Ken Marinaris 374 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 Film dobry,na pewno nie bardzo dobry ani wybitny.BTW District 9 uwazam za lepsze kino. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 19 grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 grudnia 2009 Ogółem USA pieje z zachwytu nad tym filmem - choć każdy już po seansie potwierdza,że to faktycznie jest "pocahontas w kosmosie" lub "tanczący z wilkami w sf" i to dość standardowa historyjka opowiedziana w mistrzowski sposób. Ale dosłownie każdy jest w szoku po seansach w 3d jak wygląda warta techniczna tego filmu.... ja 26 grudnia o 22.30 oglądam film w Imaxie w Katowicach Ogółem praktycznie nie ma juz biletów na seansy w pierwsze dni od premiery Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 Kolega napomknął też o płytkim przekazie. Czyli jednak "bądźcie mili dla zwierzątek i roślinek" będzie biło z ekranu przez 3 godziny ; / Może nie tak skrajnie jak to ująłeś, ale faktycznie tak to odebrałem. Powody bycia miłym są jednak bardzo klimatyczne i można o tym zapomnieć. Rozmach bije od ekranu w każdej sekundzie i mimo prostej fabuły (nie obeszlo sie nawet bez tandetnego patosu w kilku miejscach)oglądałem z rozdziawoną japą przez całe 2,5h. Klimat jest wspaniały, historia juz gorsza. Ale dlugo nei zapomne i chce dvddddd. Cytuj
epl 160 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 czy tylko mi 3d przechodzilo plynnie 2 2d i tak na zmiane? btw zayebalem w glebe przy wstawaniu z siedzenia;] przydaloby sie wiecej krwii i flakow ale poza tym jestem zadowolony i daje mocne 8 jak dla mnie dystrykt i hurt locker byly lepsze Cytuj
Yaxa 1 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 W piatek bylem na seansie 3d i niestety jestem zawiedziony. Choc efekt 3d jest naprawde fajny i w pierwszych momentach powoduje opad szczeki to jednak sam film jest sredni do bolu. Historia skierowana w przedzial wiekowy tak 12-15 lat. Duzo niewykorzystanego potencjalu. A no i 3d to widac tak w mniej niz polowie scen (moze to wina sali kinowej w ktorej bylem aczkolwiek mysle, ze bylo tak wszedzie). Cytuj
shy4 53 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 byłem w sobotę na 3D i muszę przyznać że to całe pindolenie o mega super kuper duper efekcie 3D to zwykła bzdura, żadnych rewelacji w kilku momentach po prostu to nawet nawet wyglądało ale bez szczękoopadu.... fabuła płyciutka na masę typowo pod USA, film reklamowany dosyć mocno i piane było o rewolucji a takowej dla mnie nie ma(no ale jakoś trzeba zachęcić do oglądania co by koszty sie zwróciły i zysk był) jest co najwyżej rewelacja Ponarzekałem ale koniec końców film bardzo mi się podobał i tak mnie wciągnął mimo swej prostoty(co by o prostactwie nie mówic) że nie wiem kiedy te 2,5h poleciało i z zadowoleniem łyknę niebieski dysk z Avatarem jak już tylko się ukaże bo to film który z pewnością będę co jakiś czas oglądał Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Taki se design stworow i fabula z przeslaniem ekologicznym, gdzie zli ludzie najezdzaja dobra i pokojowa rase, niszczac jej planete, a glowny bohater z goscia pelnego nienawisci, przemienia sie w kochajacego niebieskie ludziki dobrego juzia, mnie nie kreci. Wyroslem z Pocahontas. No. Najwiekszy ekspert filmowy na forumie dziekuje za uwage. 1 1 Cytuj
shy4 53 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 no ale niestety sporo w tym racji i w prostackim skrócie tak ten film sie przedstawia Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Ogółem po 2 trailerach wiadomo było czego można się spodziewać. Sztampowej historyjki wypchanej efektami, u mnie film został skreślony w chwili gdy czytałem pianie Camerona. "Uniwersum które przebije SW itd." tanie hasełka. Rewolucyjne efekty, phiii za miesiąc czy tam za ile wyjdzie kolejny film z jeszcze lepszymi efektami...norma. Choć oczywiście film obczaję jak wyjdzie na bluł-ryju albo w ripie . Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Widziałem w 3D i nawet spoko. Jestem jednak pewnie jednym z nielicznych ludzi na świecie, którym się 2012 podobał. I to bardziej od tego. Oba jednak dobre z max oklepaną przewidywalną fabułą. Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Zmieniło się coś w sposobie wyświetlania filmów 3d czy może nadal nie ma sensu iść do kina na taki film jak się nie ma widzenia obuocznego? Tak pytam na wszelki wypadek... Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 To nie ma sensu wtedy. Sorry. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Zmieniło się coś w sposobie wyświetlania filmów 3d czy może nadal nie ma sensu iść do kina na taki film jak się nie ma widzenia obuocznego? Tak pytam na wszelki wypadek... Jestes piratem? 3 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Zmieniło się coś w sposobie wyświetlania filmów 3d czy może nadal nie ma sensu iść do kina na taki film jak się nie ma widzenia obuocznego? Tak pytam na wszelki wypadek... w sensie to ty jestes na avatarze? no jednym okiem to se nie obejrzysz 1 Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 (edytowane) Jak (pipi)a jednym okiem -__-' http://pl.wikipedia.org/wiki/Widzenie_stereoskopowe Taka wada wzroku, c'nie? Edytowane 22 grudnia 2009 przez Sebas Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 (edytowane) Jak (pipi)a jednym okiem -__-' http://pl.wikipedia.org/wiki/Widzenie_stereoskopowe Taka wada wzroku, c'nie? Widzę, że nie wyczułeś ironii w postach kolegów wyżej. Oni se jaja robili bo mosz jednookiego stefana w avatarze. Edytowane 22 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Ja myslalem, ze on ma tylko jedno oko i chcialem sie z niego ponasmiewac, ze jest kaleka, ale w zyciu nie zawsze dostajemy to czego chcemy;/ 1 Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 (edytowane) przykro mi Edytowane 22 grudnia 2009 przez Sebas Cytuj
Manor 645 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 w sumie trochę można się ponaśmiewać, "Tylko 2% ludzi nie ma widzenia stereoskopowego", hoho, oj ten sebas Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 a sie smial z grubego fabera w spartakusie. slepy slepy! Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 W cudzym oku źdźbło widzi, a w swoim belki nie dostrzega. 2 Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 W imaxach dyskryminują kalekich i nie mają okularów z jednym szkiełkiem ;( Cytuj
Gość Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 a od czego jest ludzka pomysłowość?! Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 Ktoś wie czy IMAXy są dzisiaj czynne (bo filmów nie ma żadnych) by można było odebrać rezerwację na sobotę? Bo nie wiem czy mam się fatygować tyle kilometrów do plazy. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 Wiadomo już jak radzą sobie z nim zwykłe kina w porownaniu do imaxów? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi