Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Blackbeard juz jest takim koksem przeciez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Bo ukradł moc innemu koksowi. Się nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Juz ze 20 odcinkow jada do tego Doflamingo, nie doczekam sie tej walki Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Guernica czytasz mangę?Luffy vs Dofla tak na dobre zacznie się dopiero za jakieś 30 odcinków XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Czytam tylko polskie wydanie. Skanów mi się nie chce, nie przepadam za tym jak Oda walki rysuje, no i co, nadrobie te chaptery w pare godzin i tak potem tydzien czekania znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Czytam tylko polskie wydanie. Skanów mi się nie chce, nie przepadam za tym jak Oda walki rysuje, no i co, nadrobie te chaptery w pare godzin i tak potem tydzien czekania znowu. Sorki ale toć to herezja. Walki, a w szczególności ataki specjalne aż biją epickością. Tutaj podbijam Dahake bo manga > anime. W animacji walki są efektowne ale to na stronach mangi lepiej wyglądają. Czuć siłę każdego ciosu. Chyba, że chodzi ci o pourywanie walk, które na Dressrosie są mocno widoczne. Też mnie to denerwuje (zwłaszcza walka Zoro z Picą). Dwa, trzy kadry i przeskok na inne postacie, znów dwa kadry i tak dalej. Owszem wcześniej też były pourywane ale nie aż tak bardzo. Dlatego nie lubię jak załoga się rozrasta. Wtedy część postaci zostaje zepchnięta na drugi albo trzeci plan lub zupełnie sprowadzona do roli maskotek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Nie wiem, dla mnie za duzo chaosu w tych walkach i czesto sa slabo czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Nudza mnie juz te smuty z dziecinstwa Trafalgara, wlecze sie ta fabuła strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) te smuty to najlepsza część Dressrosy i co jak co, ale flashback w porównaniu do wcześniejszych odcinków to ma zabójcze tempo pchania fabuły do przodua trwa tyle co kazdy inny flashback w tej mandze po Alabaściea jak cos, to manga czeka, Dressrosa sie wlasnie konczy, a najnowszy rozdzial pokazal nam wreszcie to, na co fani czekali od 8 lat Kaido jest piękny Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 te smuty to najlepsza część Dressrosy i co jak co, ale flashback w porównaniu do wcześniejszych odcinków to ma zabójcze tempo pchania fabuły do przodu a trwa tyle co kazdy inny flashback w tej mandze po Alabaście a jak cos, to manga czeka, Dressrosa sie wlasnie konczy, a najnowszy rozdzial pokazal nam wreszcie to, na co fani czekali od 8 lat Kaido jest piękny Tylko ja mam skojarzenia z tym panem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zaczynam się zastanawiać czy dozyje konca One Piece, 78 tomów a nadal niewiele wiadomo o takim Dragonie, a tu jeszcze Blackbearda trzeba wykonczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Manga jest już skończona w około 70% wg edytorów, więc już bliżej końca, niż dalej. Jeszcze z 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 a to spoko, bo miałem obawy, 10 lat chyba jeszcze wytrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Taka nuda w mandze ze od miesiecy nikt nic nie pisze? Zoro juz otworzył lewe oko? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Dressrosa się skończyła ledwie 8 rozdziałów temu, więc nowy arc się dopiero rozkręca. Póki co bardzo mi się podoba, ale faktycznie nie ma zbyt wiele materiału, po którym aż chce się wejść na forum i napisać GOTY. Co nie znaczy, że jest słabo, po prostu bez większego hajpu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jeśli miałbym podsumować Dressrosę to jak dla mnie był to arc zbyt chaotyczny (co nie znaczy, że zły). Zbyt wiele postaci i wątków, które ciągną się już od Punk Hazard. Ale pomijając te drobne rzeczy czytało się dobrze. No może jeszcze zbyt długi. Zou na razie daje więcej pytań niż odpowiedzi (czyli standard) ale mamy raptem kilka chapterów. Ostatnio znów nabrałem chęć na powtórki i wracam na Marineford. W sumie to w ostatnich arcach brakuje mi tąpnięcia na miarę wydarzeń z Archipelagu Sabaody i ich następstw. No właśnie. Dwuletnia przerwa to do był świetny pomysł ale Oda książkowo wręcz z(pipi)ał sprawę. Nie wiem co mu tam w wydawnictwie nagadali ale jak dla mnie dał ciała wtedy. Skoro już zerżnął motyw z Naruto to mógł to zrobić dobrze. Tak, piję głównie do designu postaci. Trzy Arci minęły już od ponownego zebrania się Słomkowych, a mnie wciąż bolą oczy od Choppera, Franky'ego czy Nami. Minimalizm wystarczyłby w zupełności. Tyczy to się również cycków. Oda zawsze powtarzał, że rysuje pokaźne donice dla smarkatych chłopców i ich mokrych snów ale przegina. Wystarczy sobie prześledzić rozwój biustu Nami na przełomie tych wszystkich lat by zrozumieć o co mi chodzi. Może jara to smarkaczy ale dorosłego czytelnika już nie. Oda chyba zapomniał, że fani dorastają razem z mangą. Co do anime to bomba prawdy: stare odcinki > nowe odcinki (bez względu na to jaka by nie była zarąbista technologia) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Co do Dressrosy, to na jednej z polskich stron poświęconych one piece popełniłem kolosalny tekst podsumowujący arc, analizując każdy jego aspekt. Zapraszam chętnych do poczytania http://www.onepiece.com.pl/readarticle.php?article_id=526A anime to kaszana straszna, przeciągnie do zarzygania, 0.7 rozdziału na odcinek, animacja i kreska kuleją większość czasu, openingi do dupy, ogólnie starego klimatu zero. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja tez juz od dluzszego czasu nie ogladam anime. O ile zaraz po skipie jeszcze bylo spoko tak juz od ceasara animacja zaczela padac. To samo bylo z naruto, stara seria mistrz - animacja, muzyka. One piece sie teraz zamienia w takie nowe naruto. Mange nadal czytam though. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Pytnako do typkow ktorzy sa do przodu z manga i ogladaja aime, byl juz pokazany... Gear 4th w anime? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 w anime niczego takiego nie widzialem, walcza jeszcze z Mingo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Za jakieś 3-4 odcinki będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Tak w ogóle to Oda potwierdził, że 2016 będzie rokiem Sanjiego i poznamy jego origin story Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Niech się okaże, że tak jak Mingo należy do Tenryuubito albo przynajmniej do szlachty. Nie, wiem. Niech rodzicami Sanji'ego będą tata okama i tata okama Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Pytnako do typkow ktorzy sa do przodu z manga i ogladaja aime, byl juz pokazany... Gear 4th w anime? Przypominam, że to już ten dzień Za pare godzin odcinek powinien się pojawić na nyaa. A co do mangi to Sanji to książe/członek jakiejś ważnej rodziny i idzie się żenić z córką Big Mom Ale będzie rozpjerdol się jak Luffy z ekipą tam wbiją do Big Mom Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Dahaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Whaaa....? Tak coś czułem, że Brewka z wyższych sfer pochodzi. Ja sobie odświeżam Marinford Arc. Jakie to było dobre. W cholerę postaci, a walka i tak czytelniejsza niż ta na Dressrosie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi