White 23 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Nie wiedziałem czy założyć ten temat tu czy w "Alternatywie", ale skoro tu jest Mogwai... Polski zespół grający rocka instrumentalnego (tzw. "post rock"), ostatnio zdobywający coraz większą popularność w Polsce oraz za granicą. Właśnie wydali swój pierwszy album i cóż można powiedzieć- dla mnie brzmią dość podobnie do Explosions in the Sky. Całkiem fajnie się słucha, co prawda przełom żaden to nie jest, ale potencjał moim zdaniem mają. Kto wie, może wraz z kolejnym albumem stworzą coś jeszcze bardziej kreatywnego i odważnego i będziemy mieli polskiego Mogwaia? Zespół koncertuje wraz z God is an Astronaut i Caspian- 7, 8 i 9 września będą w Poznaniu, Gdyni i Warszawie. Póki co album "Aura" można dostać w Empiku za przystępną cenę 30 zł. Warto się wykosztować i przyłożyć cegiełke do rozwoju ambitniejszej muzyki w Polsce. Najlepsze kawałki z płyty to IMO "Tragedy of Joseph Merrick" i "Purr", obu można posłuchać na myspace: http://www.myspace.com/tidesfromnebula Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Najlepsze kawałki z płyty to IMO "Tragedy of Joseph Merrick" i "Purr" Dokładnie. Dobry polski band, warto się zapoznać Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mam nadzieje ze nie będą polskim Mogwaiem bo Mogwai jest do dupy. Zobaczymy jak grają, jak na razie post-rockowym zespołoem nr. 1 w polsce jest IMO california stories uncovered Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mam nadzieje ze nie będą polskim Mogwaiem bo Mogwai jest do dupy. Chyba Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 znam i lubie, na zywo dobrzy sa. a mogwai srednie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi