Skocz do zawartości

Obraz wolniejszy od dźwięku!

Spyker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemq! Gdy oglądam filmiki w necie to obraz jest wolniejszy od dźwięku. Nie wiem czy jest tak na każdej stronie. Obecnie oglądam na kreskówka.pl i nie jest tak w każdym filmiku. Powiedźcie o co tutaj chodzi? Czy mam zainstalować nowsze kodeki??

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a jakiej przeglądarki używasz? spróbuj zaktualizować sterowniki od karty graficznej i dźwiękowej, sprawdź czy na windows update nie ma aktualizacji do UMA, może przeciążasz lącze podczas oglądania albo w tle chodzi ci jakiś zasobo żerny program, podczas oglądania sprawdź jakie jest obciążenie na procesor...

Opublikowano

UMA - Microsoft Universal Media Architectur - niektóre kartu dźwiękowe wymagają tego pakietu aby w ogóle system je widział... obciążenie sprawdzisz jeśli podczas pracy z wciśniesz ctrl+alt+del pojawi się wtedy menadżer zadań a w nim masz zakładkę wydajność, w niej masz wykres urzycia procesora i pamięci ram...

Spróbuj jak ci będzie dzaiłać taki filmik po aktóalizacji Firefox-a do wersji 3.5.2 (w ff menu pomoc i sprawdź dostępność aktualizacji...)

Opublikowano

aktualizuj ten sterownik z windows update (technologie mi się po(pipi)ały) to dziwne cholera pomyślę co by tu jeszcze, a obciążenie na procku sprawdziłeś? ile jest jak odtwarzasz a ile gdy nie?

Opublikowano (edytowane)

Zaistalowałem najnowszego flasha, ale wiadomo nie pomogło, ALE sprawdziłem użycie procesora, gdy oglądam filmik to jest 100% i nie schodzi, jak zrobie pauze i siedzie na tej stronie gdzie jest odtwarzany filmik to też 100%, 98%. Dopiero gdy np. wejde na forum psx to od razu mniej. Coś w tym musi być.

Edytowane przez Spyker
Opublikowano

jak odtwarzasz ten filmik to sprawdź jaki proces obciąża tak bardzo procesor? w menadżerze zadań, zkładka procesy w niej kliknij na pole cpu powinno ci ułożyć procesy od najbardziej obciążających po uśpione, jak by na górze znalazły się same zera to kliknij cpu jeszcze raz... napisz co ci tak obciąża procka

Opublikowano

spróbuj przeinstalować sobie firefoxa i flash playera (całkowicie odinstaluj i wgraj od nowa), a jak wygląda sprawa pod internet explorerem też tyle zasobów żre? masz aktualne sterowniki od karty graficznej, może aktualizowałes ostatnio (przed pierwszym wystąpieniem objawów) sterowniki albo instalowałes coś nowego?

Opublikowano (edytowane)

Nie ma powodu przeistalować firefoxa, bo ten sam problem występuje w IE i Operze. Nie aktualizowałem żadnych sterowników ani nic nie instalowałem. W czasie oglądania filmiku proces IEXPLORE.EXE CPU - 70% - 85%, a zaraz po tym procesie to różnie, raz System, a raz proces bezczynności.

Edytowane przez Spyker
Opublikowano

Dziwne? bardzo dziwne, podczas odtwarzania kliknij na takim filmiku prawym przyciskiem i wejdź we właściwości tam masz opcję wyłączającą akceleracje sprzętową spróbuj wyłączyć ją i sprawdź jak ci działa?

Opublikowano (edytowane)

U mnie to się nazywa przyspieszenie sprzętowe :P , ale i tak to samo. :angry: Daje link z filmikiem. Flapjack

Przez przypadek zauważyłem coś dziwnego, a mianowicie :wykrzykniki.png

Czas na nowe stery??

Edytowane przez Spyker
Opublikowano (edytowane)

Jasne, no nie (pipi) :D Też masz obraz wolniejszy od dźwięku

Ludzie oglądajcie i mówcie czy u was też coś nie teges z tym filmikiem - Flapjack

Edytowane przez Spyker
Opublikowano
Jasne, no nie (pipi) :D Też masz obraz wolniejszy od dźwięku

Ludzie oglądajcie i mówcie czy u was też coś nie teges z tym filmikiem - Flapjack

Poprostu koder (prawdopodobnie ffmpeg albo mencoder) użyty przez nich ma jakiegoś buga i zle przekonwertował plik. Koniec. Kropka.