kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Byłem w podobnej sytuacji, z jrpg praktycznie nie miałem styczności, a parę miechów temu sięgnąłem po FF VII i weszła jak złoto, także bez obaw. Poziom trudności w głównej fabule nie jest wygórowany, system walki dosyć intuicyjny, a grindu prawie nie ma. Całość zajęła mi z 30 h, więc taki dzisiejszy standard gier "przygodowych-rpg". W miarę możliwości bierz wersję na PS3 (czyli w sumie z PSXa) albo PS4 (parę poprawek), ta na Steamie jest marna i na dodatek ma grubego buga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 VII ukończyłem za guwniaka, kolejny raz za starszego guwniaka, pewnie ze dwa razy na studiach i któryś raz ostatnio na emulatorze. Ciągle miałem wrażenie, że odkrywałem kawałki fabuły, których wcześniej nie rozumiałem, grałem bez najmniejszego znudzenia. Warto, a na emulatorze to w ogóle, bo można przyspieszyć marnotrawienie czasu (np. loading screeny przed walkami) i cisnąć historię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Jak mogę sie pozbyć tego hud'a z ekranu dotykowego w aplikacji ePSXe ? Jest taka opcja w ogóle ? Sparowałem DS4 i samo zniknęło Edytowane 18 Stycznia 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Panowie, pytanie: w europejskich i amerykańskich wersjach Yakuzy 1 i 2 na PS2 nie ma japońskiego dubbingu ? Japoniec ma angielskie napisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Co jest lepiej kupić do gier ps1 i ps2 jeśli chodzi o awaryjność? PS3 60gb czy Ps2? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Ps2. Ps3 ze wsteczna kompatybilnością osiągają spore ceny, a i są bardzo awaryjne. Większość fatów już wyzionęła ducha (ylod). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Zamówiłem Ps2 model 3900x. Głośny ale niby najmniej zawodny. Tylko teraz jaki kabel najlepiej aby podpiąć do hdmi? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Pod HDMI normalnie nie podłączysz, bo konsola nie ma takiego wyjścia. Pozostaje Ci kupić drogie urządzenie @ping takiego używa, ale to chyba z tysiaka kosztuje i mija się z celem. Ja w sumie chinche z Ps2 podpinałem pod amplituner i z niego kablem HDMI pod TV. Chyba że jeszcze masz w TV wejście euro, to chinchem połączysz: Edytowane 30 Lipca 2019 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Ja podlaczam takimi 5ma kabelkami, kompozyt to chyba jest? Nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Component. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedzi. Takim czymś spróbuję https://www.amazon.co.uk/dp/B07HPF7PRT/ref=pe_3187911_185740111_TE_item Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Component albo kabel RGB to najlepsze ze "zwykłych" opcji (czyli bez jakichś dziwacznych urządzeń, upscalerów itd.). Nie wiem jak w obecnych TV, ale w moim LCDku jest jeszcze eurozłącze i nawet znośnie te gierki z PS2 wyglądają (ale i tak słabiutko w porównaniu do crtka, to wiadomo) Co do modelu, to też mam 39xxxx i mimo 16 lat na karku działa jak ta lala, tyle, że jak sam wspomniałeś, jest głośny (jak wszystkie faty). Mimo wszystko jakbym miał komuś doradzać, to polecałbym slimki, raz, że praktycznie nieawaryjne, dwa, że niemal bezszelestne (zasilacz na zewnątrz i brak wiatraka). No i malutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Xehanort napisał: Dzięki za odpowiedzi. Takim czymś spróbuję https://www.amazon.co.uk/dp/B07HPF7PRT/ref=pe_3187911_185740111_TE_item ]Mam taką przejściówkę i mi nie działa. TV z 2017 roku. Za to na innym TV z wejściem EURO działa, ale po co ona w takim TV skoro można przez EURO wpiąć. Fuck logic. 6 godzin temu, Rozi napisał: Component. O właśnie 1 godzinę temu, kotlet_schabowy napisał: Component albo kabel RGB to najlepsze ze "zwykłych" opcji (czyli bez jakichś dziwacznych urządzeń, upscalerów itd.). Nie wiem jak w obecnych TV, ale w moim LCDku jest jeszcze eurozłącze i nawet znośnie te gierki z PS2 wyglądają (ale i tak słabiutko w porównaniu do crtka, to wiadomo) Co do modelu, to też mam 39xxxx i mimo 16 lat na karku działa jak ta lala, tyle, że jak sam wspomniałeś, jest głośny (jak wszystkie faty). Mimo wszystko jakbym miał komuś doradzać, to polecałbym slimki, raz, że praktycznie nieawaryjne, dwa, że niemal bezszelestne (zasilacz na zewnątrz i brak wiatraka). No i malutkie. Kompozyt to najtańsze możliwe rozwiązanie dające bardzo dobry obraz i również je polecam Edytowane 30 Lipca 2019 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 30.07.2019 o 19:29, Plugawy napisał: ]Mam taką przejściówkę i mi nie działa. TV z 2017 roku. Za to na innym TV z wejściem EURO działa, ale po co ona w takim TV skoro można przez EURO wpiąć. Fuck logic. O właśnie Kompozyt to najtańsze możliwe rozwiązanie dające bardzo dobry obraz i również je polecam W moim tv jest wejscie tylko na hdmi ale na szczęście przejściówka działa. Edit Trochę ucina obraz od dołu. Minimalnie ale widać. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Xehanort Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Sorry za post pod postem ale kupiłem ps1 i przyszło z takim kablem. Istnieje taki do ps2? Nie ucina obrazu tak jak tamten adapter. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 26 minut temu, Xehanort napisał: Istnieje taki do ps2? A PS2 nie miało przypadkiem takiego samego wyjścia jak PSX? Chyba, że w PSOne, a PS2 Slim się coś pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Square napisał: A PS2 nie miało przypadkiem takiego samego wyjścia jak PSX? Chyba, że w PSOne, a PS2 Slim się coś pozmieniało. Idiota ze mnie. Sprawdziłem i wejście takie same. Jakość obrazu w grach ps2 lepsza za to w ps1 nie zauważyłem dużej różnicy(górne zdj wejście antenowe, dolne adapter). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Panowie jak wygląda sprawa z regeneracją płytek z PSX'a? Chodzi mi głównie o poprawienie stanu wizualnego. Mam kilka gierek z płytkimi ryskami i zastanawiam się czy nie wydać tych kilku złotych by to poprawić. Czy są jakieś negatywne skutki takiej regeneracji? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Norbi z PE, zregeneruje Ci za 8 dyszek 10 płyt: http://www.norbit.pl/serwis maszyna, jaką posiada to jedna z lepszych na rynku. Regenerowałem gierki z Xa i w sumie gruba rysa zrobiona chyba cyrklem została, ale tak jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Chciałbym 3 lub 4 płytki zregenerować tylko. W Łodzi mam kilka takich punktów więc wysyłanie nie ma sensu (o ile możliwe). Zastanawia mnie po prostu czy przy tak starych płytach nic się nie stanie np. z nadrukiem na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Norbi ma maszynę za chyba 8 koła, to jest profesjonalny sprzęt: vmi hybrid 2 , reszta nie wiem czy ma taki sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Ja bym posluchal. Albo robisz cos dobrze i bedziesz z tego zadowolony, albo tanio i efekty moga byc rozne. Jezeli mowa o oryginalach to bym sie nie zastanawial, a pewnie z gosciem idzie sie dogadac tak, jak z kazdym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 W poniedziałek będę dzwonił i pytał się co i jak. Obdzwoniłem dwa punkty u siebie i mówią, że na ich maszynkach (nie pytałem jakie konkretnie mają) to głównie odratowywanie gierek, a nie estetyka. Jeszcze mam jeden punkt do ogarnięcia ale i tak pewnie skończy się na Norbim. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Pany, w przyszłym miesiącu jest epic game music. Był ktoś i w ogóle poleca wybrać sie czy raczej nie? Jakieś opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Przesiadam sie na PS4 Pro wkrotce i tu nasuwa sie pytanie. Ktora gierke z ponizszej listy odpalic, zeby docenic dobrodziejstwa tej konsoli: Horizon: ZD, God of War, Wiedzmin 3, Uncharted 4, U: Lost Legacy, RDR 2, Sekiro: SDT MediEvil ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi