Spyker 59 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Siemq. W czasie oglądania filmu gdy nie ma napisów, bo nikt nic nie mówi to film chodzi płynnie, a gdy napisy się pojawią to film się zacina. Na innych stronach czytałem że trzeba wyłączyć napisy w ffdshow. Tylko że ja nie wiem gdzie( ten angielski ) dodam że mam najnowszą wersje AllPlayer'a. pozdro!! Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Pobierz sobie najnowszego k-lite mega.( oraz coreAVC ale to już warez) odinstaluj wszystkie inne kodeki i odtwarzacze!!! zainstaluj w kolejności AVC a potem K-lite, przy instalacji k-lite wybierz jako odtwarzacz media player classic home cinema i opcję "lots of stuff", restart i gotowe, nie dotykaj już żadnych funkcji i będzie git z napisami i ogólnie odtwarzaniem filmów :-) A no i daruj sobie allplayera home cinema jest najlepszy... Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 A po co lots of stuff ? Czy to przypadkiem nie instaluje masy zbednych kodeków dla kogoś kto nie bawi sie w konwersje, chce po prostu ogladac filmy ? Pytam, bo zawsze wale "playback only" Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 mnie do szczęścia wystarczyło by playback + player i coreavc ale zauważyłem że dla osób które nie za bardzo wiedzą o co biega lots of stuff spisuje się lepiej, głównie ze względu na obecność tych wszystkich kodeków, zainstalowanych i gotowych do działania a co najlepsze ze zoptymalizowanymi ustawieniami, maksymalna instalacja zapobiego kretyńskim dogrywaniom pojedynczych kodeków czy nawet nainstalowywaniu kilku kodek paków na siebie!!! makabra! Cytuj
Dawido 0 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 mnie do szczęścia wystarczyło by playback + player i coreavc ale zauważyłem że dla osób które nie za bardzo wiedzą o co biega lots of stuff spisuje się lepiej, głównie ze względu na obecność tych wszystkich kodeków, zainstalowanych i gotowych do działania a co najlepsze ze zoptymalizowanymi ustawieniami, maksymalna instalacja zapobiego kretyńskim dogrywaniom pojedynczych kodeków czy nawet nainstalowywaniu kilku kodek paków na siebie!!! makabra! A mi do szczęścia tylko Media Player Classic - Home Cinema potrzebny. Nie wiem dlaczego w Polsce ludzie używają takich syfów jak AllPlayer czy BestPlayer czy inna tandeta bazująca na prostym odwołaniu się do kodeków DirectShow. Cytuj
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 KMPlayer i nie ma problemow z niczym. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 i tak wszystkie te playery są takie same! jedyne różnice polegają na dobraniu odpowiedniego interfejsu i rozwoju obrane w ten sposób drogi... właściwie jedynym prawdziwym playerem w chwili obecnej jest MPlayer bazujący na kodzie Mencoder-a i bibliotek FFmpeg :-) właściwie nie czyta tylko rmvb i mov zw względów prawnych. Cytuj
Dawido 0 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 i tak wszystkie te playery są takie same! jedyne różnice polegają na dobraniu odpowiedniego interfejsu i rozwoju obrane w ten sposób drogi... właściwie jedynym prawdziwym playerem w chwili obecnej jest MPlayer bazujący na kodzie Mencoder-a i bibliotek FFmpeg :-) właściwie nie czyta tylko rmvb i mov zw względów prawnych. aaaa MPC-HC to niby co? Nie ma wbudowanych biblotek ffmpeg???? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 tak szczerze to nie! MPC-HC posiada szereg filtrów dekodujących i wrapperów/transporterów ale nie pełnowartościowe FFmpeg, poza tym do pracy wykorzystuje zewnętrzne biblioteki, Mplayer jest samowystarczalny! nawet directX- a nie musisz posiadać na gdi też pociągnie :-) Cytuj
Dawido 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 tak szczerze to nie! MPC-HC posiada szereg filtrów dekodujących i wrapperów/transporterów ale nie pełnowartościowe FFmpeg, poza tym do pracy wykorzystuje zewnętrzne biblioteki, Mplayer jest samowystarczalny! nawet directX- a nie musisz posiadać na gdi też pociągnie :-) A jak myślisz zkąd pochodzą te filtry? Player tak generalnie ma odtwarzać pliki a nie je konwertować! DirectX jest potrzebny do filtrów na pixelshaderze. A czy Mplayer obsługuje EVR? (Enhanced Video Renderer) Bo bez tego nie masz dekodowania DXVA w Viscie i 7. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi