Wiolku 1 592 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Podoba mi się, choć o dziwo większe wrażenie zrobił na mnie dzisiejszy trailer "Wilkołaka". Po prostu wolę takie klimaty. A do kina na to i na to TRZEBA iść. Cytuj
Michas 0 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Podoba mi się zajedwabiście , może to bedzie połączenie baśni z SF ? Efekty specjalne w filnach J.Camerona zawsze stały na bardzo wysokim poziomie i teraz jest nie inaczej. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2009 Podoba mi się zajedwabiście , może to bedzie połączenie baśni z SF ? Efekty specjalne w filnach J.Camerona zawsze stały na bardzo wysokim poziomie i teraz jest nie inaczej. od pierwszych wywiadów Cameron mówi,że to ma być baśń s-f.Ci co widzieli trochę więcej filmu mówią,że to Pocahontas w kosmosie i ogląda to się świetnie.W połączeniu z nową techniką 3d w trójwymiarowych kinach mamy mieć ponoć świadomość,że przenosimy się w świat tej baśni. Jest świetnie ale kontrowersyjnie-wielu oczekiwało niesamowitego, mrocznego, najdroższego w historii widowiska s-f w stylu, do którego przyzwyczaił nas Cameron w Obcym i Terminatorach,a dostajemy najdroższą baśń sf z kosmitami jeszcze bardziej kolorowymi i pociesznymi niż ci z Otchłani na planecie klimatem przypominającą niektóre miejscówki z nowych Gwiezdnych Wojen. Jutro światowy dzień Avatara w wybranych kinach 3d na całym świecie-jestem ciekaw opinii widzów ,którzy jako pierwsi zobaczą urywki Avatara tak jak zamierzył sobie tego reżyser(czyli w 3d). Jeszcze Wam mówię,że ten film zdobędzie oscara nie tylko za efekty specjalne ale i w poważniejszych kategoriach. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 hype jak przed monster, a dostaniemy pewnie przecietny film Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Mnie się zaje'biście podoba ten teaser. Do kina 3D idę obowiązkowo. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 żeby tylko nie odwalili ze wersja 3D bedzie puszczana tylko w warszawie . Pamietam ze beowolfa w krakowskim Imaxie nie bylo , chyba ze go ominąłem. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 (edytowane) No, wszystko ładnie, kolejna opowieść o miłości z wojną w tle i prześlicznymi krajobrazami ( i to w 3d), można się spodziewać kilku epickich bitew (podobnych do tych z Kashyyyk z 3 epizodu SW) i głębszej fabuły, ale jedno mnie wkurza - elfy, które wyglądają jak postacie z filmu pixara z wielkimi oczami, zbyt elastycznymi ruchami ciała jak na człowieka i dziwnie ruszającymi ustami, ale przeboleję to, jesli reszta filmu przycmi ten element. Imaginarium Parnassusa, Avatar... nie mogę doczekać się zimy.* *zakładam, że ten pierwszy tytuł wyląduje u nas z dość dużym poślizgiem. Edytowane 21 sierpnia 2009 przez Mordechay Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 21 sierpnia 2009 (edytowane) wrażenia ludzi po dzisiejszych pokazach w 3d? po prostu jeden wielki zachwyt i trailer w 2d nie oddaje prawie w ogóle tego co ten film ma do zaprezentowania w kwestiach technicznych Kolejny raz potwierdza się to co mówi Cameron-ten film był tworzony tylko i wyłącznie do kin 3d,wersja 2d jest puszczana tylko i wyłącznie dlatego,że kin 3d jest dalej za mało i film nie mógłby na siebie zarobić. Edytowane 21 sierpnia 2009 przez Ficuś Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Do kina IMAX w Poznaniu jeszcze się nie wybrałem. Najnowsze dzieło Camerona sprawi, że jednak się tam zjawię. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Podajcie,jeśli ktoś z was ma,link do strony z trailerem do ściągnięcia w 1080p .mp4.Szukam jak głupi i znalazłem tylko wersje .mov która nie chodzi na ps3. Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Transformers 2 w IMAX Poznań się nie doczekałem, myślę, ze Avatara na bank tam pokażą. Czekam, może rzeczywiście okaże się świetnym filmem z genialną oprawą. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Efekty to jedyne co moze mnie przyciagnac do tego filmu. Taki se design stworow i fabula z przeslaniem ekologicznym, gdzie zli ludzie najezdzaja dobra i pokojowa rase, niszczac jej planete, a glowny bohater z goscia pelnego nienawisci, przemienia sie w kochajacego niebieskie ludziki dobrego juzia, mnie nie kreci. Wyroslem z Pocahontas. Cytuj
Michas 0 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Ja tam dobre bajki lubie oglądać a to będzie mega widowisko, jestem w 100% pewny. Cytuj
Gość Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 w psx extreme napisali ze beda pokazywac za darmo zwiastun 15 minutowy w imaxach od 21 sierpnia. Czy ktoś sie już z tym spotkał ? Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Ciekawe dlaczego teraz nabijają hype jak premiera w Polsce dopiero 25 grudnia. Rozumiem, że ogólnoświatowy pokaz filmu, by zareklamować to "dzieło", ale ludzie trochę ochłoną do tego czasu. Miesiąc przed, by nieźle nakręciło chęć jego obejrzenia. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2009 (edytowane) w psx extreme napisali ze beda pokazywac za darmo zwiastun 15 minutowy w imaxach od 21 sierpnia. Czy ktoś sie już z tym spotkał ? 21 sierpnia był dniem Avatara na całym świecie.Tylko w ten dzień w wybranych finach 3d na świecie można było za darmo zobaczyć 15 minut tego filmu.W Polsce tą przyjemność spotkało tylko jedno kino w Warszawie.... Edytowane 22 sierpnia 2009 przez Ficuś Cytuj
Julita 17 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 James Cameron zatonął wraz z Titanikiem, a jak ktoś ma jeszcze wątpliwości że po kilkunastu latach przerwy ten pan jest w stanie nakręcić coś ciekawego poza kinem dokumentalnym to głęboko się rozczaruje i wystarczy obejrzeć kroniki sary konnor to już totalna padaka tak jak i jego Dark Angel, widać że ten pan chciał coś wskrzesić ale się nie udało. Przynajmniej my Polacy na pewno nie obejrzymy Avatara tak jak one sobie tego życzy. Z samego trailera wnioskuje że to lipa jest, skaczące elfy i kraina dinozaurów na obcej planecie, walka z obcymi nie tego się spodziewałam. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) James Cameron zatonął wraz z Titanikiem..... Taa ale z górą pieniędzy i jednym z najpopularniejszych filmów na świecie. Nawet zacofane murzyny na końcu 3 świata wiedzą co to jest. Ja tam wierze, że film da popalić.Te forum to sami znawcy, krytycy, i nostradamusy. Ta fala krytyki względem wszystkiego mnie już męczy, naprawdę. Edytowane 23 sierpnia 2009 przez Wiolku Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 James Cameron zatonął wraz z Titanikiem... No, fajnie brzmi takie zdanie, ale z prawdą nie ma nic wspolnego. Bardzo dochodowy, znany, a nawet licznie nagradzany film i jestem pewny, że powstałoby z 5 sequeli jakby dało sie pociagnąc historie. Inna sprawa, ż film tak naprawdę podobał się tylko krytykom. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 James Cameron zatonął wraz z Titanikiem..... Te forum to sami znawcy, krytycy, i nostradamusy. A z drugiej strony napaleńcy i hurraoptymiści ze ślinotokiem, przyspieszonym biciem serca, drgawkami i sraką szczęścia I c(pipi), że fabuła ma być podobno schematyczna, najważniejsze żeby oczy dostały pierdolca podczas seansu i żeby czerpać przyjemność z oglądania, nie rozkminiania przekazu. Według mnie będzie to prosta, lecz chwytająca za serce baśń.Ja tam wierzę w Camerona. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) James Cameron zatonął wraz z Titanikiem, a jak ktoś ma jeszcze wątpliwości że po kilkunastu latach przerwy ten pan jest w stanie nakręcić coś ciekawego poza kinem dokumentalnym to głęboko się rozczaruje i wystarczy obejrzeć kroniki sary konnor to już totalna padaka tak jak i jego Dark Angel, widać że ten pan chciał coś wskrzesić ale się nie udało. Akurat z serialowym Terminatorem Cameron bezpośrednio nie miał totalnie nic wspólnego. Nie napisał, ani nie nakręcił żadnego z odcinków, więc nie wiem po co o tym wspominasz. Edytowane 23 sierpnia 2009 przez Hela Cytuj
Gość Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Nie widzę (po obejrzeniu trailera) w tym filmie nic więcej, jak mieszankę halo/star wars i bliżej nie sprecyzowanej historyjki z pluszakami. Może bedzie, a może nie bedzie Cytuj
Julita 17 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Akurat z serialowym Terminatorem Cameron bezpośrednio nie miał totalnie nic wspólnego. Nie napisał, ani nie nakręcił żadnego z odcinków, więc nie wiem po co o tym wspominasz. Akurat się mylisz, jest odpowiedzialny za wszystkie 30 odcinków bo to on je wszystkie stworzył. Nawet nie wiesz o jakim człowieku się wypowiadasz i jaki jest jego dorobek. Napisałam o Titaniku abby przypomnieć o jego największej katastrofie po której chciał się schować w TV robiąc serial i dokumenty ale marnie to wyszło, w sarze konor też się nie popisał, widać dobrze że nie zabierał się za Terminatora 4 bo nie był by fajny, a wyszło z tego całkiem niezłe kino, nie wybitne ale niezłe. Wracając do Avatara to Cameron zawodzi wyborem tematu. Wszystko to już widzieliśmy w grach, teraz one są inspiracją dla kina nie odwrotnie gdzie robiło się gry na podstawie filmów. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) Julita może się Tobie nie podobać Titanic,może się każdemu z forum nie podobać Titanic ale FAKT jest taki,że Titanic jest najbardziej dochodowym filmem w dziejach( i to z prawie dwukrotną przewagą nad drugim na liście) i ma na koncie 11 oscarów więc proszę przestań za przeproszeniem pieprzyć,że Cameron się skończył na Titanicu i to jego największa katastrofa bo się po prostu kompromitujesz. Kurcze film który zarobił prawie 2 miliardy dolarów,widziała go największa widownia na świecie i ma prawie największy wynik oscarowy w dziejach jest największą porażką Camerona-dawno większej bzdury nie słyszałem w temacie filmowym. Edytowane 23 sierpnia 2009 przez Ficuś Cytuj
Gość Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Wszystko to już widzieliśmy w grach, teraz one są inspiracją dla kina nie odwrotnie gdzie robiło się gry na podstawie filmów. I właśnie to jest najsmutniejsze... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi