kanadinol 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Tak jak w temacie.2 dni temu po włączeniu konsoli wyskoczyła mi informacja,że konto zostało odzyskane na innej konsoli.Nie mogę się zalogować,po prostu jakiś .... zabrał mi konto.Czy cokolwiek da się z tym zrobić?Miałem na koncie 27000 GS + 50 w h3 i dopiero co wykupiony abonament na rok:((. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 odzyskac hasło na maila uzytego przy rejestracji? Cytuj
kanadinol 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2009 Próbowałem,wyskakuje mi informacja,że mail został wysłany,ale nic mi na pocztę nie przychodzi. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 W takim razie ktoś Ci chyba zmienił konto mailowe... Chyba że masz konto na jakimś darmowym portalu, wtedy niektóre maile lubią przychodzić grubo po czasie. Cytuj
kanadinol 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2009 Czyli poszło się kochać? Cytuj
Black medusa 2 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Hi Kanad, sytuacja co najmniej dziwna a zarazem bardzo rzadka, pierwszy raz się spotykam z czymś podobnym. Jeśli mail nie zadziała co wiązało by się z jego zmianą niestety przez osobę trzecią to pozostaje chyba tylko korespondencja z microsoftem co zapewne nie będzie łatwe. Na bank mogą sprawdzić IP i zobaczyć różnicę, ale nakłonić ich do tego nie będzie łatwo.. Ciekawe czy znajomi z Live'a Cię widzą i jakie mają info ?? Cytuj
kanadinol 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2009 Z microsoftem bez polskiego live'a ciężko się chyba będzie dogadać.Ten je(pip)ny złodziej usunął wszystkich moich znajomych z listy przyjaciół,ale można mu wysłać friend requesta i w ten sposób go podejrzeć. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 ogólnie to cała sytuacja jest dziwna. nie tak łatwo p(pipi)yć konto, trzeba mieć przecież dostęp do maila na który było konto rejestrowane. nie korzystałeś czasem z jakiś podejrzanych "promocji"? kiedyś była akcja że dostajesz msp po podaniu GT, maila i hasła do niego Cytuj
kanadinol 0 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2009 Słyszałem o tym,nie korzystałem. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 nie jesteś sam mi też jakiś frajer wbił się na konto tylko że na PSN i rozdał moje gry na 5slotów hehe (2tyg temu) Cytuj
BarteQ 1 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Ogólnie zjawisko jest dość popularne w usa czy uk. Z tego co słyszałem to sporo topowych graczy MLG straciło w podobny sposób już nie jedno konto ;] Zastanów się czy komuś nie podawałeś kiedyś hasła lub ewentualnie nawrzucałeś przez słuchawkę jakiemuś hamburgerowi. Sam znam kolesia któremu przez 2 ostatnie miesiące ukradziono 3 konta... Możesz spróbować dzwonić na infolinie xbl w uk czy gdzie tam byłeś zarejestrowany ale szczerze to nie liczyłbym że to coś da Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Ja bym próbował się z nim skontaktować poprzez XBL. Załóż nowe konto i ciśnij kolesia. Albo, trochę sprytniej, pograj w to co on razem z nim, nawiąż fałszywą przyjaźń, zaproponuj spotkanie przy piwku i... :twisted2: Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Miałem swego czasu taki komunikat ale z kontem jest wszystko jak należy. Cytuj
kanadinol 0 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 sierpnia 2009 Ogólnie zjawisko jest dość popularne w usa czy uk. Z tego co słyszałem to sporo topowych graczy MLG straciło w podobny sposób już nie jedno konto ;] Zastanów się czy komuś nie podawałeś kiedyś hasła lub ewentualnie nawrzucałeś przez słuchawkę jakiemuś hamburgerowi. Nie no,bez przesady.W jakim celu ktokolwiek miałby coś takiego robić? Nie pozostaje mi nic innego jak prosić wszystkich forumowiczów o wysyłanie skarg/negatywnych opinii/wiadomości użytkownikowi Kanad PL (nawet gt nie zmienił). Z góry dzięki,może przynajmniej skur(pip)na zablokują. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Spoko ja chętnie wyślę. Takich frajerów trzeba tępić. Szkoda, że nie wiesz skąd typ jest. Wsiadło by się w pociąg i tłuczki do mięsa poszły by w ruch ;P Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Nie no,bez przesady.W jakim celu ktokolwiek miałby coś takiego robić? Nie pozostaje mi nic innego jak prosić wszystkich forumowiczów o wysyłanie skarg/negatywnych opinii/wiadomości użytkownikowi Kanad PL (nawet gt nie zmienił). Z góry dzięki,może przynajmniej skur(pip)na zablokują. Nie zablokują! W GTA4 (oraz Halo, CoD5) gra pełno cheaterów - modderów i nic ich nie rusza, a skarg mają tysiące. Teraz wiem co to te MLG w ich profilach - bardzo popularne u tych śmieci, widać że oni dodatkowo kradną konta z MLG, a napewno glit(pipi)ą achivementy nabijając dowolną ilość GS, dowolnie szybko. Powinieneś napisać do supportu MS (taki specjalny formularz), odzyskanie jest banalnie proste, pytanie czy MS będzie chciał współpracować? MS napewno ma swojej bazie na jaki email było rejestrowane konto, jak też na jakiej konsoli było tworzone/używane, MS musi tylko zmienić na emaila na wcześniejszy i hasło. A co do kradzieży: to czy używałeś gdzieś tego konta poza konsolą? Np. wklepując email i login na jakiejś www? Ewentualnie być może mogli to ukraść przez podsłuch, swego czasu gdy grałem w NFSU na PC to login i hasło (niezaszyfrowane!) było w pliku, a logowanie było też nie https. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 dla mnie takie wałowanie to zwykłe s(pipi)ysyństwo. przepraszam za wyrażenie, ale tak jest. czy te grube, bezmózgie hamburgery nie mogą same sobie grać tymi swoimi grubymi paluchami, zamiast robić wałki i przekręty ? Cytuj
maciekk 165 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Widać gościu nic sobie nie robi. Ma paru przyjaciół, a z życiorysu wynika że ma na imię Alex i jest z Lancaster (północno-zachodnia Anglia) i spokojnie gra sobie w Halo. Cytuj
Sasori 1 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 dla mnie takie wałowanie to zwykłe s(pipi)ysyństwo. przepraszam za wyrażenie, ale tak jest. czy te grube, bezmózgie hamburgery nie mogą same sobie grać tymi swoimi grubymi paluchami, zamiast robić wałki i przekręty ? Pewnie nie chodziło o GS tylko o zakupy z XLA... Cytuj
htp 0 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Ktoś Ci mógł podrzucić keyloggera, który zapisuje co piszesz.Może jakiś znajomy znał Twoje hasło i ukradł konto? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi