Shen 9 710 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 To się dzieje, chyba dożyje końca najlepszej mangi w historii https://www.animenewsnetwork.com/news/2022-06-07/one-piece-manga-takes-1-month-break-as-eiichiro-oda-prepares-for-manga-final-saga/.186407 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 3 godziny temu, Shen napisał: najlepszej mangi w historii Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 Ale to akurat prawda. One Piece jest najlepsza manga w historii. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 Zaczynalem wielokrotnie i mange, i anime. Nie wiem, chyba nie dotrwalem do Meksyku Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 5 minut temu, Dave Czezky napisał: Zaczynalem wielokrotnie i mange, i anime. Nie wiem, chyba nie dotrwalem do Meksyku U mnie tez na poczatku nie zaskoczyło, ale jak już sie wkreciłem No nie ma w tasiemcach bardziej spójnego swiata i dobrze rozplanowanej fabuły. Bleach, DB czy Naruto im dalej, tym bardziej czuło się, że fabuła pisana na kolanie, ale trzeba pisać dalej bo popularne. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 8 czerwca 2022 Opublikowano 8 czerwca 2022 Arc ktory sie obecnie skonczyl w One Piece byl zajebisty i chyba zaden inny tasiemiec nie ma tak spojnej fabuly. Nie ogladam anime juz z 11 lat ale mange ciagle czytam i rzadko kiedy sie trafiaja nudne chaptery. Gosciu bardzo fajnie prowadzi story, postacie sa spoko(zarowno te dobre jak i zle) i jak cos kiedys zostalo ustalone to potem to nie zostaje zmienione zeby dac power upa Luffiemu. No ale nie kazda manga jest dla kazdego. Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 8 czerwca 2022 Opublikowano 8 czerwca 2022 Anime ma ten problem, że nadgoniło mange dawno temu i jeden odcinek to nawet nie jest jeden chapter mangi. Strasznie sie to wlecze i ogladam co kilka lat hurtowo. 1 Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 Ostatni z wielkiej trójki, koniec pewnej ery Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 To i tak pewnie z kolejne 5 lat potrwa xd Cytuj
Farmer 3 282 Opublikowano 17 lipca 2022 Opublikowano 17 lipca 2022 Pomyśleć, że zaczynałem OP od urywków na niemieckim RTL-u. Wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło, że spędzę z serią niemal 20 lat. O ile anime szanuję tylko za odcinki do timeskip'u tak mangę za całokształt. Choć wciąż mam ból kupra do Ody za zmianę designu postaci (Robin, Choper, Franky, Brook no i Nami) to leci szacun za spójność całości. Facet stworzył kawał solidnego świata i co najważniejsze wciąż trzyma poziom po tych 25 latach. Finał Wano dostarczył ale ja zawsze lubiłem ten zakulisowy wydźwięk wydarzeń. To odkrywanie po kawałku tajemnic OP. Mangę łykam hurtowo po kilkanaście(-dziesiąt) chapterów i pogubiłem się trochę na zjeździe szych. Spoiler Sabo zrobił przewrót by uwolnić Kume ale coś tam nie pykło i jakieś newsy wyciekły na jego temat. O co chodzi? Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 18 lipca 2022 Opublikowano 18 lipca 2022 W dniu 17.07.2022 o 15:15, Farmer napisał: Pomyśleć, że zaczynałem OP od urywków na niemieckim RTL-u. Wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło, że spędzę z serią niemal 20 lat. O ile anime szanuję tylko za odcinki do timeskip'u tak mangę za całokształt. Choć wciąż mam ból kupra do Ody za zmianę designu postaci (Robin, Choper, Franky, Brook no i Nami) to leci szacun za spójność całości. Facet stworzył kawał solidnego świata i co najważniejsze wciąż trzyma poziom po tych 25 latach. Finał Wano dostarczył ale ja zawsze lubiłem ten zakulisowy wydźwięk wydarzeń. To odkrywanie po kawałku tajemnic OP. Mangę łykam hurtowo po kilkanaście(-dziesiąt) chapterów i pogubiłem się trochę na zjeździe szych. Ukryj zawartość Sabo zrobił przewrót by uwolnić Kume ale coś tam nie pykło i jakieś newsy wyciekły na jego temat. O co chodzi? Nie wiadomo o co chodzi. Wiemy tyle, ze stało się coś szokującego. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 11 sierpnia 2022 Opublikowano 11 sierpnia 2022 Obejrzalem OP film red i bardzo fajny film. Kreska i animacja bardzo dobra, troche za duzo blyskow ale fajnie sie ogladalo. No i duzo piosenek bylo ktore mi wpadly w ucho. Jak wyjdzie na Netflixie to polecam. Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 14 września 2022 Opublikowano 14 września 2022 Na ten moment to plotki, ale podobno w pazdzierniku w Polsce bedzie w kinach One Piece Red. Hype 1 Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 W dniu 14.09.2022 o 23:28, Shen napisał: Na ten moment to plotki, ale podobno w pazdzierniku w Polsce bedzie w kinach One Piece Red. Hype Juz oficjalnie, 4 listopad premiera 1 Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Zawiodłem się, nie wiedziałem, że ide na musical. Walki też słabe. Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Już tylko ja oglądam? Animacja teraz kozak, do tego sztos walki Zoro i Sanjiego a za kilka odcinków Luffy odpala gear 5 i spodziewam się czegoś na poziomie UI Goku vs Jiren Cytuj
Farmer 3 282 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Anime to widzę, że już ataki księżycowe jak w Naruto są. Może się obejrzy jak ktoś ładnie zmontuje na YT same walki. Za to manga... Wszystkie karty na stół, podbita stawka i jest sprawdzane. Szykuje się chyba królewski poker Wszyscy ważni gracze wykonali ruch i tylko Akainu uwalony biurokracją Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 W dniu 20.02.2023 o 20:54, Shen napisał: Już tylko ja oglądam? Animacja teraz kozak, do tego sztos walki Zoro i Sanjiego a za kilka odcinków Luffy odpala gear 5 i spodziewam się czegoś na poziomie UI Goku vs Jiren Widziałeś G5 w mandze? Bo jak nie to polecam zmienić trajektorię oczekiwań. Animacyjnie bankowo będzie sztos, ale sama walka będzie... bardzo łan pisowa, a nie dragon ballowa Oda wrócił z tym trochę do korzeni. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 Ja jestem właśnie w trakcie cyklicznego nadrabiania one piece jak się zbierze xxx odcinków, a zaległości było dużo bo skończyłem na udupieniu dona flaminga. Zou, krótkie i spoczko + bekowe wprowadzenie raizo. Whole cake spoko do połowy, ale ogólnie mega rozciągane momenty(krakers, katakuri i WEDDDDDDING CAKEEEEEEEE). Fajnie, że Sanji dostał dobre backstory, bo trochę to go podbiło w moich oczach, a zawsze był na szarym końcu ulubionych słomianych przez tą stulejarską jednowymiarowość. Wano obecnie jestem po 2 akcie i no animacja mocny upgrade, jedynie te aury rodem z dragon balla jakos dziwnie wygladaja w one piece i mam beke z tego, ze jak ziemia wybucha to zawsze na rowniutkie prostopadlosciany xd Ale no tez sa momenty, ze ciagnie sie niemilosiernie i gdybym tego nie bingowal to bym sie chyba zajebal ogladajac 15min odcinka o niczym co tydzien, bo sporo takich zapychaczy jest. Po Wano pewnie znowu zrobie ze 3 lata przerwy, bo styl rysowania ody to dla mnie nieczytelne bazgroly i jak zaczynaja sie walki to nie mam pojecia kto jest synem kogo. Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 17 godzin temu, Dahaka napisał: Widziałeś G5 w mandze? Bo jak nie to polecam zmienić trajektorię oczekiwań. Animacyjnie bankowo będzie sztos, ale sama walka będzie... bardzo łan pisowa, a nie dragon ballowa Oda wrócił z tym trochę do korzeni. Widziałem tylko jakieś pojedyncze kadry, nie czytam mangi, ogladam anime. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 12 marca 2023 Opublikowano 12 marca 2023 Dojechałem anime na bierząco i doczytałem reszte w mandze - przepaść pod względem tempa. Jeśli będą tak zamulać to wano pewnie do końca wakacji jak nie dłużej potrwa. Ten nowy arc egghead całkiem spoczko, bardzo dużo się dzieje w każdym chapterze, a design vegapunka jest mega zakręcony. Jedynie fanem tych seraphimow nie jestem. Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 27 kwietnia 2023 Opublikowano 27 kwietnia 2023 Ależ ta manga dostarcza ostatnimi czasy Wano mnie trochę zawiodło koniec końców, ale teraz to megatona za megatoną. A przecież ta finałowa saga dopiero co się zaczęła, aż się boje co to będzie jak się rozkręci na dobre Cytuj
Shen 9 710 Opublikowano 8 maja 2023 Opublikowano 8 maja 2023 Anime też dostarcza jeśli chodzi o poziom wykonania walk Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 8 maja 2023 Opublikowano 8 maja 2023 Noo, wczorajszy odcinek niesamowity Wspaniały czas, żeby być fanem One Piece Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi