Opublikowano 6 sierpnia 200915 l O ile się nie mylę takiego tematu jeszcze tu nie ma. Słyszałem że lepiej X'a nie kłaść pionowo bo zasłania wentylator (gdzieś to pytanie musiało się już pojawić ale tematu jeszcze chyba nie było). No i właśnie jak to z tym jest - ja mam pionowo - czy wpływa to na awaryjność konsoli? Edytowane 6 sierpnia 200915 l przez Spooky Monkey
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Generalnie - bez znaczenia. Ale był/jest jakiś mit, że lepiej pionowo, że niby ma lepsze chłodzenie et cetera, IMO to bzdura, kładź jak Ci wygodniej.
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Moim zdaniem niema to najmniejszego znaczenia mam 2 X'y i oba stoja pionowo do tej pory nie mialem z nimi problemu ;p czy to pionowo czy poziomo niema różnicy powietrze i tak jest dobrze wydmuchiwane, i nie jest to prawda ze co kolwiek zasłania, pewno odezwa się osoby co uważają inaczej ale to pewno sadza tak bardziej przez nagonkę wielkiej awaryjnosci (o ile awaryjnosć to prawda tak ustawienie konsoli niema znaczenia )
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l mam X'a już rok od pierwszego dnia stoi pionowo i ma się świetnie . i oby tak dalej
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l mam X'a już rok od pierwszego dnia stoi pionowo i ma się świetnie . i oby tak dalej Wpis. Dokładnie tak samo.
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Obojętnie jak byleby miał dookoła wystarczająco dużo miejsca na swobodną cyrkulację powietrza.
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Poziomo, bo z pionowym ustawieniem mam nieprzyjazne wspomnienia (nie chciała się wysuwać tacka).
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Najpierw poziomo - wszystko było OK. Potem zmiana biurka i ułożyłem pionowo. Po 2 miesiącach konsola się zje.bała. Gdy wróciła z gwarancji powróciłem do poziomego ustawienia i wszystko gra. Prawdopodobnie to przypadek, ale wole nie ryzykować. Niech se leży
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Ja podobnie jak wolek. Po tym jak kupiłem klocka zawsze stał pionowo "a bo mało miejsca zajmuje". Po paru miesiącach gry strasznie zaczęły się wieszać. Poszedł napęd do wymiany. Teraz zawsze go kładę i jest git (narazie)
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l Mój stoi pionowo, od miesiąca chodzi prawie non stop i żyje, zobaczymy jak będzie dalej
Opublikowano 6 sierpnia 200915 l poziomo. raz, że pionowo nie mam jak, a dwa to mój kot lubi po meblach skakać wiec mogło by być nieprzyjemnie, trzy to wyczytałem bodajże kiedyś tutaj na forum, że pionowo cos tam się stapia i ściegka a potem sie konsole wieszająi rody wyskakuja. nie wiem czy to prawda.
Opublikowano 7 sierpnia 200915 l Jak każda moja konsola poziomo. Mam złe wspomnienie po moim ps2 który stał pionowo i się "wywrócił".
Opublikowano 7 sierpnia 200915 l Mam dość mało miejsca, więc obie konsole stoją. X po prawej, PS2 po lewej stronie telewizora. Właściwie to PS2 już leży w szafie. X stał tak ponad 2,5 roku i nie robił problemów. Padł dopiero po przejżdżce samochodem. Chyba nie lubi podróży. Teraz nadal będzie stał.
Opublikowano 8 sierpnia 200915 l Moja od zawsze lezy poziomo :] zreszta kiedys przeczytalem, ze jak konsola stoi, to sa wieksze szanse na awarie.
Opublikowano 8 września 200915 l Jak konsola stoi pionowo laser bardziej sie menczy i szybciej pada zauwarzylem ze jak stoi to czesciej sie wiesza a pozatym pionowo ja latwiej stracic.