Figaro 8 301 Opublikowano 8 grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 grudnia 2023 Tez byłem zachwycony jakoś do 130 epizodu. Potem kreska już nie jest tak fajna i rysunkowa, a odcinki zaczynają się coraz bardziej rozwleczać. No i uniwersum zaczyna być coraz większe, a ja właśnie najbardziej pokochałem te krótkie, pirackie przygody grupki przyjaciół. Koniecznie obejrzyj pierwszą kinówkę bo była bardzo fajna 1 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 No właśnie chciałem pytać czy te kinówki to coś nowego czy po prostu jakieś skróty upchnięte w film. Oprawa goty. Lubię te oldschoolowe bajki, kiedyś to było. Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 (edytowane) Większość to nowe rzeczy, 8 i 9 to powtórka wydarzeń z oryginalnego anime. Z kinówek to polecam 6 - bardzo inny klimat niż anime/manga, ale sztos. 4 też się może spodobać. Do tego od Strong World (czyli kinówka 10) i dalej można wszystkie oglądać - to jest już era kinówek, w których autor maczał palce i nie śmierdzą tanimi fillerami. Ale pierwszą z nich (czyli właśnie Strong World) to dopiero jakoś po 500 odcinku można obejrzeć. Szóstą tak koło 350, a czwartą 150. Ten oldschoolowy klimat będzie powoli zanikał niestety, no ale to wiadome przy takim tasiemcu. Co nie zmienia faktu że OP to OP i zawsze ma unikalny vibe inny niż jakiekolwiek inne anime. A no i @Pupcio, odcinki 54 – 60 to fillery obesrane, więc można ominąć. 61 też po części ale obejrzyj, bo to mix fillera i wydarzeń kanonicznych. A i trivia - anime ocenzurowało flashbacki z Zeffem, w mandze on oddał całe jedzonko Sanjiemu, a sam wpieprzał swoją nogę Edytowane 8 grudnia 2023 przez Dahaka 1 Cytuj
Figaro 8 301 Opublikowano 8 grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 grudnia 2023 a ja nie polecam unikać fillerów, zawsze są to fajne, skondensowane historyjki. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 Nie ma chodzenia na skróty, trzeba obejrzeć wszystko jak leci to ten pierwszy film po którym odcinku mogę sobie łyknąć? Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 Szanuje chęć wymasterowania anime Pierwszy walnij tak po tym 61-62 odcinku a potem powiedzmy, że tak co 50 odcinków możesz walić kolejny aż do szóstego. Jak dotrwasz do tego momentu to otrzymasz dalsze instrukcje 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 Ja też szanuję. OP to chyba jedyne z większych/najbardziej znanych anime, którego nie widziałem. Ale ja oglądam za dużo na bieżąco, żeby się zobowiązać na 1000+ epów. Powodzenia pupcio 1 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 Z kinówek to gorąco polecam 6 [Baron Omatsuri and the secret island]. Tak jak Dahaka pisze sztos i musk zlasowany. Kurde zazdroszczę. Oglądanie OP po raz pierwszy to jak ogrywanie Wieśka Trzeciego. Tyle dobra... Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 17 grudnia 2023 Opublikowano 17 grudnia 2023 One Piece anime dostanie remake od WIT studio https://www.animenewsnetwork.com/news/2023-12-17/wit-studio-produces-the-one-piece-anime-series-remake-for-netflix/.205618?fbclid=IwAR1xsXplUyd6O4z_BmdNXu2wl0djyVFhMo9AAzsmAF_0AlYxfehen48xo-U Będzie całe East Blue, o niczym więcej nie wiadomo, ale pewnie jak będzie sukces, to pocisną i dalej. 2 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 17 grudnia 2023 Opublikowano 17 grudnia 2023 No to w końcu się za to zabiorę. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 17 grudnia 2023 Opublikowano 17 grudnia 2023 To sobie moment zacząłem na oglądanie Ja już na 70 epie i 1 filmie. Dalej kosior 1 Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 17 grudnia 2023 Opublikowano 17 grudnia 2023 E tam, zanim to wyjdzie to miną ze dwa lata, a jak wyjdzie to będzie zekranizowane 100 rozdziałów i nie wiadomo czy po tym będzie coś dalej. Nawet jakby chcieli zekranizować całość, to może za 10 lat przy dobrych wiatrach się uda dobić do obecnych wydarzeń. Także nie ma co czekać. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 17 grudnia 2023 Opublikowano 17 grudnia 2023 Nie no jebla bym dostał gdybym miał to oglądać 1 odcinek na tydzień Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia Najnowszy opening anime Spoiler Toei nie zwalnia i najnowszy odcinek też petarda. Scena Spoiler anihilacji Lulusii odjebana niesamowicie 1 Cytuj
Josh 4 831 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia (edytowane) Właśnie się zastanawiałem co tam na Neflixa wrzucili, a to widzę że po prostu kontynuacja właściwych wydarzeń? No przyznam, że GRUBO się robi. Cały arc w krainie samurajów okrutnie mnie wymęczył, ledwo dotrwałem do końca, ale teraz znowu zaczynam się jarać animkiem. Edytowane 15 stycznia przez Josh Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia 80 epów i 2 filmy no mam teraz troche przerwe xD Mam nadzieje niedługo powrócić Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Pamiętaj, że jakbyś chciał usprawnić tempo posuwania wydarzeń do przodu, to istnieje fanowska wersja animka z ograniczonym przeciąganiem i wyciętymi fillerami Bo im dalej w las tym anime będzie coraz bardziej ślamazarne i może zacząć męczyć bułę. Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia (edytowane) Na Netflixie wylądowała adaptacja one-shota Ody "Monsters: 103 Mercies Dragon Damnation", którego narysował jeszcze przed OP Jeden odcinek 25min, nic specjalnego, ale historia jest oficjalnie częścią lore One Piece, więc dla fanów spoko. Edytowane 21 stycznia przez Dahaka Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Dla ludzi, którzy nie śledzą anime polecam odcinek 1100. Toei znowu odkręciło kurek z budżetem na max 1 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia Początek walki Spoiler Luffy vs Lucci? No nie wiem. Start zarąbisty ale później animacja zbyt mocno idzie w groteskę chociaż nie tak mocno jak przy walce Naruto vs Pain. No ale to troszkę wina samej specyfikacji mocy Gear 5. Ogólnie to sypią groszem przy odpalaniu G5 i dobrze. 1 Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja ale atomówki lecą w najnowszych rozdziałach Cytuj
Josh 4 831 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca (edytowane) Ta walka Spoiler Kid vs Shanks Spoiler Ziomek ledwo, wręcz cudem pokonał Big Mom i to współpracując z Frafalgarem Ackermannem i myślał, że sam da radę zwyciężyć największego madafakę w tej całej serii? Trochę mnie rozbawiło budowanie suspensu przed starciem, zupełnie jakby wynik nie był każdemu znany na długo zanim pojedynek się rozpoczął. I wszystko zakończone w ciągu jednej krótkiej sekwencji. KEK Najbardziej nierówna walka od czasu bitwy Jaś Kapela vs Krzysztof Stanowski. Ale co mi się spodobało to to, że w jednej chwili Shanks jest przedstawiany jako luzacki ziomuś, taki do rany przyłóż, a w kolejnej jako bezwzględny wojownik, który nie ma żadnej litości dla swoich rywali. Liczę na więcej scen z rudym i fajnie jakby w przyszłości doszło do jakiejś dużej walki między nim, a Mihawkiem Edytowane 25 lipca przez Josh Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia Garp I on pozwolił, żeby Ace zginął. Dragona ciekawe czy pokaza kiedys w akcji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi