maciucha 11 647 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 (edytowane) Już w ten piątek startuje ósmy, ostatni sezon na który czekam z utęsknieniem. Po 3krotnym obejrzeniu każdego z siedmiu sezonów powoli dostaję bzika czy Monkowi uda rozwiązać się do końca sprawę zabójstwa Trudy . Jest jeszcze jakiś freak który też wykreśla dni w kalendarzu i odlicza dosłownie godziny do startu? Edytowane 2 sierpnia 2009 przez maciucha Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 "Well, here's the thing..." Kiedyś, kiedy na TVN leciał Monk (teraz zresztą znów puścili, a poza tym jeszcze można go jeszcze znaleźć na Universal Channel), spojrzałem czasem, ale przeważnie trafiałem na końcówkę. Jakieś trzy miesiące temu wziąłem dziada za kark i wpędziłem na dysk i migusiem, równolegle z Housem, nadrobiłem do 6. sezonu włącznie, jednocześnie rozpoczynając 7. Teraz, po dwumiesięcznej przerwie, wziąłem się z powrotem za oglądanie właśnie ze względu na 8 sezon. Premiera już w ten piątek !!! Zwiastuny podkręciły mi jaranie się o kilkaset procent :o "Wipe. WIPE !!!" Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2009 Zapomniałeś jeszcze o "It's a gift and a curse" . Tak spojrzałem na wikipedie i ostatnie dwa odcinki bedą połączone - tak samo jak w szóstym sezonie, więc coś jest na rzeczy. W zasadzie to nawet mi szkoda, że to wszystko skończy się już 4 grudnia (ostatni odcinek), spędziłem z Monkiem kupe czasu i smutno mi będzie, no... Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Ktory sezon leci na tvn teraz? Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 26 sierpnia 2009 (edytowane) Po pierwszych trzech odcinkach ósmego sezonu jestem niesamowicie rozczarowany. Miałem nadzieję, że powrócą do stylu z pierwszych czterech sezonów a tu okazuje się że zrobili z tego ciapke dla półmóżdżków. Wszystko jest zbyt oczywiste, bez żadnych ukrytych znaczeń i aluzji - nie tego się spodziewałem. Mam nadzieję, że chociaż dwa ostatnie odcinki w których podjęta będzie sprawa Trudy zostaną zrobione w miare należycie. PS. Trzeci odcinek 8 sezonu to absolutna TRAGEDIA - jak ktoś chce poczuć sporą dawkę zażenowania to polecam. Edytowane 26 sierpnia 2009 przez maciucha Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 27 sierpnia 2009 Opublikowano 27 sierpnia 2009 Maciek, Ty mnie no nie denerwuj ;<<< Na razie sobie zmasakrowałem (dosłownie) oczy Dexterem całym i nie mogę kontynuować 7. sezonu Monka, coby móc ósmy zacząć oglądać, ale od jutra powinienem ruszyć z materiałem, uposażony w okulary Nie wierzę w słabosć Monka !!111 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 4 grudnia 2009 Autor Opublikowano 4 grudnia 2009 (edytowane) Dziś emisja ostatniego odcinka - na który po obejrzeniu przedostatniego (bez niespodzianki - jak narazie najlepszego w ósmym sezonie) czekam jak jasna cholera, kto oglądał ten wie dlaczego . swoją drogą mam nadzieje na jakieś intrygujące tragiczne zakończenie czyli śmierć Monka Edytowane 4 grudnia 2009 przez maciucha Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Ja dopiero skończyłem w lekkich bólach sezon siódmy. Domyślam się, że Monk w końcu ma rozwikłać tajemnicę śmierci Trudy Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 5 grudnia 2009 Autor Opublikowano 5 grudnia 2009 Poniżej duży spoiler do ostatniego odcinka - nie oglądałeś nie otwieraj! Jako fanatyk serialu - każdy sezon obejrzałem co najmniej 3 razy a swoje ulubione odcinki nawet po 5-6 razy, jestem lekko rozczarowany. Liczyłem na jakiś tragiczny wątek którejś z postaci, a tu wszystko skończyło się happyendem . Jedynie sama sprawa Trudy jest jako taka tragiczna gdyż, człowiek dla marnego stanowiska zniszczył Monka i odebrał mu 12 lat życia, zadał cierpienie i pozbawił ukochanej osoby. Przyczepiłbym się też do samego powodu zajścia w ciąże przez Trudy - które wydaje mi się strasznie wymuszone i nienaturalne. Gdyby wtedy była z Monkiem, który nie chciał dzieci (a raczej procesu tworzenia ) to byłoby to uzasadnione a nie gdy była 20-o letnią studentką . Migawki i wspaniała piosenka Randyego Newmana na koniec odcinka, były wspaniałe, nieliczne z tak wielu komicznych sytuacji, aż coś w środku mnie zabolało i wtedy tak naprawde zrozumiałem że to już koniec. Wspaniał serial, na który był już jednak czas aby się skończył. Pozdrowienia dla wszystkich fanatyków Monka ! Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 https://www.serialowa.pl/438498/detektyw-monk-film-kiedy-premiera/ film bedzie na skyshowtime, mogliby dorzucic reszte sezonow, bo sa tylko 2 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Ciekaw co z tego wyjdzie. Cytuj
PiotrekP 1 864 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 O kurła, wróciły wspomnienia z oglądania tego na tvn, jak po południu dawali normalne seriale typu NCIS, Kobra 11 czy właśnie Monk. Szczerze, to do powrotów po tylu latach mam przeważnie obawy co może z tego wyjść. Z tego co pamiętam to Nash Bridges też miał wrócić. Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 11 godzin temu, PiotrekP napisał: O kurła, wróciły wspomnienia z oglądania tego na tvn, jak po południu dawali normalne seriale typu NCIS, Kobra 11 czy właśnie Monk. Szczerze, to do powrotów po tylu latach mam przeważnie obawy co może z tego wyjść. Z tego co pamiętam to Nash Bridges też miał wrócić. Wspaniały serial, ale moje wspomnienia z Monkiem sięgają jeszcze zaległych czasów, bo czasy Canal+ z dekoderem, który odkodowywał cały program, był to najlepszy serial w bloku C+. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 Ten film ma wyznaczoną datę premiery ? Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 4 minuty temu, funditto napisał: Ten film ma wyznaczoną datę premiery ? Kliknij link ktory wkleiłem 1 Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 22 godziny temu, Square napisał: Ciekaw co z tego wyjdzie. Cytat Jako scenarzysta i producent nad filmową kontynuacją "Detektywa Monka" czuwa twórca serialu, czyli Andy Breckman. Reżyserem mianowany został Randy Zisk, który nakręcił 112 z 125 odcinków serialu. powinno być git Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi