Skocz do zawartości

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogółem USA pieje z zachwytu nad tym filmem - choć każdy już po seansie potwierdza,że to faktycznie jest "pocahontas w kosmosie" lub "tanczący z wilkami w sf" i to dość standardowa historyjka opowiedziana w mistrzowski sposób.

Ale dosłownie każdy jest w szoku po seansach w 3d jak wygląda warta techniczna tego filmu....

ja 26 grudnia o 22.30 oglądam film w Imaxie w Katowicach :) Ogółem praktycznie nie ma juz biletów na seansy w pierwsze dni od premiery

Opublikowano

Kolega napomknął też o płytkim przekazie. Czyli jednak "bądźcie mili dla zwierzątek i roślinek" będzie biło z ekranu przez 3 godziny ; /

Może nie tak skrajnie jak to ująłeś, ale faktycznie tak to odebrałem. Powody bycia miłym są jednak bardzo klimatyczne i można o tym zapomnieć. Rozmach bije od ekranu w każdej sekundzie i mimo prostej fabuły (nie obeszlo sie nawet bez tandetnego patosu w kilku miejscach)oglądałem z rozdziawoną japą przez całe 2,5h. Klimat jest wspaniały, historia juz gorsza. Ale dlugo nei zapomne i chce dvddddd.

Opublikowano

czy tylko mi 3d przechodzilo plynnie 2 2d i tak na zmiane?

btw zayebalem w glebe przy wstawaniu z siedzenia;]

przydaloby sie wiecej krwii i flakow ale poza tym jestem zadowolony i daje mocne 8

jak dla mnie dystrykt i hurt locker byly lepsze

Opublikowano

W piatek bylem na seansie 3d i niestety jestem zawiedziony. Choc efekt 3d jest naprawde fajny i w pierwszych momentach powoduje opad szczeki to jednak sam film jest sredni do bolu. Historia skierowana w przedzial wiekowy tak 12-15 lat. Duzo niewykorzystanego potencjalu. A no i 3d to widac tak w mniej niz polowie scen (moze to wina sali kinowej w ktorej bylem aczkolwiek mysle, ze bylo tak wszedzie).

Opublikowano

byłem w sobotę na 3D i muszę przyznać że to całe pindolenie o mega super kuper duper efekcie 3D to zwykła bzdura, żadnych rewelacji w kilku momentach po prostu to nawet nawet wyglądało ale bez szczękoopadu....

fabuła płyciutka na masę typowo pod USA, film reklamowany dosyć mocno i piane było o rewolucji a takowej dla mnie nie ma(no ale jakoś trzeba zachęcić do oglądania co by koszty sie zwróciły i zysk był) jest co najwyżej rewelacja :)

Ponarzekałem ale koniec końców film bardzo mi się podobał i tak mnie wciągnął mimo swej prostoty(co by o prostactwie nie mówic) że nie wiem kiedy te 2,5h poleciało i z zadowoleniem łyknę niebieski dysk z Avatarem jak już tylko się ukaże bo to film który z pewnością będę co jakiś czas oglądał :)

Opublikowano

Taki se design stworow i fabula z przeslaniem ekologicznym, gdzie zli ludzie najezdzaja dobra i pokojowa rase, niszczac jej planete, a glowny bohater z goscia pelnego nienawisci, przemienia sie w kochajacego niebieskie ludziki dobrego juzia, mnie nie kreci. Wyroslem z Pocahontas.

No. Najwiekszy ekspert filmowy na forumie dziekuje za uwage.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Ogółem po 2 trailerach wiadomo było czego można się spodziewać. Sztampowej historyjki wypchanej efektami, u mnie film został skreślony w chwili gdy czytałem pianie Camerona. "Uniwersum które przebije SW itd." tanie hasełka.

Rewolucyjne efekty, phiii za miesiąc czy tam za ile wyjdzie kolejny film z jeszcze lepszymi efektami...norma.

Choć oczywiście film obczaję jak wyjdzie na bluł-ryju albo w ripie :).

Opublikowano

Widziałem w 3D i nawet spoko.

Jestem jednak pewnie jednym z nielicznych ludzi na świecie, którym się 2012 podobał. I to bardziej od tego.

Oba jednak dobre z max oklepaną przewidywalną fabułą.

Opublikowano

Zmieniło się coś w sposobie wyświetlania filmów 3d czy może nadal nie ma sensu iść do kina na taki film jak się nie ma widzenia obuocznego? Tak pytam na wszelki wypadek...

Opublikowano

Zmieniło się coś w sposobie wyświetlania filmów 3d czy może nadal nie ma sensu iść do kina na taki film jak się nie ma widzenia obuocznego? Tak pytam na wszelki wypadek...

Jestes piratem?

• Plusik 3
Opublikowano

w sensie to ty jestes na avatarze?

no jednym okiem to se nie obejrzysz

• Plusik 1