Skocz do zawartości

Który MGS najlepszy?

Gość

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który MGS jest wg Ciebie najlepszy ?

• Metal Gear Solid
      17
    • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
      9
    • Metal Gear Solid 3: Snake Eater
      18
    • Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzednia ankieta była przestarzała i trochę ją popsułem. Zaczynamy od nowa, nie trzeba pisać postów.

Opublikowano

ja napiszę post a co mi tam- niesamowicie ciężki wybór.Dziś myślę,że najlepsza jest jedna część,jutro że inna....dylemat totalny

Opublikowano (edytowane)

Niezaprzeczalnie - 1ka czyli - Metal Gear Solid

W zadnym nastepnym MGSie, ba w zadnej nastepnej grze nie odczuwałem takich emocji podczas grania, historia tak mnie nie porwala, a grywalność nie uwiezila przed telewizorem...Niesamowita gra

Edytowane przez Xymek
Opublikowano

Ja postawiłem ptaszka przy dwójce. Bo jak ja tego nie zrobię, to kto?

Opublikowano

Bez chwili zastanowienia wybieram Metal gear solid na psxa , 2 część to jakieś nieporozumienie fabuła niezbyt kręci , główny bohater niezbyt przypadł mi do gustu . Po prostu mgs 1 ;d początkowe intro chyba najlepsze z wszystkich gier na playstation 1 fabuła najlepsza , najbardziej porywająca , grafika wiadomo na nikim już nie zrobi wrażenia ale to się nie liczy .

Opublikowano
Ja postawiłem ptaszka przy dwójce. Bo jak ja tego nie zrobię, to kto?

Ja też oddałem swój głos na SoL :) Nie przeszkadza mi żaden Radien czy przegadane scenki, wręcz przeciwnie - inaczej nie wyobrażam sobie tej części.

Opublikowano

MGS1 - jedyna gra, ktora przeszedlem kilkukrotnie i nie znudzila sie [stracilem rachube gdzies tak przy 30 przechdzeniu tytulu]. gra wymasterowana na 100% i zgwalcona tak jak Pikol gwalci Sotc xD

Gość Mr. Blue
Opublikowano

MGS4 - nie lubię żyć przeszłością, nie przejawiam też sentymentu. A już na pewno najbardziej cenię sobie własne zdanie - wybór jest więc tylko jeden, który już wielokrotnie argumentowałem.

Opublikowano

Nie głosuje, bo cholernie trudno się zdecydować. Trudno określić, który jest najlepszy. Pierwsza część, pierwsze spotkania z Snajkiem. Druga część, której chyba najbardziej się dostało, cenie tak samo jak jedynkę, trójkę, czy czwórkę. Dla mnie każdy MGS pod jakimś względem jest wyjątkowy, każdy dostarcza masę emocji, świetny scenariusz i tylko dobry gameplay ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście ,że jedynka. Nie wyobrażam sobie zagłosować na coś innego i chyba nie muszę mówić dlaczego.

Oczywiście ,że jedynka. Nie wyobrażam sobie zagłosować na coś innego i chyba nie muszę mówić dlaczego.

Opublikowano

Dwa obiektywnie najlepsze MGSy to MGS1 i Snake Eater, ale to dwójkę darzę największym sentymentem więc zagłosuję na nią. Czwórka wypada blado przy swoim starszym rodzeństwie.

Opublikowano

Zdecydowanie MGS:SE, w jedynkę grałem pobieżnie za daaaawnych czasów więc siłą rzeczy mało pamiętam(oczywiście odświeżyłem sobie ją potem, ale to już nie to). Trójeczka zabiła mnie swego czasu wszystkim, na czele z najlepszą końcówką w historii gier.

Opublikowano

1.MGS 1 psx (pierwsza część jest najczęściej najlepsza, tak jest z tą serią w moim wypadku)

2.MGS 3 ps2 (miejsce rozgrywania się tej części dżungla, fabuła, rozmach, pamiętam że długo po ukończeniu gry byłem pod ogromnym wrażeniem )

3.MGS 2 ps2 (również świetna cześć, pamiętam jak wychodziła było sporo krytyki raiden i takie tam ale osobiście przeszedłem tą cześć kilka razy za każdym razem jarając się graniem strasznie)

części 4 nie biorę pod uwagę ponieważ do tej chili dane mi było tylko zagrać w demo.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...