Spyker 59 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Opublikowano 18 sierpnia 2009 Siemq! Mam pewien film który ma kodek x264 ale gdy chce go przepalić przez Alcohola na płyte cd to coś tam wyskakuje, że program tego formatu nie obsługuje i musze coś tam wybrać. Opłaca sie przekonwertować na avi?? Jeśli nie to napiszcie na jaki inny format. Bo wiem, że jeśli bym przepalił x264 na płyte to żaden stacjonarny odtwarzacz dvd nie odtworzy mi tego, bo wymaga zbyt dużej mocy obliczeniowej czy coś. Prosze o pomoc, jest mi ona potrzebna. Pozdro! Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 ?? ale z czym masz problem bo ja nie łapie za bardzo? może to przez godzinę ale no nie jarzę? Cytuj
Gość Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Coś źle robisz. Program do nagrywania musi nagrać Ci na dysk nawet film w formacie .uberstonken . On to widzi jako plik, nie jako film. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Przeciez Alko sluzy do nagrywana tylko obrazow Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) Poprostu chciałem nagrać film z kodekiem x264 na płyte, ale już przekonwertowałem go na avi i zostało mi tylko przepalić na płyte. Czy jak ten film ma rozmiar 640x272 to po przepaleniu na płyte dvd będe oglądał w tym samym rozmiarze czy jakoś sie rozszerzy na cały ekran?? Bo niechciałbym oglądać na telewizorze taki mały prostokącik. Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Spyker Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Zależy jakie ustawienie obrazu sobie włączysz w TV, bo to już ustawiasz sam. Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2009 odtwarzam na ps2. tam sie chyba nie da tak ustawić. Prosze o porady. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Jeżeli odtwarzasz go przez SMS to włącz film, wciśnij start i tam wybierz sobie Fullscreen. Jeśli odtwarzasz przez coś innego to zaopatrz się w SMS. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 http://lmgtfy.com/?q=sms+ps2 Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 spyker trochę miesza! wydaje mi się że on chciał nagrać sobie ten film w formacie dvd-video, a soft którego chciał użyć do konwersji nie obsłużył formatu... Trzeba było nagrać ten film przy użyciu nero (nie pamiętam jak się nazywał dokładnie ten moduł), albo przerobić konsolkę freevestem i odpalać filmy przez sms-a... Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2009 Chce sobie nagrać film na płyte. Jest to format AVI z kodekiem XVid albo DVix. Nero nie moge po pisze że format jest nieobsługiwany . Co mam zrobić?? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Zaraz, to jak Ty to nagrywasz? Tworzysz dysk z danymi czy jakiś inny? Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) Spróbuje wrzucić film na pendrive'a i odpalić go przez SMS Co mam zrobić aby ps2 czytał pendrive'a?? ok już wiem, ale film się lekko zacina?? co może być powodem?? Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Spyker Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 twój pendrive jest zbyt wolny lub film ma zbyt duży framerate dla odtwarzania z usb(ps2 ma usb ver.1.1)! a może nawet dla samej konsoli... ciągle nie rozumiem twojego problemu z nagrywaniem avi na dvd? to przecież proste NERO>dysk dvd z danymi>zignoruj monit o nagrywaniu jako dvd-video>wrzucasz pliki do menadżera i klikasz wypal, z czym masz problem? w którym miejscu się sypie? jeżeli używasz freemcboot to musisz zbudować obraz iso zawierający filmy do nagrania, najlepiej dędzie do tego użyć programów poweriso/ultraiso/isomaker, obraz musi zawierać tablicę udf!, potem pat(pipi)esz uzyskany obraz przy pomocy programu do patchowania gier (WAREZZZZZZ!) i wypalasz czymkolwiek nawet nero... Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) Film odtwarzam w SMS. Kinio może masz jakis tutorial o tym co napisałeś powyżej? i podaj program który skleja części filmu. Taki najprostszy w obsłudze. Najlepiej po polsku. Dobra już skeiłem. Jak zrobić, aby napisy w filmie były na stałe? Gdy odtwarzam film w SMS na ps2 to nie ma napisów, ale jak na pececie to są. Pozdro! Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Spyker Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 najlepiej nie sklejaj filmów gdy odtwarzasz je na sms-ie bo mogą potem być problemy! a jeśli już chcesz to dobrym rozwiązaniem jest VirtualDUB po instalacji, odpal program. łączenie części filmu file>open avi file> w ten sposób otwierasz pierwszą część filmu. drugą i następne jeśli film został podzielony na więcej, dodajesz opcją, file>append avi segment, tylko nie pomyl kawałków. po tem musisz zmienić sposób obsługi wideo, Video> zaznacz direct stream copy. po tem wystarczy wybrać file>save avi> nazwa nowego ze spawanego filmu... nagrywanie filmów następnym razem :-) Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2009 To wiem że Virtual Dub'em, ale ja już to dawno zrobiłem. Teraz mam inny problem. Co trzeba zrobić, aby napisy w filmie były na stałe?? Bo na pececie to napisy mam, ale jak odpalam na sms to nie ma... prosze o porady. Pozdro! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi