Mani 685 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ktoś wie ile jeszcze dressrosa bedzie w anime trwać bo odcinki mi sie zbierają ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 1 epek mangi = 1 odcinek anime to tak z 17. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Hmmm dressrosa miała chyba z 10 rozdziałów w mandze a anime trwa i trwa i trwa ale będę cierpliwy. Nie lubię jak mi anime się urywa w połowie akcji i trzeba czekać na kolejne odcinki. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Czasy jeden rozdzial na jeden odcinek juz dawno minely. Teraz mamy srednio trzy odcinki na dwa rozdzialy wiec dressorsa tak z pol roku jeszcze potrwa. Wez lepiej mange przeczytaj. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Fak, ostatnie chaptery OP znowu sprawiaja, ze czuje sie jak guwniak. O ile arc Doffy'ego sie przeciagal to teraz znowu nie moge sie doczekac kolejnego chaptera. Jedwab by bylo gdyby Marco sie dolaczyl do niego. Chociaz pewnie zbyt potezny jest na to. Zreszta Luffy juz ma swoja flote, jak (pipi)nie to sie bedzie dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Ja mam w mandze przerwę. Niech się chaptery nazbierają. Nadrabiam za to anime. Najpierw odświeżyłem sobie Marineford Arc i Bartie Arc by Dressrosa się skończyła. No i nie trwało to długo. Raptem jeszcze kilka epków do ostatecznego zakończenia. No i nie trwało to pół roku. Choć i tak anime dłuży się niemiłosiernie. Pierwsze 5 min. można śmiało skipować bo to tylko opening i powtórki. A potem już tylko przeciąganie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Już chyba kiedyś pytałem, ale czy warto w to się pchać? Trochę mnie przeraża ilość odcinków ale jestem teraz na 20 i bardzo fajnie się ogląda, ale próbowałem kiedyś bleacha z dłuższych tasiemców i nie dotrwałem do końca a nie lubie tracić czasu na coś czego nie skończe. Może lepiej mange czytać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Czytaj mangę. Gdyby anime trzymało poziom z pierwszych 50 odcinków, to byłoby GOTY. Teraz to jest kaszkanka. Edytowane 18 Marca 2016 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Już chyba kiedyś pytałem, ale czy warto w to się pchać? Trochę mnie przeraża ilość odcinków ale jestem teraz na 20 i bardzo fajnie się ogląda, ale próbowałem kiedyś bleacha z dłuższych tasiemców i nie dotrwałem do końca a nie lubie tracić czasu na coś czego nie skończe. Może lepiej mange czytać? Jak najbardziej warto. Manga ma już 800 rozdziałów i dalej trzyma fanów za jaja, oferując prawdziwy fabularny rollercoaster z dziesiątkami, jeżeli nawet nie setkami już, pokręconych postaci. Ostatnimi czasy poziom trochę spadł, tak że zamiast 10/10 dałbym 8/10, ale najnowszy arc się w tańcu nie pierniczy i zrzuca bombę za bombą, odpalając jednocześnie odliczania do atomówek, które mają szansę konkretnie pozamiatać No i fabularnie powolutku zbliżamy się już do końca. Nadal jest mnóstwo rzeczy do pokazania, ale widać już metę. Anime możesz oglądać, tylko że z czasem staje się ono coraz gorsze jeśli chodzi o jakość wykonania, więc przeskok na mangę prędzej czy później cię czeka, pytanie tylko kiedy. Jak dla mnie to możesz spokojnie oglądać do 517 (omijaj fillery). Przeciąganie, które zaczyna się w okolicach 300 odcinka nie powinno cię jeszcze zbyt mocno boleć, bo będziesz leciał na hajpie fabularnym i chłonął odcinek za odcinkiem. Od 517 do 628 - to już oglądanie może być bolesne, ale przy maratonowaniu może będzie dało się przeżyć, zależy od tego jak bardzo będziesz wciągnięty. Od 628 anime sobie odpuść i przerzuć się na mangę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No ale G-8 (odcinki 196-206) mógłby sobie obejrzeć bo to najlepszy filler. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Nadrobiłem mange i co ja czytam? Jakie bomby Jaram się jak Yano z majonezu. I ta beka z ninjutsu w Naruto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 piękne czasy dla fanów one piece nadchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Szkoda tylko, ze w tym tygodniu przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 No ale G-8 (odcinki 196-206) mógłby sobie obejrzeć bo to najlepszy filler. G-8 to najlepszy arc jaki kiedykolwiek powstal w chinskich bajkach jako zapchajdziura. Ko-ko-ko-ko-kooondoriano? Co tam sie w mandze dzieje? Kurcze, przestalem ogladac anime w polowie akcji na Dressrosie, dokonczyli juz ten arc? Mozna wznawiac ogladanie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Jeszcze się nie skończył w anime. W mandze tak.Weż olej to śmierdzące anime i czytaj mangę, bo jest 10x lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 obecnie anime to odpowiednik ktorego chaptera? bo nakrecacie hype Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) 790dołącz do manga master race, a zobaczysz jak błądziłeś oglądając tylko animei jak coś to czytaj na kissmanga, bo tam mają zazwyczaj najlepsze dostępne w necie tłumaczenie i dobrą jakość skanów (tylko ze strony zamiast przeklikiwać to się przewija w dół)to było w najnowsyzm odcinku:http://kissmanga.com/Manga/One-Piece/Chapter-790?id=251232 Edytowane 22 Marca 2016 przez Dahaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 W anime są fajne nowe nutki w ost plus z ciekawości warto sprawdzić animację Gear 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 790 dołącz do manga master race, a zobaczysz jak błądziłeś oglądając tylko anime i jak coś to czytaj na kissmanga, bo tam mają zazwyczaj najlepsze dostępne w necie tłumaczenie i dobrą jakość skanów (tylko ze strony zamiast przeklikiwać to się przewija w dół) to było w najnowsyzm odcinku: http://kissmanga.com/Manga/One-Piece/Chapter-790?id=251232 Mange czytam, ale to co jest wydawane przez jpf, wszystkie tomy prawilnie w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 No ja też kolekcjonuje wydanie jpfu, ale, że są sto lat za murzynami, to trzeba czytać skany nowych rozdziałów. Przy mandze jest po prostu większe pierdyknięcie jak się coś widzi po raz pierwszy, niż przy anime, które starcza się coraz bardziej i bardziej i psuje scenę za scenę, albo paskudną kreską, albo okropnym przeciąganiem. Polecam być z mangą na bieżąco, bo wrażenia są lepsze po prostu no i jesteś rok do przodu z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Pewnie tak zrobie. Wydanie od jpf pozwala odswiezyc sobie fabule Cytuj Odnośnik do komentarza
Blackened 4 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Za pierwszym razem doszedłem do 500, który pozwalał akurat wtedy być na bieżąco. Teraz jestem w czasie rewatchu i cholera muszę przyznać. Ta seria jest cholernie infantylna, ma durnych bohaterów i jeszcze durniejszych przeciwników, ale ogląda się ją świetnie. Raczej nigdy z niej nie wyrosnę Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 OP ponownie z tygodnia na tydzien coraz ciekawsze. Znowu mamy odniesienie do Rogera oraz tym razem Odena. Momo rowniez moze byc jednym z D. Chce nastepny! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 co za rysunek Najnowszy rozdział można podsumować jednym słowem - zaorane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ciekaw jestem jak to sie teraz potoczy. Jeden team leci ratowac Sanji'ego, inni wracaja do Wano. Mam nadzieje, ze bedzie to przedstawione przejrzyscie. Strasznie sie jaram OP w tym tygodniu (i ostatnio w ogole). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi