Gość Albert Wesker Opublikowano 13 stycznia 2010 Opublikowano 13 stycznia 2010 FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Wiedziałem, że znajdzie na mnie haka... Co staż na forum to staż na forum. DAMN YOU OBSOLETEEEEEE!!!!! Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 13 stycznia 2010 Opublikowano 13 stycznia 2010 Byłem już 3 razy i ciągle nie mam dość. Coś pięknego Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 13 stycznia 2010 Autor Opublikowano 13 stycznia 2010 Byłem już 3 razy i ciągle nie mam dość. Coś pięknego Danon ty mnie przerażasz coś czuje,że tv 3d i film na blurayu się w tym roku szykuje Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 13 stycznia 2010 Opublikowano 13 stycznia 2010 10/10 w kategorii kina rozrywkowego. Pomimo wtórnej fabuły film mnie porwał i nie żałuję ani grosza. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Pare dni temu wybralem sie na Avatara do kina (wersje 3D ofc). Nic o filmie nie wiedzialem poza " Night Elves vs Terranie i takie Pocahontas v2, fajne... Film Camerona", bo sie najzwyczajniej tym nie interesowalem. Te 2.5h czy ile on tam sobie trwal zlecialo mi jak pol godziny. Film mi sie bardzo spodobal... wzial to co podobalo mi sie w wielu produkcjach (filmy/gry), zmixowal i dodal szczypte od siebie i wyszla naprawde fajna produkcja, ktora zdecydowanie przypadla mi do gustu. Bardzo milo spedzony czas w kinie i nie zaluje wybulenia ok. 80zl (2x bilet + popcorn + wyjscie w weekend -.-), bo bylo najzwyczajniej tego warte. Dostalem dokladnie to czego sie spodziewalem i oczekiwalem. Dawno nie widzialem tak dobrego filmu. Dla mnie 10/10. A tak 4fun: http://www.joemonster.org/filmy/21726/Trailer_Avatar_Pocahontas Cytuj
sir_ryszard 80 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 (edytowane) Dobra. Podliczyłem głosy w temacie, komu się podobało a komu nie. Tych drugich jest mniejszość, więc ich dalsze opinie w tym wątku są nieważne. Dziękuję za uwagę. Edytowane 14 stycznia 2010 przez sir_ryszard Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 No właśnie. A przez to, że forumowi Avatar-hejterzy Gooral i Obsolete piszą 3 posty na stronę, to się wydaje, że zdania są podzielone. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Nie no, jak ktoś daje Avatarowi 10/10 to poważnie powinien się czym prędzej udać na zabieg prostowania gustu 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 (edytowane) Byłem wczoraj na tym filmie. Parę razy ziewałem,parę razy dialogi wywołały u mnie śmiech.Fajne efekty a poza nimi nic nadzwyczajnego - jest masa lepszych filmów od Avatara. Rewolucji nie ujrzałem. Edytowane 14 stycznia 2010 przez Ader 1 Cytuj
mishka 5 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Rewolucja? W ktorym momencie? Opowiastki kolegow, ze kiedy Jake sie obracal ze spluwa doznali takiego szoku, ze musieli zrobic unik traktuje jako oznake niedorozwiniecia albo czystego zaslepienia calym marketingiem tej produkcji. Sam film nie porywa (usnalem na 15min), koncowka jest mega zenujaca (braveheart+krol lew+pocahontas) a samo 3d (moj debiut na tego typu pokazach) moge nazwac "spoko" i nic wiecej... Gdzie ta rewolucja... gdzie ten przelom... 10/10? rzekomo gusta i gusciki nie podlegaja dyskusji.. ale 10/10 = bezguscie 1 Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 http://www.gadu-gadu.pl/5426657065031479890/fani-avatara-chca-sie-zabijac-bo-pandora-nie-istnieje Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 Ciekawe kto z forum pierwszy pojedzie sobie po strunach. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 Eh, miałem podobnie z Narnią Cytuj
Kania 66 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 Film fantastyczny. Właśnie wróciłam z kina i cały czas jestem pod ogromnym wrażeniem. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałam tak dobry film. Nie, nie przesadzam. Na te 160 minut straciłam poczucie czasu i rzeczywistości. 10/ 10 !!! Przy najbliżej okazji wybiorę się do kina po raz drugi. Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 Film fantastyczny. Właśnie wróciłam z kina i cały czas jestem pod ogromnym wrażeniem. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałam tak dobry film. Nie, nie przesadzam. Na te 160 minut straciłam poczucie czasu i rzeczywistości. 10/ 10 !!! Przy najbliżej okazji wybiorę się do kina po raz drugi. A ja wrecz przeciwnie, dla mnie film jest przecietny, nic szczegolnego. Moze w gusta kobiet trafia bardziej,kto wie;) Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 Film fantastyczny. Właśnie wróciłam z kina i cały czas jestem pod ogromnym wrażeniem. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałam tak dobry film. Nie, nie przesadzam. Na te 160 minut straciłam poczucie czasu i rzeczywistości. 10/ 10 !!! Przy najbliżej okazji wybiorę się do kina po raz drugi. Mozesz wymienic 3 elementy tego filmu, ktore podobaly ci sie najbardziej? Cytuj
.... 2 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 tez jestem na nie pomijam juz wszystkie wymienione przez poprzedniow wady (ogolna nijakosc) ale jesli glowny zly budzi we mnie cieplejsze uczucia niz glowni bohaterowie to jest cos nie tak (mamy, zolniera, ktory chce zabijac niebieskich bo jestz zolnierzem) a z drugiej strony (juz pomijam jacka ktory ma , nogi, las i dziewczyne wiec mu sie moglo pomieszac) pilota zolnierza, ktory jest od cholery miesiecy na pandorze, mieszka z innymi zolnierzami, lata z innymi zolnierzami i szama zarcie z innmi zolnierzami by nagle cholera wie czemu zabijac tych zolnierzy serio ile by wad te star wasy nie mialy to bija na glowe avatara Cytuj
bountyhunter 97 Opublikowano 16 stycznia 2010 Opublikowano 16 stycznia 2010 W ogóle śmieszny ten 'marine'. Niby weteran, zaje,bisty żołnierz, a rozkazów nie wykonuje, żenada do kwadratu Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 jak na AVATAR, to tylko do imaxa. choc tych jest bardzo niewiele. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 Czym się różni IMAX od 3D Digital? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=o47vlm603QM http://www.youtube.com/watch?v=11DLOVLj8xo http://www.youtube.com/watch?v=uXX_yaDVLk8 http://www.youtube.com/watch?v=Gf-D66t2AjM http://www.youtube.com/watch?v=n7D8mtVjaG8 Może komuś pomoże zrozumieć geniusz tego filmu ^_^ Cytuj
bountyhunter 97 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 Czym się różni IMAX od 3D Digital? Pewnie niczym, tylko fanboje filmu piszą o IMAXie, na niby, że żeby zrozumieć 'gejniusz' tego filmu, to koniecznie trza do ajmaksa iść. A tymczasem ludzie bardziej chwalą wersję 3D Digital za lepszą jakość obrazu i lepsze umiejscowienie napisów. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 Czym się różni IMAX od 3D Digital? Pewnie niczym. (...) A tymczasem ludzie bardziej chwalą wersję 3D Digital za lepszą jakość obrazu i lepsze umiejscowienie napisów. To niczym czy rzeczywiście czymś? Cytuj
bountyhunter 97 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 @Figaro: Czymś, czepiaczu Chodziło mi o to, że spora liczba osób tak natrętnie 'nakazuje' oglądać film w imaxie, chociaż 3D digital ma akurat lepszą jakość [wg tych, co widzieli obydwie wersje], a zresztą film biedny fabularnie i tak będzie biedny, nieważne czy w imaxie, czy w wersji cam na torrentach Cytuj
Kania 66 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 Nie chcę rozkładać tego filmu na elementy pierwsze. Podobał mi się w każdym calu, mam na myśli ogólny obraz jaki powstał. Nie pominę również muzyki dopełniającej ten cały zamysł. Nie jaram się tym, że film był w 3d, czy też efektami. Choć trzeba przyznać, że były świetne. Doceniam umysł reżysera, który dotarł w najdziksze miejsca ludzkiej wyobraźni, by stworzyć tak wspaniały foto-realistyczny świat. Bogactwo detali porusza na każdym kroku. Na dzień dzisiejszy jedną z interpretacji, jaka przychodzi mi na myśl, to próba zrozumienia obcej cywilizacji i tego, jak bardzo powinniśmy być rozważni w jej ocenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi