Skocz do zawartości

Them Crooked Vultures

ogqozo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kto zalinkuje po raz kolejny ?

edit:

dzięki Walt.

Edytowane przez whitesand
Opublikowano

co nie zmienia faktu, że album kopie dupe, dawno nie slyszalem czegos tak lekkiego i dobrego

dave grohl i john paul jones odświeżyli qotsa, która sie ostatnio zje.bała, nie mialbym nic przeciwko gdyby josh z qotsa nagrywał takie właśnie albumy. Rated R to plyta niepowtarzalna, nie da sie drugiej takiej nagrac, moglby zamiast lullabies to paralyze albo era vulgaris robic cos takiego

Opublikowano (edytowane)

Jesteście prostakami i nie potraficie zrozumieć tej długiej, powolnej, wymagającej płyty. To naprawdę świetna muza, tylko powolna. Za 30 lat wszyscy będą ją wspominać jako kultową.

słuchajcie ogza bo wie co mówi ;p to jest jedna z tych płyt, które można docenić dopiero po kilkukrotnym odsłuchaniu ( jak nowa płyta muse ;p ) więc nie odrzucajcie jej po 3 piosenkach ;]

jak na razie Dead End Friends, Gunman i Bandoliers to moje ulubione kawałki z tego albumu

Edytowane przez NerkoWiktor
Opublikowano (edytowane)

Ma. Oba zespoly sa chu jowe i irytujace.

+1

Po pierwszym przesłuchaniu powiem że są niezłe zagrania ale ogółem to nuda wch.uj ;<

To wszystko już gdzieś było, jak na super grupę to chu.jnia.

Ale osłuchać się muszę jeszcze.

Edytowane przez koval
Gość Grzegosz
Opublikowano

Ta płyta jest niezła, a i swoje momenty posiada. Bandoliers moim faworytem, piękny kawałek.

Właściwie to jestem zadowolony, bo nie nastawiałem się na album roku.

Opublikowano

Bedzie jak z nowym Mansonem. Pierwszy tydzien to niezdrowa podnieta typu "najlepszy album tysiaclecia 111!1", a potem z 3/4 zejdzie chwilowe zadurzenie i wszystko wroci do normy. Pozostala 1/4 to fani goscia z LZ, Josha i Grohla, ktorzy wezma w dup sko wszystko cokolwiek ci nagraja. Na szczescie wiekszosc komentarzy jakie widzialem na necie jest racjonalna, czyli w skrocie - plyta jest dluga, nudna, bez polotu, z kilkoma momentami. Takie 6/10. Gdyby ten sam album nagrali jakies nounejmy, to nikt by na to nawet nie spojrzal.

Nawet probowalem sie do tego albumu przekonac po raz kolejny, ale jednak nudny r&r to nie dla mnie. Zabawne, ze sam Grohl mowil w wywiadach, ze w obawie przed nuda beda chciel izredukowac album do 30 minut. HEHE, no nie udalo sie.

Niemniej ciesze sie waszym szczesciem.

Opublikowano

Weź nie porównuj tego do Mansona. Gdzie słabe gó'wno, a gdzie genialna płyta, którą po prostu trzeba zrozumieć.

Opublikowano

Ten kawałek z refrenem "I don't need a reaaason baby, put your arms around meeeeeee" dobry rozmiękczacz du.peczek - co prawda nie to co Flying Luttenbachers, ale zawsze. Spinasz się, wyskakujesz z jakimś 6/10 z pi.zdu (pewnie przeczytane na exordium) nie potrafiąc się pogodzić z tym, ze ten album to juz klasyka.

To kiedy grają w Polszy?

Opublikowano

Mike Patton się pomylił. Nie będą grać w Polsce.

A mogliby ch'uje. Jakoś nie mieli problemów, żeby zapier'dolić naszemu wielkiemu narodowi nazwę Warsaw i zatytułować tak piosenkę.

Opublikowano

Jak wyszla jego nowa plyta to namietnie sledzilem szaut na last.fm Dobra beka. Po dwoch tygodnaich ani jeden utwor z nowej plyty nie jest w top 15. Niestety TCV wydali tylko jedna plyte;/

Opublikowano

No tak, bo shoutbox na Laście jest najlepszym sposobem ocenienia, czy płyta jest dobra.

Pogódź się z tym, że płytka TCV jest dla ciebie zbyt wymagająca i nie potrafisz ogarnąć jej geniuszu.

Opublikowano (edytowane)

Lol przeciez ta plyta nie jest w ogole wymagajaca, takimi prostackimi kawalkami to ja sie jaralem 15 lat temu. To, ze utwor jest dlugi nie znaczy jeszcze, ze jest wymagajacy.

Edytowane przez Obsolete