P. Sztanga później dojdzie, bo z uwagi na wiek to nie jest do końca bezpieczne, zwłaszcza przy moim tempie wzrostu. Dzięki za szczerze słowa, na wakacje wrzucę nowe foty ;)

Opublikowano

Strasznie wysoki jesteś , i mówisz jeszcze rośniesz, przypałowo. Właśnie ile masz lat?

Opublikowano

W profilu ma wpisane 15, ja (pipi)e, jaki dryblas ;)

Opublikowano

Niewyrobiłbym z wpierdalaniem przy takim wzroście , mam 180 a i tak szamam i szamam

Opublikowano

No mnie to miesnie żuchwy bola od mielenia zarcia : D Mam 178, choc chcialbym miec raczej 185, no ale co zrobic, geny to geny :)

Opublikowano

No dobrze że są gainery bo wogóle bym nie dał rady ;) Mi by pasowało tak 185-190 , no ale przynajmniej mając 180 nie musze tyle kasy na jedzenie wydawać i odżywki więc są i plusy

Opublikowano

Ja naturalnie na razie i mam nadzieję, że ciągle, ewentualnie kiedyś, może, MOŻE, jakieś białko, ale się nie zanosi. Niby jakbym miał 90-95 kg to byłoby ok, ale w moim wieku taka waga nie byłaby ok, z uwagi na słaby ciągle kręgosłup.

Opublikowano

Tak czytam co piszesz, i sie zastanawiam ile w tym prawdy, bo ja majac 16 lat przerzucałem juz całkiem konkretne ilosci żelastwa:)

Opublikowano

Golusia prawda, myślisz, że jestem fakem? Poza tym w tym wieku rok to spora różnica, ja planuję z sztangą w grudinu/styczniu zacząć.

A napisałem głupotę jakąś :D ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chłopaki pomóżcie mi bo czym więcej czytam tym mniej wiem. Mam 17 lat, 180cm wzrostu i 74kg. Po 10 miesiącach przerzucania żelastwa mi się trochę znudziło. Chce się trochę wspomóc i korzystając z wolnego czasu w wakacje zainwestować w mass xxl treca i krete olimpu mono. Czy jak będę brał tego gaina i kretę plus wpier.dalał sporo i różnie z sześć razy dziennie to w przeszło miesiąc dobiję 80 kg? Ofkoz będę ćwiczył z dużymi obciążeniami 5 razy dziennie wszystkie partie + rowerek, skakanka i kosszykówka z siatą. Chcę 80 kilo bo to moja idealna waga o jakiej myślę i nie mam głowy do diety bilansowania za bardzo bo bym nie dał rady. Po tym co napisałem będę miał jakieś mocne spadki mięsa? Jak je ograniczyć?

Opublikowano

6 kilo mięśni w miesiąc oczywiście że nie ma szans. Dieta to podstawa , ułóż chociaz jako taką diete żeby było te 2,5-3g białka na kg masy i z 6g węgli. odpuść sobie te wakacje nie wpadnie Ci 6 kilo, tymbardziej ze skoro juz 10 miechow cwiczysz to juz nie rosniesz tak jak na początku ;)

Opublikowano

6 g węgli? o c h u j a ł e ś ?

Cytat
będę ćwiczył z dużymi obciążeniami 5 razy dziennie wszystkie partie + rowerek, skakanka i kosszykówka z siatą.

Nie wiem czy wiesz, ale to masło maslane jak masło maślane, to co napisałeś. Jak chcesz masę to po co ci rower i skakanka i kosz z siatką? I nie cwiczy się 5 razy dziennie wszystkich partii. Po tym co napisałeś na pewno nie uda ci sie zrobić 6 kg w miesiąc, ale nie zrobiłbyś 6 kg mięśni w tym czasie nawet jakbyś to dobrze rozplanował.

Ułóż dietę i program treningowy, albo poszperaj w internecie wszystkiego "na masę"

Edytowane przez gekon

Opublikowano

6g na kg masy ciała. Coś nie tak?

Opublikowano
  W dniu 20.06.2010 o 12:51, gekon napisał(a):

Cytat
będę ćwiczył z dużymi obciążeniami 5 razy dziennie wszystkie partie + rowerek, skakanka i kosszykówka z siatą.

Nie wiem czy wiesz, ale to masło maslane jak masło maślane, to co napisałeś. Jak chcesz masę to po co ci rower i skakanka i kosz z siatką? I nie cwiczy się 5 razy dziennie wszystkich partii. Po tym co napisałeś na pewno nie uda ci sie zrobić 6 kg w miesiąc, ale nie zrobiłbyś 6 kg mięśni w tym czasie nawet jakbyś to dobrze rozplanował.

Ułóż dietę i program treningowy, albo poszperaj w internecie wszystkiego "na masę"

Poje.bało mi się 5 razy tygodniowo ofkoz po 1,5h mniej więcej. Do rowerka się nie zmuszam bo i tak mi służy jako środek transportu, a siate i kosza to kocham więc gram jak tylko mogę. Nie wiem, może dam sobie z tym spokój (masowaniem) i przeznaczę flotę i czas na coś innego. Na zdobycie masy będę miał jeszcze czas ;)

Edytowane przez tomsecret1993

Opublikowano
  W dniu 20.06.2010 o 13:01, canabis napisał(a):

6g na kg masy ciała. Coś nie tak?

Jeśli nie przeszkadza, że masa, którą zrobisz będzie porośnięta grubą warstwą tłuszczu to nie. Moze byc 6g. Chociaż, osobiście dałbym nieco mniej, do 4 g, a najlepiej to w ogóle pojechał z dietą CKD, ale jak kto woli nie.

tomsecret1993

5 razy w tygodniu to też za dużo. Trenujesz 3 razy w tygodniu, bo muisz mieć czas na regeneracje. Jak jesteś młody i nie używasz supli to jedz co tam sobie chcesz, jak dodatkowo grasz w piłe to tym bardziej jedz ile wzlezie i obserwuj efekty. 6 kg da się zrobic w miesiąc jak najbardziej. Pytanie tylko czy chcesz 6 kg tłuszczu czy miesni. Masz 17 lat więc jakaś dieta poważna i liczenie nie ma sensu. Tym bardziej bawienie się w odżywki. Zacznij po prostu cwiczenia 3 razy w tygodniu z planem FBW i obserwuj co sie dzieje. Jak nie bedzie przyrostów to jedz więcej i mnie areobów, jak bedziesz obrastał w tłuszcz to dodaj areoby itp

Edytowane przez gekon

Opublikowano
  W dniu 20.06.2010 o 13:22, tomsecret1993 napisał(a):
  W dniu 20.06.2010 o 12:51, gekon napisał(a):

Cytat

Poje.bało mi się 5 razy tygodniowo ofkoz po 1,5h mniej więcej. Do rowerka się nie zmuszam bo i tak mi służy jako środek transportu, a siate i kosza to kocham więc gram jak tylko mogę. Nie wiem, może dam sobie z tym spokój (masowaniem) i przeznaczę flotę i czas na coś innego. Na zdobycie masy będę miał jeszcze czas ;)

Jak Ty chciałes w miesiąc uzyskać jakiekolwiek przyrosty masy? 5 razy w tygodniu? rower, kosz, siata. Z takim planem to te 6 kilo przybędzie Ci może akurat na nastepne wakacje :P

Co do węgli to gdybym jadł mniej to chodziłbym głodny a to tez niefajne, zależy po prostu od przemiany. No i od celów , ja bardziej celuje w posture np tysona a nie jakiegos kulturysty ;)

Opublikowano

Da się zrobić kilka kilo w miesiąc, może nie 6, ale 4-5 spokojnie. Jednak mam tu na myśli pierwsze miesiące ćwiczeń, bo po 10 miechach ćwiczeń to już raczej odpoada.

Wg. mnie tomsecret, po takim okresie, nawet mimo wieku, możesz spokojnie inwestować w jakieś odżywki, przede wszystkim dobre gainery. Może później kreatyna, ale to tak w przyszłym roku. Nie ma co demonizować odżywek, wiek i staż już masz odpowiedni. Weź jednak do siebie te sugestie na temat zmiany treningu, no a dieta też musi być przynajmniej w średnim stopniu zorganizowana (5 posiłków dziennie, odpowiednie proporcje białka i węgli).

Opublikowano

jw, tez nie wiem czemu negujecie gainery na początku ćwiczeń, wg mnie gainer to praktycznie niezbędnik przy pakowaniu, porcja gainera to tak jak zjeśc dobry obiad a nie każdy ma czas robic dajmy na to 2 obiady dziennie. Z kreta mozna poczekać ale gainera waliłbym smiało na jego miejscu. No ja w pierwszym miesiącu z 69kg wjechałem na 73kg ale jakaś tam dieta i gainer to był podstawa

Opublikowano

bez diety nie ma zadnego startu ;]

Opublikowano

Nie wiedzialem gdzie to napisac wec wale tutaj :

Czy ktos z was mial juz dosyc duze objawy stagnacji na danych partiach ? Od prawie pol roku biceps i triceps stoi w miejscu i tak sie zastanawiam co moge robc zle? Dieta jest ,dobry ciezki trening jest , technika jest ... ale moze tu chodzi oto ze za bardzo przypie.dalam w treningu ,robie po 16-18 serii w poniedzialek i 12 w piatek na biceps ,w srode 15 serii na triceps i organizm nie daje rady z regeneracja tych partii?Jak to jest z tymi partiami ? jak je cwiczyc ,ile razy w tygodniu i z jakim ciezarem ? czy ktos z was mial juz problem ze stagnacja i poradzil sobie w jakis sposob z tym ?

Edytowane przez XM16E1

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak gotowy przepis, który sprawdzi się w każdym przypadku, ale to już pewnie wiesz :) Na każdego dana forma treningu może działać ciut inaczej (lub nie działać wcale). Niemniej już na pierwszy rzut oka widać, że zbyt intensywanie katujesz ten bic. Moja propozycja jest taka: trenuj go wyłącznie 1 raz w tygodniu wykonując 3 ćwiczenia (po 3 serie w każdym). Mniejsza ilość powtórzeń na rzecz większego ciężaru, z którym jednak także nie wolno Ci przesadzić. Trenuj tak by dobrze czyć pracę bica przy jego napinaniu. Np taki układ: 3x 10-8-8 w każdym ćwiczeniu.

Co do samych ćwiczeń: ze swojej strony polecam modlitewnik (sztanga lub sztangielki) + dwa dodatkowe wg. uznania (u mnie dobrze sprawdza się także chwyt młotkowy i drążek wyciągu dolnego na dobicie bica na końcu jego treningu).