Przemulala 0 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Witam! Nasze hobby staje się coraz bardziej popularne, w związku z czym w całym kraju powstaje coraz więcej sklepów nastawionych stricte na rynek gier wideo. Mowa tu przede wszystkim o mniejszych, lokalnych sklepach, które oferują takie usługi jak chociażby wymiana gier, skup gier, naprawa sprzętu etc. Każdy prawdziwy Gracz wie o czym mówię W związku z tym wychodzę z propozycją, abyście podzielili się swoimi doświadczeniami i napisali, z jakich sklepów tego typu korzystacie w miejscu swojego zamieszkania. Wielu z nas może chcieć je odwiedzić chociażby podczas podróży (ah, te handheldy), wielu nie posiada podobnych placówek niedaleko siebie, co uniemożliwia im korzystanie z oferowanych przezeń dóbr. A zawsze istnieje coś takiego, jak wysyłka Wielu z Was powie - "równie dobrze można otworzyć najnowszego <<extrima>> i zapoznać się z reklamami takich sklepów". OK, rzeczywiście - ale wolnorynkowa konkurencja służy przede wszystkim nam, klientom. Poza tym wielu z Was może nie wiedzieć, że tego typu usługi świadczone są w pobliżu jego miejsca zamieszkania! Jestem żywym przykładem takiej historii Jesteście przekonani? Skoro tak - wypowiadajcie się, to w końcu nic nie kosztuje, a efekt może być naprawdę fajny. Żeby zachować jako taki porządek ustalmy sposób zapisu informacji. Najlepiej pokazać to na przykładzie - napiszę o jedynym sklepie tego rodzaju w Lublinie, gdzie mieszkam. Miasto: Lublin Sklep: VIP Gamer Adres WWW: http://www.vipgamer.pl/ Wypowiadajcie się! Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Obecnie nie gram, ale jak kupuje gry to obadam włąsnei pare stronek sklepów, też ych mniejszych, a zazwyczaj kończy się na allegro albo na pchlim. Póki co to tutaj udało mi się najtaniej kupić pare gierek. w tych punktach skupu to mają drożej, no ale wiadomo - żyją z tego. tutaj udało mi się kupić ze 3 gry po 20 zł, a potem na allegro zeszły każda po 30-40zł, były to starsze tytuły, na nowszych tak sie zarobić nie udało. byłem pare razy u nich: konsolki.net Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Jak jeszcze miałem gierkę, to korzystałem ze sklepów internetowych. Linków nie daję, bo regulamin zabrania. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Do Graczpospolitej by wypadalo lepiej przeniesc jesli temat ma sens. Cytuj
przema 0 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 tylko giełda komputerowa na katowickim dworcu. Tanio i blisko mam. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Opublikowano 11 sierpnia 2009 tylko giełda komputerowa na katowickim dworcu. Tanio i blisko mam. tanio na giełdzie w katosach? wolne żarty Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Playsoft -Chorzów, Katowice, Bytom i jeszcze gdzieś, w Chorzowie ceny nawet nawet ( na x'a przynajmniej ). Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Opublikowano 11 sierpnia 2009 Playsoft -Chorzów, Katowice, Bytom i jeszcze gdzieś, w Chorzowie ceny nawet nawet ( na x'a przynajmniej ). Playsoft w Chorzowie wg mnie najciekawszy.Omijać ten w Katowicach-szczególnie jeśli chcesz tam sprzedać jakąś gierkę.Frajer tam robiący podaje zawsze takie śmieszne kwoty za które odkupi,że głowa opada(np. Valkyria Chronicles skupi za 40zł,Fallout3 za 30zł itp ).W chorzowie i ceny dobre i za własne gry można uzyskać w miarę spoko kwoty tak więc i wymiana się opłaca.Często u nich biorę. Jedyny minus we wszystkich Playsoftach to kłopoty z dostaniem najnowszych gier-sklep oferuje gry jedynie z drugiej ręki(nieliczne wyjątki) więc większość nowości ląduje u nich dopiero po miesiącu od premiery jak skupią od kogoś. Cytuj
Przemulala 0 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 12 sierpnia 2009 Zauważyłem, że wielu z Was korzysta raczej z rozwiązań pokroju giełdy komputerowe czy sklepy internetowe. Cóż, sam nie tak dawno korzystałem z tych drugich, dopóki nie odkryłem sklepu w mojej okolicy. Wszystko jest teraz łatwiejsze, no i ogółem wychodzi taniej - nie ma kosztów związanych chociażby z wysyłką czy przelewem pieniędzy na konto. Ktoś zna jeszcze jakieś sklepy z grami w swojej miejscowości? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 W Krakowie jest kilka, chocby Gamesoft w hucie. Poza tym jest jeszcze OliPlay przy wadowickiej no i gielda rtv co weekend. Mimo to korzystam glownie z allegro - zwykle jest taniej a koszty wysylki to zwykle i tak groszowe sprawy. Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 (edytowane) Omijać ten w Katowicach-szczególnie jeśli chcesz tam sprzedać jakąś gierkę.Frajer tam robiący podaje zawsze takie śmieszne kwoty za które odkupi,że głowa opada(np. Valkyria Chronicles skupi za 40zł,Fallout3 za 30zł itp ).W chorzowie i ceny dobre i za własne gry można uzyskać w miarę spoko kwoty tak więc i wymiana się opłaca.Często u nich biorę. (...) Nie jest, aż tak źle ( w Katowicach ), czasami trafi się dobra okazja ( parę gier już tam wymieniłem ). Ale fakt, czasami ceny walną z sufitu. A, i z tego co wiem robi tam dwóch kolesi. Raz miałem taką sytuację, że siedzi jeden - pytam się po ile weźmie grę, a on mówi - 7 dyszek. Przychodzę parę dni później - siedzi inny, pytam się po ile weźmie ( tę samą ) - mówi 9 dyszek. Drobna różnica;). Ale generalnie można tam czasami kupić używkę/wymienić za w miarę rozsądną cenę. Ale z tego co piszesz będę musiał kiedyś obadać ten sklepik w Chorzowie:). Edytowane 12 sierpnia 2009 przez Kris Blake Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 warszawa "swiat gier" i "electronic dreams" tanie gieki i mozliwośc wymiany gier (30 zł) polecam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi