Słupek 2 181 Opublikowano 28 lipca 2009 Opublikowano 28 lipca 2009 (edytowane) No i w końcu The Darkness 2 oficjalnie zapowiedziany na Comic Con. http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=47581 Zaje.biście cholernie wyczekiwany przeze mnie sequel bardzo dobrej pierwszej części. Edytowane 28 lipca 2009 przez Slupek88 Cytuj
miki77 16 Opublikowano 28 lipca 2009 Opublikowano 28 lipca 2009 Jak dubbingować będą goście z jedynki (Patton w roli Darkness rządzi!) to składam nawet pre-order. Cytuj
BartIrlandia 2 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Az sobie odpalilem dzisiaj na nowo pierwszego szpila - doprawdy gra zacna :] swietna wiadomosc ze szpądzą sikuela Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 (edytowane) W dwójce chciałbym dwie rzeczy - dokładniejsze sterowanie (O prawej gałce mówię) oraz brak wolności. Wolałbym aby był to shooter na szynach. Przez te zabawy w dzielnice NY oraz ciągłe podróżowanie po nich klimat był niestety trochę rozwodniony. Edytowane 29 lipca 2009 przez Gooralesko Cytuj
Dante 450 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Jeśli za grę weźmie się jakieś porządne studio może być całkiem fajnie. Oby tylko nie schrzanili fabuły i pozostawili tą odrobinę swobody przy poruszaniu się po ulicach NY(lub innego miejsca w którym bedzie toczyć się akcja gry) Cytuj
miki77 16 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Fabuła będzie dalej na podstawie komiksu, bo jeszcze całego wątku nie skończyli. Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 29 lipca 2009 Autor Opublikowano 29 lipca 2009 (edytowane) To chyba nie będzie spoiler to napisz ogólnikowo co się dalej dzieje przynajmniej zarys. Komiksu nigdy nie czytałem a nie mam zielonego pojęcia co może dalej się dziać. Jackie nie żyje najprawdopodobniej jest w piekle, a co dalej? Bo pewno druga część również będzie się trzymała komiksu. Nie wiem czy to z sentymentu że, The Darkness to jedna z moich pierwszych gier na klocka ale dla mnie to do dzisiaj jedna z lepszych gierek. Jeżeli chodzi o klimat, fabułę, głównego bohatera Jackiego to wysoka pólka. A przede wszystkim wciągający gameplay tzn. nie jest to typowy shooter; przejdź z lokacja a do b i wystrzel wszystko co się rusza. Właśnie ta umowna swoboda, mnogość wątków pobocznych daje całościowo ciekawy mix. No i oczywiście klimatu dopina Mike Patton, dlatego również mam nadzieję że, w 2 go nie zabraknie znaczy jego głosu heh. Edytowane 29 lipca 2009 przez Slupek88 Cytuj
miki77 16 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 (edytowane) Cytat z poradnika na Game Faqs: And yes, Jackie Estacado WILL be back! In the comics, he goes to Hell to find Jenny, comes back alone (rebuilt from a TOOTH the Darkness hid in), and meets more Family to kill off. He finally becomes a bit more of a "good guy" type after meeting Batman and a few other famous types that beleive in human spirit. He masters his Darkness and learns to create all sorts of creatures and weapons. He also has full body armor (from the start actually) and learns how to summon up Darkness from shadows some never even think to see. He eventually takes over his branch of the family, and continues to fight all sorts of crazed evil. Be it man, demon, or even angel (yes, not ALL angels are good guys!). He continues to uphold good moral fiber though, and likes to help those in need after having come around to what his powers can do. That does not mean he quits living his mafia life though. Jenny will always be with him, in his heart. Sam niestety nie czytałem jeszcze komiksu, ale muszę to jak najszybciej naprawić. Edytowane 29 lipca 2009 przez miki77 Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 26 lipca 2010 Autor Opublikowano 26 lipca 2010 (edytowane) Szczerze mówiąc to jestem zawiedziony, myślałem, że na Com Con 2010 pokażą jakiś gameplay, informacje itd. A jedyne info jakie wypłynęło to: http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/07/25/bioshock-2-s-multiplayer-dev-on-the-darkness-sequel.aspx BioShock 2?s Multiplayer Dev On The Darkness Sequel Pięknie po roku czasu ;/ i dalej hu.ja wiemy. Edytowane 26 lipca 2010 przez SłupekPL Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 stycznia 2012 Opublikowano 17 stycznia 2012 Jak dla mnie całkiem zaj'ebista gra wyjdzie Cytuj
Cr@sh 195 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Za(pipi)ista ale zupełnie odmienna imo od jedynki, grafa w cell shadingu to jedno (mi akurat podchodzi) ale szpil jest bardziej interaktywny, można podnosić jakieś śmieci, kosze i rzucać nimi w przeciwników, jest drzewko rozwojowe umiejętności etc. Dopakowali wszystko co trzeba , myślę, że sporo czasu zabierze wymaksowanie tego szpila na calaka ;-) Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 mi się nie podoba, komiksowo-kolorowa grafika nie pasuje do klimatu jaki gra wypracowała sobie w pierwszej części, na + widać trochę zapożyczeń z Bioshocka, fani Rapture szybko je zauważą 1 1 Cytuj
wrog 640 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Demko mnie kupiło. Jedynkę sobie odpuściłem, w ogóle mi nie przypadła do gustu, za to dwójka wypas - zmiana oprawy również mi się bardzo podoba. Cytuj
oskar_PL 34 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 mi się nie podoba, komiksowo-kolorowa grafika nie pasuje do klimatu jaki gra wypracowała sobie w pierwszej części, na + widać trochę zapożyczeń z Bioshocka, fani Rapture szybko je zauważą Ta gra czerpie z komiksow ! Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 19 stycznia 2012 Opublikowano 19 stycznia 2012 jak zagrałem w demo od razu przypomniała mi się XIII z PS2, tyle że trochę brutalniej tutaj jest demo wyczesane, grafika też na plus, kupię full ale neich tylko trochę stanieje Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 19 stycznia 2012 Opublikowano 19 stycznia 2012 (edytowane) Jestem zachwycony! EDIT: znalazłem dwa trailery. Gra jest mega. http://www.youtube.com/watch?v=KZNGNR5dc1s&feature=relmfu WOW Edytowane 19 stycznia 2012 przez MaZZeo Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 19 stycznia 2012 Opublikowano 19 stycznia 2012 co tu duzo pisac dla mnie miazga klimat komiksowy jak najbardziej na plus, szkoda ze demko takie krotkie ;/ Cytuj
MarekUK 0 Opublikowano 13 lutego 2012 Opublikowano 13 lutego 2012 gra całkiem niezła fajny klimat, czasami denerwująca przez światła odbierające nam moc atakuje cię 10 gości a ty musisz celować w żarówkę;-) mocne zakończenie. tylko strasznie krótka... mnie zajęła 6godzin, i kup teraz taka grę. Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 20 lutego 2012 Opublikowano 20 lutego 2012 (edytowane) Świetny fps ze świetnym scenariuszem i fenomenalnym stylem graficznym. Pierwsze wrażenie jest mega mocne i pozytywne, niestety jednak potem jest już gorzej. O ile sama rozwałka i strzelanie to pierwsza klasa (a dzięki mackom ciemności ma się dosłownie 4 ręce) o tyle niestety gra ogranicza się tylko do tego, trzeba okazjonalnie rozwalić jakieś światło albo przeciąć kabel. Jedyna odskocznia od tego to momenty gdzie kierujemy darklingiem. W sumie to nawet lepiej że jest dość krótka (6h singla) Ogólnie: + świetny feeling ze strzelania i sporo możliwości dzięki mocom ciemności + piękny styl artystyczny + dobry, momentami fenomenalny scenariusz i twisty + całkiem różnorodni przeciwnicy + fajny pomysł z chatą + klimat i "momenty" + postać Darklinga + całkiem wymagająca na poziomie Hitman - rozczarowująca końcówka - drzewko talentów mogłoby być ciekawsze - cutscenki zrobione na zasadzie tych z Batmana czyli: sztywne i niefajne - poza mordowaniem: gameplayowa bieda - niektóre postacie mega irytujące ode mnie 8-/10 Edytowane 20 lutego 2012 przez MaZZeo Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 Ja sie zawiodlem. Z mega gry zrobili zwykly korytarzowy shooter, na dodatek krotki, co moze nie jest najgorsze, bo i tak pod koniec nuzyl. Po glownej historri mamy jeszcze pare misji dodatkowych, ktore mozemy rozegrac w kooperacji, badz w pojedynke, ale to juz konczylem na sile. Nie wiem, czegos ewidentnie zabraklo, od jedynki nie moglem sie oderwac, sequel po 2 dniach poszedl do zyda. 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 Przynajmniej demo jest fajne i za darmo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi