Skocz do zawartości

One Piece

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odradzam oglądanie najnowszego odcinka. Co za padaka. Jak można tak zyebać taką scene =/ Gdzie ta epickość i ciary na plecach, które miałem przy mandze?

Chapter 634 - najpierw czytać, potem oglądać tą padake.

Opublikowano

Tak, dokładnie o tą scene mi chodzi.

Killabien - przeciąganie zaczęło się razem z Thriller Bark, od tego momenty idę 1 chapter = 1 odcinek. Wcześniej pewnie nie zauważyłeś,bo jak się maratonuje, to się nie rzuca to tak w oczy.

A fillery byłby milion razy lepsze od przeciągania. Zamiast 50 odcinków wolnej jak ślimak wyspy ryboludzi, z któych każdy odcinek pozostawia niedosyt, wolałbym 30 dobrych, szybkich odcinków i 20 fillerów.

nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo polepszyłoby się anime podczas mangowych wydarzeń. A tak to mamy takie odcinki jak dziś - słabe do kwadratu.

Opublikowano

673

Za(pipi)isty cliffhanger jest za(pipi)isty.

Aż się podnieciłem.

Kurde im dalej w las, tym coraz więcej twistów. Lepszego startu Nowego Świata chyba nie dało się zrobić.

Opublikowano

Który?

Ten z ostatniego panela to przecież Kid, jak można go nie poznać xD W innym jest pekoms i tamago, a dwa pozostałe to nie wiadomo - ja obstawiam nowe postacie :P

Anyłej teraz jest przerwa, potem 2 chaptery i kolejna będzie, bo cały jump w ogóle nie wyjdzie(czyli naruto i blicza tez nie bedzie)

Opublikowano

Anime ostatnio w ogóle technicze ssie pałe. Wszystko pewnie przez tę kinówkę i special, który bedzie pod koniec sierpnia. Ostatnie dwa odcinki to straszna padaka. Prównajcie sobie haki z tego epa, do haki rayleiga na archipelagu - tam to była moc, a tutaj kaszana i dzwiek wibratora. Sky walk i atak Zoro wyszło słabiutko =/// Dobrze chociaż, że manga chociaz jest za(pipi)ista

Opublikowano

Zacząłem oglądać OP, jestem na 10 ep. Fajne to to nawet, coś nie mogłem się przekonać bo przytłacza mnie ilość odcinków ale spróbuję oglądać na bieżąco.

Ani się obejrzysz, a pęknie 500 odcinków. Wciąga jak bagno na oczyszczalni Masorza :)
Opublikowano

Trailer najnowszej kinówki:

http://www.youtube.com/watch?v=pdZEy78_x5c&feature=player_embedded

Fabuła w skrócie - były admirał marynarki, tytułowy Z zakosił tajną broń marynarki, którą swoją mocą dorównuje starożytnym broniom. Coś tam pewnie bedzie chciał zniszczyć, ale wpadnie na słomków i dostanie wpier.dol. Standard raczej. Po drodze przypałęta się Aokiji!!! Co jest dość dziwne, bo w mandze go nie było jeszcze... także możliwe, że go niedługo zobaczymy :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat jak zwykle ucichł jak przestałem się wypowiadać. Eh, kiedy tu będzie taki ruch jak w Naruto :D

Zarzucam fajne AMV - polecam, mega klimatyczne i inne niż wszystkie

poza tym najnowszy tom mangi ma największy nakład w historii książek/mang w Japonii - 4.05 miliona (naruto na 2 miejscu maja jakieś 800 tys) - popularnosc tej mangi chyba nigdy nie zacznie spadac :P

A co do najnowszego chaptera - glut wreszcie padł, więc akcja się zacznie na dobre. Momentem odcinka było oczywiście odrodzenie się diabelskiego owocu. Po tylu latach czekanie wreszcie dowiedzieliśmy się czegoś nowego na ten temat :D

Opublikowano

Ja oglądam! Jest nieźle, ale kurde. Ta kreska :( Trochę się popsuła. Zerknąłem na najnowszy epek i tam to już w ogóle wygląda to okropnie. Szkoda że nie zostali przy tej z pierwszych 70ciu odcinków.

Fajny ten AMVek :3

Opublikowano

Jak dojdziesz do bieżących odcinków to przywykniesz :P

Co ty chcesz od kreski, właśnie w tamtym okresie była bardzo dobra. Po Skypii jedynie zmieniła się technologia animacji. A pierwsze 70 odcinków wygląda słabo i infantylnie.