estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 mangareader nie lubię ich, ale nie znalazłem nic ciekawszego haha, właśnie sprawdziłem że na batoto też jest One Piece, więc na nich się przerzucam Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) O ja, tam przecież momentami są takie babole tlumaczeniowe... ciekawe czy wszystko zrozumiałeś jak należy Epic faile tego typu (patrz na imiona) - chapter z czasów między alabastą a skypią gdiześ.. nawet shichibukai przetłumaczyli na seven god of pirates xd... i marizoya zamiast mariejoa. zresztą w najnowszych też jest tego mnóstwo, mogłeś juz czytać polską wersje mangareader ma najgorsze tlmaczenie(co prawda wychodzi jako pierwsze, wiec wszyscy czytają) http://i.imgur.com/rtQzJ.jpg Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 No w ostatnich chapterach z kolei przetłumaczyli ich jako Royal cośtam, ale spoko domyśliłem się o kogo chodzi Bisoromi Bear! A ty na czym czytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ja się boje, że cały ten hajp na te wszystkie tajemnice, moze nie wyjść nam na dobre Czym jest One Piece, co oznacza D.? Co się działo w pustym wieku? Skąd się wzięły owoce? To chyba trzy największe niewiadome w OP, na których wyjaśnienie ludzie czekają już latami i zapewne jeszcze pare kolejnych będą musieli. Oda musi to naprawdę solidnie przemyśleć, żeby fani byli usatysfakcjonowani po dziesiątkach różnorakich teorii, których się naczytali przez ten czas Ja jestem dobrej myśli, bo fabularnie Oda jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Co do ludzi z literką "D" i jej wolą to można snuć pewne przypuszczenia, że są to potomkowie tego wielkiego kraju z epoki pustego wieku, który został zniszczony przez założycieli Światowego Rządu. Praktycznie każdy z "wolą D" walczył i walczy z Rządem (nawet Teach). Ja za to czekam na wejście na plan dr Vegapunk'a. Człowiek o którym praktycznie nic nie wiadomo, a już ma swój wkład w historii One Piece. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 farmer, zacząłeś już tę mangę czytać wreszcie ? estel - no w środy to koczuję na mangareader, aż się pojawi pierwsza wersja, a potem czytam mangarule(czyli wersja na batoto) jak wyjdzie, żeby się upewnić, czy mangaredaer czegoś nie spartoliło Co do Royal coś tam, to to mniej więcej oznacza shichibukai po jap. Ale ja wole oryginalną nazwe, a nie tłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wiem, ale jeżeli przez 5 chapterów jest 7 gods of pirates czy cośtam, później shichibukai, a później nagle Royal cośtam to wprowadza to niepotrzebny chaos. Chociaż podejrzewam, że i tak każdy czytający ogarnia temat, to jest to denerwujące. Jak dla mnie Ci panowie mogą nazywać się nawet "kupa", byleby tego używali konsekwentnie. Przywykłem, że w fajnalach wyzywają mnie od stolców ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) btw, obejrzyj sobie 10 kinówke, bo jest nawet spoko, przed nią obejrzyj/przeczytaj chapter 0 w mandze(o ile jeszcze tego nie zrobileś), Była tam mowa o Shikim, jedynym kolesiu, który uciekł z Impel Down. I w kinówce słomki z nim walczą. Nie wiadomo czy jest kanoniczna, no ale sam Shiki pojawił się w mandze, więc obejrzeć chyba można Poznasz głosy postaci i w ogole, zasmakujesz wersji animowanej W ogóle anime mimo wszystko powolutku możesz sobie oglądać. Choćby dla tych kilku genialnych scen i mega za(pipi)istych głosów postaci. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wiesz jak były jakieś konkretniejsze walki np. Luffy z Crocodilem, czy Zoro z tym gościem z CP9 to sobie oglądałem na yt chwilkę, ale szybko zrezygnowałem. Stoją, gadają, animacja średnia, do tego głos Luffiego jest tak w(pipi).iający, że uszy mi krwawiły. Dzięki, wolę mangę Jak są rzeczywiście jakieś epic momenty w anime to mógłbyś coś podlinkować to sprawdzę. Chociaż ostatnio oglądam filmy od Bones albo Madhouse, gdzie animacja miażdży, więc wątpię żeby zrobiło to na mnie wrażenie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak możesz tam mówić o głosie Luffiego Nikt nigdy nie śmiał narzekać na jakikolwiek głos słomków, bo sa za(pipi)iste. Jestes pierwszą osobą jaką spotkałem, której się nie podoba. Laska, która podkłada mu głos jest epicka whui Animacyjnie raczej słabo, no ale czego oczekujesz po tasiemcu , Ale spoko, zaraz ci wychacze najlepsze kawałki. Luffy vs Blueno (końcówka) http://www.youtube.com/watch?v=jAFbEhTeo6U Luffy vs Lucci jest spoko, animacja w kratke, raz świetna, raz przeciętna, więc ciężko wybrać, najlepiej obejrzyj sobie całość, finał roz(pipi)ia zarówno animacyjnie jak i emocjononalnie: http://www.youtube.com/watch?v=pXzumyOblG4 37 min oglądanie XD, trochę dużo. Początek ucięty, ale już sobie daruj, ale to obejrzyj, choćby dla samego finału. Zrób to for me :* To trochę zajmie, więc zajmij się tym, a ja ci następnyc poszukam. Generalnie do dobrą animacje mają tylko walki Luffiego, więc niczego innego sie nie spodziewaj jak momentów z nim xD Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 ww.youtube.com/watch?v=pKdSp0f6rSk ww.youtube.com/watch?v=NulzUeFg2ec ww.youtube.com/watch?v=qFeRZGRhvI8 ww.youtube.com/watch?v=IQ-BW_kxZt0 ogolnie to masz sakuge jedną ww.youtube.com/watch?v=miq-QvHLMJ8 łatwiej bedzie Ogólnie dużo jest nawet takich momentów, ale ciężko wyszukać. Te sobie obejrzyj i bedzie dobrze, Sporo momentów też ma swoją siłę nie w animacji, co właśnie w seiyuu, muzyce i reżyserii scen. Dałem takie linki, bo normalnych więcej niż dwóch na post nie mozna wrzucic ._. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nie wiem, może po prostu te wszystkie złe wrażenia wynikające ze słabej kreski i animacji, jakiś kolorowych napisów itd. się skumulowały i mój mózg stwierdził, że głos też jest (pipi)owy ;] W sumie teraz jak obejrzałem walkę z Blueno to wydaje się być ok. Resztę filmików też pewnie łyknę, ale nie dzisiaj (czas). Dzięki za linki Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 No generalnie OP technicznie jest najsłabiej wykonanym tasiemcem. Im lepsza manga, tym gorsze anime, tak to wygląda jak patrzę na 'wielką trójcę' Chociaż OP głównie cierpi na ślamazarne tempo i przeciąganie - to jest najgorsze. Niemniej Luffy vs Lucci to jest must watch, najlepiej zrobiona walka w całym anime, reszta genialnych scen, to generalnie 2-3 minutowe wyskoki, które można obejrzeć na YT. Aczkolwiek czego anime nie można odmówić to klimat i głosy postaci, która zjadają na śniadanie wszystkie inne tasiemce. Mam nadzieje, że kiedyś się doczekamy rimejku, albo chociaż One Piece Kai(to to pewniak raczej) Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Tak z 1000 odcinkow zrobia 700 xD Jakos nie widze tego. W tym tygodniu mialo nie byc chaptera? Bo czekam i nic nie ma, a na koncu poprzedniego chaptera nie napisali ze przerwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 przecież dopiero w środy wychodzą, czyli jutro bedzie Nie 700 To anime można spokojnie jakieś o jakieś 60% skondensować. Obecnie idą 1 chap na odcinek lub nawet mniej + czasami fillery. A tak naprawdę na te NAJBARDZIEJ przegadane odcinki powinny pójść 2 chapy, odcinki z delikatną akcją po 2.5, a na te z akcją nawet 3 mogłyby być. I mówie o obecnych chapterach. Kiedyś 3 chapy to powienie być standard. .Alabasta przecież miała 2 chapy na odcinek średnio, a i tak można by tam to sporo skrócić. Walki na east blue miały po 3 chapy na odcinek, a i tak nie było to jakieś mega dynamiczne, więc ze zdolnym reżyserem by nawet ze 4 upchneli.. Także zakładając, że OP potrwa z 1200 chapterów to spokojnie do 450-500 się to upchnie. A gdyby chcieli nawet lekko przerobić i pucinać pewne mało istotne elementy to nawet w 400 by się zamknęli. East Blue można zamknąć w 30 odcinkach. Baroque works w 50(zacznając od laboona). Skypia + jaya ze 40, CP9 z 50, TB 20, SA z 10-15. ID z 15, MF z 10. FI z 20. Wszystko się da I jak OP będzie dalej coraz bardziej popularne to dlaczego mieliby nie zrobic, kiedy pół Japonii się rzuci na oglądanie czegoś takiego, bo mangi już nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 W tym chodzi mi o poprzedni ;D Nie ogarniam dat dokladnie, ale chyba w niedziele powinien byc nastepny skoro 12 byl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Normalnie chapter wychodzą w środy, ale z okazji święta w Japonii była przerwa. I zawsze jak Jump ma przerwe(a nie Oda) to chapter wycieka wcześniej. Czyli zamiast w ostatnią środę, wyszedł wcześniej w niedziele I następny będzie jutro. Zamiast dwóch tygodni czekania, mieliśmy to rozłożone na 2x po półtora xD Nie wiem czy skumałeś, w każdym razie next chapter jutro xd i zawsze w środy Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 farmer, zacząłeś już tę mangę czytać wreszcie ? Jeszcze nie... jakoś nie chcę sobie anime psuć. Zacznę oglądać zaje*istą kreskę w mandze to może mi anime zbrzydnąć, a tego nie chcę hłe hłe. Luffy vs Blueno (końcówka) http://www.youtube.com/watch?v=jAFbEhTeo6U Luffy vs Lucci jest spoko, animacja w kratke, raz świetna, raz przeciętna, więc ciężko wybrać, najlepiej obejrzyj sobie całość, finał roz(pipi)ia zarówno animacyjnie jak i emocjononalnie: http://www.youtube.com/watch?v=pXzumyOblG4 37 min oglądanie XD, trochę dużo. Początek ucięty, ale już sobie daruj, ale to obejrzyj, choćby dla samego finału. Zrób to for me :* Akurat jestem w powtórkach na walce Lucci'ego i Słomka i jest ostro. Gear Secando to najlepsza wg mnie technika Mugiwara. Tu po prostu jest moc w każdym ciosie. Zarąbista sprawa. Ogólnie to w arc'u Water 7 i Enies Lobby wk*rwia mnie (w anime), że 1/3 odcinka to opening z powtórkami z poprzednich co powoduje pewien niedosyt bo już się wkręcasz w akcję, a tu "to be continue" wyskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nie chcesz czytać mangi bo popsujesz sobie anime? Ty psujesz sobie mangę oglądając anime Tak jakbyś wybrał granie w pełną irytujących bugów betę jakiejś gry, zamiast pełną wersje bez bez nich Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Dokładnie. I czemu Luffy to jakiś Mugiwara w anime? Skąd to się wzięło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nie chcesz czytać mangi bo popsujesz sobie anime? Ty psujesz sobie mangę oglądając anime Tak jakbyś wybrał granie w pełną irytujących bugów betę jakiejś gry, zamiast pełną wersje bez bez nich Tak trzymaj Dahaka. Jeszcze trochę i się "złamię" . Gdybym teraz nawet zaczął czytać mangę to anime i tak bym oglądał. Z pewnością zachwycałbym się kreską Ody ale anime przestałaby mi dawać taką satysfakcję z oglądania jak teraz. Taki przypadek mam z Naruto. Dokładnie. I czemu Luffy to jakiś Mugiwara w anime? Skąd to się wzięło? Z tego co wiem oznacza słomkowy kapelusz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Straw hat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) mugiwara to po japońsku straw hat kolejne słowo jak shichibukai, nakama, yonkou, które fani lubią w oryginale farmer - ja anime tez oglądam dalej i wcale się nim nie znudziłem. W mandze po prostu poszczególne chaptery mają większe "pierd.olnięcie" podczas najlepszych scen (np haki pare odc temu, czy wejście słomianych) Porównaj sobie jak to w anime wyglądało, a jak w mandze: Przy chapterze to były mokre majty i wszyscy się jarali tym kadrem, bo jest za(pipi)isty, a w anime to było "aha spoko" Ale np. wejście luffiego z kopem na hodiego już było mocarne i za(pipi)iste, ale mimo tego, że mange znałem i wiedziałem co się stanie to i tak jarałem się strasznie. Także jak odcinek anime jest dobry to i tak mimo wszystko będzie się podobać i będzie się oglądać z przyjemnością. Przynajmniej ja tak mam. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ty się będziesz jarać wszystkim co jest z OP związane, więc nie jesteś obiektywny ;] Wiadomo, że manga bardziej epicka. Choćby dlatego, że jest mniejszy kadr = bardziej upchnięte postacie = większy Luffy w proporcji do statku = EPIC SHIT! Mangi w ogóle są za(pipi)iste, bo zazwyczaj na koniec chaptera autor daje jakiś kosmiczny kadr przy którym czytelnik robi "o (pipi)a" i czeka z kisielem (kiślem?) w gaciach do następnego tygodnia. Ale mogłyby być 2 chapy tygodniowo noooo. Dobrze, że przynajmniej śledzę 4 mangi naraz więc jak już przychodzi ta środa/czwartek to mam jaranko na cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A tam. Pomimo tego, że 3/4 ostatnich odcinków oceniłem mega negatywnie, to i tak zawsze rano w niedziele pierwsze co robie to ściągam epa w HD i oglądam. Czasami nawet drugi raz na drugi dzień, jak odcinek nie jest tragiczny OP ma to do siebie, że wcale nie wymaga za(pipi)istej animacji, żeby przyciągnąc w wersji animowanej. Takie Naruto z kolei to się ogląda tylko dla walk, bo jak widziałeś już mange, to w reszcie odcinków nie masz czego szukać. OP choćby dla humoru, który potrafi być świetnie przeniesiony na anime, czy nawet niektórych zwykłych scen, które po prostu chce się zobaczyć w ruchu. Także Farmer nie bój żaby, czytaj. Nie męcz się już z tą mega słabą wyspą ryboludzi, skończ to i zacznij nowego arca, który jest super. Ja w Naruto po przerzuceniu się na mangę też przestałem oglądac anime, w OP nigdy w życiu i to nawet jeszcze zanim stałem się super mega fanem Manga to jest jednak "to". Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Hłe hłe Yokozuny się nie boję ale na razie robię sobie powtórkę z rozrywki. Enies Lobby, a potem wojna na Marineford tak, że końcówkę arc'u Ryboludzi wezmę sobie na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi