Skocz do zawartości

One Piece

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej akcja skupi się

odbiciu Sanjiego z rąk Big Mom, a ekipa w Wano będzie działać offpanel i dowiemy się co robili jak Luffy, Sanji i reszta zawitają na wyspę samurajów

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dahaka czytałeś ostatnie chaptery? Na pewno.

Po tym jak zmasakrował Kida, Luffy ma zerowe szanse z Kaido nawet gdyby od razy wskoczył na Gear 4. A co gorsza Król Bestii obrał sobie za cel Słomkowych. Do tego szczyt władców na Marineford. Ja (pipi)e. Czy ta manga ma jeszcze jakieś granice? Plus sprawa jednej z córek Charlotte. Tej zaręczonej z Sanjim. Jakaś teoria jest, że poznaliśmy ją już podczas incydentu na wyspie ryboludzi. Przy przedstawieniu Big Mom pojawiła się laska z trojgiem oczu, a jest łudząco podobna do tej z plakatu z ostatniego chaptera.

Opublikowano

No wiadomo, że czytałem. 

Mariejoa, nie Marineford :P To dwa różne miejsca

Co do Kaido, to są dwie opcje. Pierwsza opcja to grupowa bitka jak z Oarsem na Thriller Bark, tylko tym razem Luffy, Law, Kid i kij wie kto jeszcze, może i nawet cała "najgorsza generacja"

Druga opcja, to powrót nightmare Luffy'ego, który w połączeniu z Gear 4 da radę Kiado. To Kaido zabił całą załogę Morii, więc cieniowaty grubas na pewno powróci na starcie z nim, no i istnieje szansa, że zabierze cienie różnych koksów i wpadkuje wszystkie w Luffy'ego robiąc z niego potwora na poziomie Kaido.

Osobiście preferowałbym tę pierwszą opcję, ale druga tez zła nie jest

Co do córki Big Mom - to na 99% to jest ta trzyoka. Wyglada identycznie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie lepiej po prostu przeczytac mange?

zwłaszcza, że dressrosa w mandze ma 101 rozdziałów, więc jak widac tempo anime jest ślamazarne jak nigdy wcześniej

Opublikowano

nie lepiej po prostu przeczytac mange?

zwłaszcza, że dressrosa w mandze ma 101 rozdziałów, więc jak widac tempo anime jest ślamazarne jak nigdy wcześniej

Ja oglądam arc'ami. Jakbym miał tydzień czekać na kolejny ep to by mnie chyba coś trafiło.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Co sie dzieje w Japonii z okazji premiery kinowki to sie ogarnac nie da, wszedzie jest One Piece Gold, Tokyo cale nim obklejone, parki, atrakcje, otwierasz lodowke, a tam One Piece. Ludzie chodza w straw hatach i sandalach XD.

To jest co tylko dzisiaj dostalem bo zachcialo mi sie slodyczy. Za tydzien na kinowke do kina.

91971d15d40234ba5361c5ef6c249db5.jpg

Edytowane przez Zetta
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Specjalnie sie nie skupialem na robieniu fot z tego szalenstwa bo to juz normalne dla mnie jest.

Tutaj sa jakie zrobilem.

e4e89ff55a1683843949043016b3d217.jpg

3cda87cdd1121fd9685a4dc99684d7ae.jpg

6fc3d4c80661ad3a08e46f69b9b716e5.jpg

920413675cfeb38e0391263ed8632320.jpg

Edytowane przez Zetta
  • Plusik 3
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czytałbyś mange, to bym miał z kim pisać :P

Nudy nie ma, ale ciągle jesteśmy w początkowej fazie arca, gdzie jest mniej akcji, a więcej przedstawiania postaci i podbudowy pod przyszłe wydarzenia. No i dużo dobrej dramy. Najnowszy rozdział był mocny.

Wszyscy czekają aż zacznie się

ślub Sanjiego

, bo na to jest największy hype w tym arcu.

Opublikowano

Specjalnie się zarejestrowalem by Ci odpowiedzieć Dahaka :D 

Rówież czytam mangę i osobiście czekam jak rozwinie się akcja 

Z Jimbeiem, co z nim jest, kiedy się spotkają i co najważniejsze trochę za szybko się to wszystko toczy w kierunku Big Mom, będę zdziwiony jak będzie już eliminacja tego yonko. Tak samo co z armią rewolucjonistów, Dragonem, jest w tej chwili pare na prawde ważnych dla świata OP rzeczy.

Co do anime, wszystko toczy się w swoim tempie, niestety 1 chapter na odcinek to malutko i się to wszystko dłuży.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakie zdrady, jakie sojusze... Kolejny chapter to będzie fajna bomba. Czekam aż cały ten plany delikatnie mówiąc, jasny chuj trafi.

Od motywu z mlekiem zakręciła mi się łezka w oku. Tęsknię do czasów humanoidalnych przeciwników, a nie biszkopty i baobaby. W ogóle za stary się już robię na tą cukierkowość niektórych motywów. Whole Cake Island to jak dla mnie najgorsza miejscówka jaką dotąd odwiedzili Słomkowi.

Opublikowano

Niedługo Wano, feudalna Japonia, samuraje i Kaido ze swoją bestialską ekipą, więc będziesz miał zupełne przeciwieństwo cukierkowatego dziwactwa w krainie czarów Big Mom :P

Opublikowano

Pół roku w kontekście One Piece (które w tym roku obchodzi 20lecie btw) to niedługo :D Oda zapowiadał, że Wano i Reverie zaczną się jeszcze w tym roku.

Opublikowano

Mi sie podoba obecny arc (chociaz poprzedni bardziej (z Donflamingo)). Fajne postacie, coraz wieksze szychy, walka z Yonko czyli raczej na pewno Luffy dostanie jakiegos power-upa (moze cos z haki?). Czytam co tydzien i czekam az sie zacznie ta impreza.